Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Persoanele fără adăpost de la Centrul Social din Alba Iulia s-au bucurat de masa de Paște

Publicat

YouTube video

Cu ocazia Praznicului Învierii Domnului Iisus Hristos, 47 de persoane fără adăpost din Alba Iulia au beneficiat duminică, de o masă festivă, oferită de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Prin bucatele tradiționale de Paște, persoanele au simțit cu adevărat ce înseamnă sărbătoarea Paștelui, chiar dacă nu au fost în familie. Aceștia au ciocnit ouă roșii și au cântat ”Hristos a Înviat!”.

Cele 47 de persoane fără adăpost fac parte din familia Aşezământului Social Filantropia Ortodoxă din zona Gării CFR Alba Iulia. Oamenii au avut parte de o masă caldă de Paște, iar bineînțeles de pe masă nu au lipsit nici tradiționalele ouă roșii. La felul principal, beneficiarii centrului au avut ciorbă de miel, iar felul doi – pulpe de pui cu piure. Masa tradițională de Paște, de la care nu a lipsit drobul, cozonacul și ouăle roșii a fost binecuvântată de părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Mâncarea a fost pregătită de bucătăresele Centrului Social, iar luni, beneficiarii centrului vor lua din nou masa la așezământ.
Așezământul Social a făcut ca sărbătorile pascale să fie mai frumoase și luminate pentru persoanele fără adăpost, pentru vârstnicii abandonaţi de propria familie şi ale căror resurse financiare şi personale sunt insuficiente, pentru tinerii proveniţi din case de tip familial, pentru foştii deţinuţi, respinşi de familie şi lipsiţi de sprijinul societăţii.

În Duminica Paștilor, toate aceste persoane sunt o mare familie, care s-au salutat cu ”Hristos a Înviat!” și au răspuns cu ”Adevărat a Înviat!”. Pentru persoanele fără adăpost, această masă festivă a fost o alinare a dorului de casă și s-au bucurat enorm că oameni cu suflet mare le-au oferit un Paște fericit.

 Camelia TOMA

FOTO-VIDEO: Cosmin NISTOR

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. irina

    duminică, 05.05.2013 at 13:56

    bine ca sa gindit si la ei cineva,sa ciocneasca un ou rosu cu ei,sa le ofere de mincare gatita.simt si ei ca ii ocroteste cineva.MULTA SANATAE PARINTELUI CARE SE VEDE IN IMAGINE ca ciocneste oua cu ei,este preotul care oficiaza slujbe in spitalul mare din ALBA IULIA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax