Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Peisaj de poveste pe drumul spre Șureanu. Cum se ajunge la „Mica Elveție” a României

Publicat

YouTube video

Domeniul Schiabil Șureanu a devenit în ultimii ani un adevărat pol de atracție turistică pentru județul Alba. Sezonul de schi a început în urmă cu o săptămână, iar turiștii veniți în fiecare an, în număr tot mai mare, își pun de fiecare dată aceeași problemă. Este sau nu drumul practicabil. Răspunsul este DA, se poate circula fără probleme, iar peisajul care te întâmpină la intrare, încă de la barajul Oașa, este unul de basm. Brazii sunt încărcați cu zăpadă și totul în jur este alb. Locul merită vizitat chiar și de cei care nu sunt pasionați de sporturi de iarnă, doar pentru a se bucura de ceea ce a lăsat natura în Munții Șureanu.

Fiind situat într-un cadru natural montan de poveste la altitudine mare, între vârful ȘUREANU de 2.059 metri altitudine și vârful PĂTRU de 2130 metri altitudine, incluzând vârful AUȘEL de 2.009 metri altitudine și vârful CURMĂTURA de 1809 metri altitudine, este locul ideal pentru schiat de la început iernii și până în primăvară.

La fiecare început de sezon turiștii își pun aceeași problemă de câțiva ani. Nu știu dacă pot ajunge cu mașina pe cei 18 km neasfaltați de la Oașa la Domeniul Schiabil Șureanu. În momentul de față drumul este practicabil, se poate circula chiar și fără lanțuri, atâta timp cât ai cauciucuri de iarnă bune și dacă nu ai ghinionul să prinzi în față un șofer mai neexperimentat care să rămână blocat.

Există porțiuni acoperite de gheață însă cu un pic de elan se poate urca și pe acele bucăți de drum.

Cu puțină atenție și îndemânare oricine și cu orice timp ce mașină, poate ajunge în siguranță la Domeniul Schiabil Șureanu.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax