Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO-VIDEO: PERCHEZIŢII în Blaj. Maşini date în urmărire de autorităţile britanice, găsite de poliţişti

Publicat

Poliţiştii din Alba au făcut joi patru percheziţii la Blaj şi au depistat două autoturisme de lux şi o autoutilitară, căutate de autorităţile britanice, maşini care se aflau în posesia unor cetăţeni din municipiu. Maşinile sunt în valoare totală de aproximativ 47.000 de lire sterline. Cei doi bărbaţi sunt bănuiţi de înşelăciune, fals şi tăinuire, fapte săvârşite în legătură cu înmatricularea autovehiculelor în România.  

Potrivit IPJ Alba, în 17 mai, poliţiştii Serviciului de investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 4 percheziții la domiciliile unor persoane din municipiul Blaj, bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tăinuire.

În anul 2017, doi bărbaţi, de 38 şi 39 de ani, ar fi achiziționat, din Marea Britanie, în sistem leasing, 3 maşini (un Audi, un BMW şi o autoutilitară Mercedes – n.r.), în valoare totală de 47.000 de lire sterline, ar fi plătit o parte din rate după care le-ar fi adus în România, unde, folosindu-se de documente şi declaraţii false le-ar fi înmatriculat pe numele unor rude.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat cele trei maşini, căutate de autorităţile din Marea Britanie, acestea fiind indisponibilizate, în vederea restituirii.

Faţă de cei de cei doi bărbaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar faţă de alte două persoane, rude cu bărbaţii, pe numele cărora au fost înmatriculate autovehiculele, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire.

Pentru depistarea autovehiculelor, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională –  Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La efectuarea percheziţiilor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sprijiniţi de poliţiştii din Blaj şi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax