Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: PERCHEZIŢII în Alba. Grup cercetat pentru ÎNŞELĂCIUNE în dauna unor firme de asigurare şi nerespectarea regimului de arme

Publicat

YouTube video

suspect inselaciune Marţi dimineaţa, poliţiştii au făcut percheziţii în judeţul Alba, la Alba Iulia, Mihalţ şi Ighiu, pentru destructurarea unei grupări bănuite de înşelăciune în dauna unor societăţi de asigurare şi nerespectarea regimului de arme, dar şi alte infracţiuni.

Din primele date, sunt vizate cinci persoane, care au fost aduse pentru audieri la sediul IPJ Alba. În grupul vizat sunt bărbaţi şi femei.

UPDATE: În perioada 2011-2012, bărbatul adus pentru audieri la IPJ Alba, în vârstă de 33 de ani, din Mihalţ, ar fi folosit maşini de lux pentru a înscena accidente rutiere şi a încasa banii de pe asigurări. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 188.000 de lei.

Pentru a nu apărea ca implicat în toate accidentele sesizate, acesta ar fi declarat în unele cazuri că nu el a fost la volan, ci prieteni sau apropiaţi.

Una dintre maşinile folosite de grupare a fost achiziţionată prin leasing din Germania, însă bărbatul a plătit doar câteva rate, astfel încât ar exista o daună şi în acest caz.

În timpul percheziţiilor de marţi, la domiciliul unei persoane din Mihalţ, poliţiştii au găsit o armă de vânătoare şi un pistol cu gaze pentru care proprietarul nu avea documente legale.

„O grupare formată din cinci persoane bănuite de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals, este adusă la sediul IPJ Alba pentru documentarea activităţii infracţionale.

În cursul zilei de astăzi, au fost efectuate percheziţii la domiciliile persoanelor în cauză.

Persoanele vor fi audiate şi prezentate procurorului de caz pentru dispunerea măsurilor legale”, a declarat agent principal Iulia Mărginean, de la Biroul de Presă al  IPJ Alba.

Până în jurul orei 11.00, la sediul IPJ Alba au fost aduse pentru audieri trei dintre cele cinci persoane vizate. În cazul celorlalte erau efectuate verificări.

UPDATE, Ora 13.00: IPJ Alba a făcut următoarele precizări, într-un comunicat de presă:

“În această dimineață, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat 9 percheziţii, pe raza municipiului Alba Iulia (5), Ighiu (1), Mihalţ (2), Crăciunelu (1), la locuinţele a 5 persoane bănuite de săvârşirea de infracțiuni de înşelăciune în dauna unor societăţi de asigurare, fals în declaraţii şi uz de fals şi altele.

La data de 23 iunie a.c., poliţiştii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Alba Iulia (5), Ighiu (1), Mihalţ (2), Crăciunelu (1), la locuinţele a 5 persoane bănuite de săvârşirea de infracțiuni de înşelăciune în dauna unor societăţi de asigurare, fals în declaraţii şi uz de fals şi au pus în executare 4 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunilor menţionate.

În cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul uneia dintre persoane au fost găsite o armă de vânătoare şi 64 de cartuşe pentru această armă şi un pistol cu gaze cu 55 de cartuşe, deţinute fără drept.

Din probele administrate până în prezent în cauză a rezultat că în perioada anilor 2011-2012, un bărbat din comuna Mihalţ, judeţul Alba a înscenat 3 accidente rutiere în care au fost implicate maşini de lux, pentru care erau încheiate asigurări obligatorii şi Casco.

Pentru a induce în eroare autorităţile şi firmele de asigurare, barbatul a declarat că la volanul autoturismelor implicate în accidente se aflau alte persoane, aspecte confirmate de persoanele respective.

În acest fel, cei cinci au încasat, fără drept suma de 188.000 lei cu titlu de despăgubiri, în dauna a 3 societăţi de asigurare.

În urma activităţilor desfăşurate, patru persoane, din judeţul Alba au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi prezentarea procurorului de caz cu propuneri legale.

La percheziții au participat și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”.

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax