Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: Peisaj de iarnă la munte, în Alba. Zăpadă și frig la Arieșeni și în munții Șureanu

Publicat

Iarna își face simțită prezența, în zonele montane din județul Alba. La Arieșeni și în Șureanu, a nins și s-a așternut un strat considerabil de zăpadă, sâmbătă dimineața. În unele zone zăpada atinge și 20 de centimetri.

Dacă mergeți la munte, nu uitați hainele groase. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi avertizări de Cod Galben și Portocaliu, care vizează cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului.

Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceți considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare este mult mai mare. Nu bruscați comenzile autovehiculelor, ci folosiți frâna de motor pentru încetinire!

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!


Zona montană a județului Alba, în partea de sud, se află sub avertizare meteo Cod Portocaliu de viscol și sunt anunțate ninsori.

Pregătiri pentru sezonul de schi. Este zăpadă pe pârtii la Șureanu.

În Șureanu s-a așternut un strat destul de consistent de zăpadă. Drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilajele pe DN67 C Transalpina.

Și la Arieșeni, pe pârtie, este strat de zăpadă. Dacă va continua să ningă, iar temperaturile se mențin scăzute, pârtiile de la Arieșeni ar putea fi pline în vacanța de 1 decembrie.

UPDATE: Potrivit Jandarmeriei Alba, în Șureanu, stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri.

La Arieșeni-Vârtop, zăpada ajunge la 20-25 cm.

sursa imagini: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax