Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: PERCHEZIŢII în Alba. Grup cercetat pentru ÎNŞELĂCIUNE în dauna unor firme de asigurare şi nerespectarea regimului de arme


Publicat

suspect inselaciuneMarţi dimineaţa, poliţiştii au făcut percheziţii în judeţul Alba, la Alba Iulia, Mihalţ şi Ighiu, pentru destructurarea unei grupări bănuite de înşelăciune în dauna unor societăţi de asigurare şi nerespectarea regimului de arme, dar şi alte infracţiuni.

Din primele date, sunt vizate cinci persoane, care au fost aduse pentru audieri la sediul IPJ Alba. În grupul vizat sunt bărbaţi şi femei.

UPDATE: În perioada 2011-2012, bărbatul adus pentru audieri la IPJ Alba, în vârstă de 33 de ani, din Mihalţ, ar fi folosit maşini de lux pentru a înscena accidente rutiere şi a încasa banii de pe asigurări. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 188.000 de lei.

Pentru a nu apărea ca implicat în toate accidentele sesizate, acesta ar fi declarat în unele cazuri că nu el a fost la volan, ci prieteni sau apropiaţi.

Una dintre maşinile folosite de grupare a fost achiziţionată prin leasing din Germania, însă bărbatul a plătit doar câteva rate, astfel încât ar exista o daună şi în acest caz.

În timpul percheziţiilor de marţi, la domiciliul unei persoane din Mihalţ, poliţiştii au găsit o armă de vânătoare şi un pistol cu gaze pentru care proprietarul nu avea documente legale.

„O grupare formată din cinci persoane bănuite de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals, este adusă la sediul IPJ Alba pentru documentarea activităţii infracţionale.

În cursul zilei de astăzi, au fost efectuate percheziţii la domiciliile persoanelor în cauză.

Persoanele vor fi audiate şi prezentate procurorului de caz pentru dispunerea măsurilor legale”, a declarat agent principal Iulia Mărginean, de la Biroul de Presă al  IPJ Alba.

Până în jurul orei 11.00, la sediul IPJ Alba au fost aduse pentru audieri trei dintre cele cinci persoane vizate. În cazul celorlalte erau efectuate verificări.

UPDATE, Ora 13.00: IPJ Alba a făcut următoarele precizări, într-un comunicat de presă:

“În această dimineață, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat 9 percheziţii, pe raza municipiului Alba Iulia (5), Ighiu (1), Mihalţ (2), Crăciunelu (1), la locuinţele a 5 persoane bănuite de săvârşirea de infracțiuni de înşelăciune în dauna unor societăţi de asigurare, fals în declaraţii şi uz de fals şi altele.

La data de 23 iunie a.c., poliţiştii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Alba Iulia (5), Ighiu (1), Mihalţ (2), Crăciunelu (1), la locuinţele a 5 persoane bănuite de săvârşirea de infracțiuni de înşelăciune în dauna unor societăţi de asigurare, fals în declaraţii şi uz de fals şi au pus în executare 4 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunilor menţionate.

În cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul uneia dintre persoane au fost găsite o armă de vânătoare şi 64 de cartuşe pentru această armă şi un pistol cu gaze cu 55 de cartuşe, deţinute fără drept.

Din probele administrate până în prezent în cauză a rezultat că în perioada anilor 2011-2012, un bărbat din comuna Mihalţ, judeţul Alba a înscenat 3 accidente rutiere în care au fost implicate maşini de lux, pentru care erau încheiate asigurări obligatorii şi Casco.

Pentru a induce în eroare autorităţile şi firmele de asigurare, barbatul a declarat că la volanul autoturismelor implicate în accidente se aflau alte persoane, aspecte confirmate de persoanele respective.

În acest fel, cei cinci au încasat, fără drept suma de 188.000 lei cu titlu de despăgubiri, în dauna a 3 societăţi de asigurare.

În urma activităţilor desfăşurate, patru persoane, din judeţul Alba au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi prezentarea procurorului de caz cu propuneri legale.

La percheziții au participat și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

CSM vrea ca toate dosarele cu infracțiuni sexuale asupra minorilor din ultimii șase ani să fie verificate

Publicat

copil, abuz,

Consiliul Superior al Magistraturii cere verificarea tuturor dosarelor cu infracțiuni sexuale cu minori din ultimii șase ani, în urma unei investigații a jurnaliștilor de la ziarul on-line ”Dela0.ro”.

În urma investigației „Dreptate strâmbă: 3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite”, publicată de Dela0.ro în noiembrie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis pe 25 mai sesizarea Inspecției Judiciare pentru realizarea unui “control tematic la instanțe și parchete referitor la modul de investigare și soluționare a cauzelor privind infracțiuni la viața sexuală cu victime minore (viol, act sexual cu un minor), aflate pe rolul acestora în perioada 1.02.2014 – la zi”.

Obiectivele verificării – arată minuta CSM – se vor axa în primul rând pe “practica instanțelor și parchetelor referitoare la aprecierea consimțământului ca fiind valabil sau nevalabil prin raportarea la vârsta victimei”.

Cum a ajuns CSM la această decizie din 25 mai?

» Pe 19 noiembrie 2019, Dela0.ro publică o investigație extinsă care prezintă 20 de cazuri judiciare în care instanțe din România au decis că fete și băieți cu vârste între 7 și 14 ani au consimțit să întrețină relații sexuale cu bărbați care aveau de două, trei sau chiar cinci ori vârsta lor.

Articolul Dela0.ro prezintă cincizprezece nume de judecători de la diferite instanțe românești care au dispus încadrări juridice sau schimbări de încadrări ale unor infracțiuni sexuale cu minori ca fiind acte sexuale consimțite de victime (așadar neîncadrabile ca violuri).

Întregul context al investigației de presă este jalonat de mai multe procese pierdute de statul român la CEDO, în care curtea europeană condamnase România pentru că nu aplică un tratament legal corect în judecarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor cu vârste sub 14-15 ani.

» Pe 21 noiembrie 2019 președintele de atunci al CSM Lia Savonea solicită Inspecției Judiciare întocmirea unui raport care să verifice faptele expuse în investigația Dela0.ro “sub aspectul riscului de a fi afectat independența și imparțialitatea magistraților indicați în textul articolului”.

Practic, la acea vreme, nu deciziile instanțelor erau problematice pentru CSM, ci ancheta jurnalistică care expunea public aceste decizii sistematice, nedrepte, aflate în contradicție flagrantă cu dispozițiile CEDO.

» Pe 6 februarie 2020, însă, CSM se răzgândește. Secția pentru judecători a Consiliului decide restituirea Raportului Inspecției, care avea ca obiect modul în care investigația Dela0.ro afectase independența și imparțialitatea magistraților.

sursă dela0.ro, g4media.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Suporterii echipei Dinamo au strâns jumătate de milion de euro din donații, pentru a salva echipa de la faliment

Publicat

Suporterii echipei de fotbal Dinamo au atins cota 500.0000 de euro (peste 2,5 milioane de lei), bani strânşi din donaţii, sponsorizări şi cotizaţii în cadrul programului socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti), anunţă Asociaţia Suporterilor „Peluza Cătălin Hîldan”, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook.

„Oameni de milioane! 6.515 care au adus o jumătate de milion de euro. Şi nu banii aceştia au ţinut Dinamo în viaţă, ci oamenii din spatele acestor sume şi credinţa lor că Dinamo nu va muri niciodată. 90% din aceşti 500.000 de euro au fost strânşi în ultima jumătate de an.

Asta ne dă şi mai multă speranţă. 6.515 ”câini” pe care te poţi baza. Şi numărul lor este într-o continuă creştere. Vino şi tu alături de noi! Înscrie-te aici www.programddb.ro şi urmează paşii! 48 de euro/an înseamnă 4,5 lei/săptămână. Să vă fie frică, Dinamo se ridică!”, se arată în mesajul asociaţiei publicat pe site-ul de socializare citat.

Asociaţia suporterilor dinamovişti „Peluza Cătălin Hîldan” a lansat, la 29 mai 2018, proiectul socios „Doar Dinamo Bucureşti” prin care fanii pot deveni acţionari. Potrivit proiectului, fanii au la dispoziţie două variante pentru a deveni membri DDB: pot cotiza cu 48 de euro pe an sau cu 1.948 de euro pe an.

În ultima perioadă, având în vedere situaţia dificilă din punct de vedere financiar pe care o traversează FC Dinamo precum şi instabilitatea de la nivelul acţionariatului clubului, mai mulţi oameni de fotbal au donat bani sau au devenit membri cotizanţi precum Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, Cristian Borcea, Cornel Şfaiţer, Ionuţ Nedelcearu, Nicolae Stanciu, George Ţucudean, Cosmin Moţi, Dorin Rotariu sau Dragoş Grigore.

Asociaţia Suporterilor „Peluza Cătălin Hîldan” a cumpărat în luna februarie a acestui an 10,06% din acţiunile deţinute de Ionuţ Negoiţă la gruparea bucureşteană prin programul socios „Doar Dinamo Bucureşti” (DDB).

sursă: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate