Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Percheziții în Alba Iulia și Oradea la contrabandiști de țigări. 11 învinuiți, nici o persoană arestată

Publicat

YouTube video

Oamenii legii au desfășurat, joi dimineața, mai multe percheziții în Alba Iulia și Oradea, pentru destructurarea unui grup infracțional, implicat în contrabandă cu țigări. Sunt vizați 11 învinuiți.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii se află în acțiune începând cu ora 6.00. La Alba Iulia a avut loc o percheziție, în timp ce la Oradea polițiștii au descins la 11 locuințe.

UPDATE, vineri: Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au propus intanței de judecată arestarea preventivă a 2 dintre cei 6 învinuiți reținuți pentri trafic de țigări iar ceulați 4 au primit iterdicția de a părăsi țara pentru 29 de zile. Judecătoria Alba Iulia a judecat propunerea procurorilor și a decis că nu se impune arestarea preventivă a celor 2, instituind doar interdicția de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. Nici unul dintre cei învinuiți nu este din Alba Iulia. În urma perchezițiilor efectuate în Alba Iulia, suspectul nu a fost găsit acasă.

UPDATE, Ora 22.20: În urma audierilor, procurorii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pentru 6 dintre învinuiți. Aceștia vor fi prezentanți instanței de judecată, în cursul nopții, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Comunicatul IPJ Alba:

„În cursul zilei de azi, 30.08.2012, începând cu ora 6.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează simultan 12 percheziţii domiciliare (1 în Alba Iulia şi 11 în municipiul Oradea), la locuinţele a 11 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, respectiv din Republica Serbia, Ucraina şi duty free.

În baza datelor şi informaţiilor deţinute cu privire la săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări de contrabandă, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, Biroul de Investigaţii Criminale au extins cercetările efectuate în unele cauze aflate în lucru şi la data de 11.04.2012 au înregistrat un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Din cercetările efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că în perioada aprilie – august 2012, un număr de 11 persoane, domiciliate în judeţele Alba şi Bihor au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.

Pe baza probelor administrate în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006, respectiv art. 296 ind. 1 lit. l din Legea 571/2003, cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal, faţă de 11 făptuitori, din care unul din Alba Iulia şi 10 din municipiul Oradea, judeţul Bihor.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor, în cursul zilei de azi, 30.08.2012, începând cu ora 6.00, sunt efectuate simultan 12 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Alba Iulia (1) şi municipiului Oradea (11), la locuinţele sau alte locaţii aparţinând celor 11 învinuiţi.

Acţiunea se desfăşoară sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în cooperare cu specialişti din cadrul serviciilor de Investigare a Fraudelor şi Investigaţii Criminale aparţinând Inspectoratului de Poliţiei Alba şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Bihor.

La acţiune participă 54 de poliţişti cu 12 autospeciale, din care 30 de poliţişti cu 8 autospeciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de către 24 poliţişti cu 4 autospeciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Pe baza mandatelor de aducere, cei 11 învinuiţi şi alte persoane vizate în cadrul anchetei vor fi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale”.

IPJ Alba a făcut public următorul comunicat:

 „În cursul zilei de azi, 30.08.2012, începând cu ora 6.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 12 percheziţii domiciliare (1 în Alba Iulia şi 11 în municipiul Oradea) la locuinţele a 11 persoane învinuite de săvârşirea de acte de comerţ cu ţigări, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă, respectiv din Republica Serbia, Ucraina şi duty free.

Din anchetă a rezultat că în perioada aprilie – august 2012, un număr de 11 persoane, domiciliate în judeţele Alba şi Bihor au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.

Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal referitor la comerţul ilegal cu ţigări, înregistrat la nivelul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, Biroul de Investigaţii Criminale. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de 11 suspecţi, unul din Alba Iulia şi 10 din municipiul Oradea, judeţul Bihor.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 48.800 de ţigarete, 17 litri de alcool, 25 de kg de tutun şi 24 kg de cafea, care provin din contrabandă, precum şi sumele de 61.150 lei, 750 de euro, 500 de lire sterline şi 1.500 de forinţi, despre care există suspiciunea că provin din acte de comerţ ilicite.

Pe parcursul anchetei, începută în luna aprilie 2012, a fost confiscată în total, cantitatea de 57.800 ţigarete provenite din contrabandă.

Dintre cei 11 învinuiţi, 10 au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, unul nefiind identificaţi până în prezent.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea persoanei care nu a fost găsită până în prezent precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 11 învinuiţi”.

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax