Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Patinoare naturale pe străzile Alba Iuliei. Utilajele Salprest n-au putut face față ninsorilor. Azi noapte au încercat să-și ia revanșa

Publicat

Luni, 13. Străzile municipiului Alba Iulia s-au transformat, în adevărate patinoare pentru participanţii la trafic, iar o plimbare din centrul vechi şi până în Cetate, care în mod normal nu îţi lua mai mult de 15 minute, putea dura chiar şi o oră. Utilajele de deszăpezire, şi aşa destul de puţine pentru a face faţă iernii grele care s-a abătut asupra judeţului, sunt o prezenţă destul de scumpă la vedere, în timp ce munca la lopată devine inutilă în faţa fulgilor care au căzut fără oprire.

Alba Iulia şi-a îmbrăcat,  haina albă de zăpadă, iar ceea ce este mai rău este că se pare că nu o va da jos foarte curând. Meteorologii anunţă ninsori în continuare, iar până marţi, la ora 2.00, rămânea în vigoare avertizarea de cod galben de viscol şi ger.

„Salprest”, firma angajată de Primărie să se ocupe, printre altele, şi de deszăpezirea municipiului, a scos luni pe străzi 5 utilaje care au împrăştiat material antiderapant, dar rezultatele muncii lor au fost aproape imediat acoperite de alt strat considerabil de zăpadă.

Potrivit reprezentanţilor firmei de salubrizare, alte 2 tractoare prevăzute cu lamă urmau să fie puse în funcţiune luni, dar abia după ora 22.00. Între timp, circulaţia pe străzile municipiului Alba Iulia s-a desfăşurat în condiţii de iarnă, iar fiecare plimbare prezentând un risc crescut de accidente.

UPDATE, Ora 22.30: „Salprest” a încercat azi noapte să își ia revanșa în lupta cu nămeții. Mai multe utilaje și angajați ai firmei respective au fost scoși la curățat carosabilul, aseară, începând cu ora 22.30. Echipele au fost coordonate, dintr-o mașină de teren, de însuși patronul companiei care a deținut contractul de întreținere a curățeniei pe străzile din Alba Iulia. Primăria Alba Iulia urmează să scoată și acest serviciu la licitație în luna martie. „Salprest” a pierdut până acum licitațiile pentru serviciile de  salubritate la Aiud și cel mai recent la Sebeș în favoarea unei firmei portugheze.

Vă invităm să vedeţi cum a arătat Alba Iulia, luni după-amiaza:

FOTO-VIDEO: Cătălin Crăciun


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Levi

    luni, 13.02.2012 at 20:43

    Se circula greu, spre foarte greu.

    Pe strazile principale se merge in conditii de iarna, dar pe strazile laturalnice e dezastru.

    A se vedea parcarea din fata colegiului HCC, strazile dintre blocuri (zona Mercur-Cetate). Pe aceste strazi sub zapada e si gheata, trist.

  2. ionutz

    marți, 14.02.2012 at 06:15

    5(cinci) utilaje??? Muhahahaha.

  3. alex

    marți, 14.02.2012 at 14:53

    la aiud si sebes n-a cotizat sau care e treaba?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax