Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Peste 250 de șoferi de microbuze, autobuze și taximetriști, verificați de Poliția Rutieră Alba. Câți au fost amendați

Publicat

Polițiștii din Alba au organizat două acțiuni de verificare a mașinilor de transport persoane. În total, au fost opriți în trafic 280 de șoferi. Polițiștii au amendat 27 de taximetriști. Unii dintre ei nu aveau atuorizație.

Potrivit IPJ Alba, vineri dimineața, polițiștii rutieri din judeţul Alba au verificat autovehicule destinate transportului public de persoane. Conducătorii de autobuze şi microbuze au fost testaţi cu aparatul etilotest. Niciunul nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acțiunea s-a derulat în intervalul orar 6.30-9.30.

Vezi și VIDEO: Polițiștii din Alba Iulia au verificat șoferii și autoturismele care fac transport de persoane

Au fost verificate 187 de microbuze și autobuze care efectuau curse regulate sau ocazionale de persoane. Polițiștii au constatat 17 abateri de natură contravențională, toate la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Amenzi pentru taximetriști

Joi, 12 ianuarie, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune ce a avut ca scop verificare modului în care este respectată legislația rutieră și cea specifică transportului de persoane, în regim taxi dar și combaterea transportului ilegal de persoane.

Au fost controlate 93 de autovehicule, iar, pentru nereguli constatate, față de 27 de taximetriști a fost luată măsura sancționării contravenționale. Dintre amenzi, 55 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, iar 9 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38 din 2003 privind taximetria.

Totodată, au fost identificați 6 conducători auto care desfășurau activități de taximetrie, fără a deține autorizație.

Aceștia au fost sancționați contravențional, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind taximetria, iar complementat sancțiunii, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 14.425 lei.

Atenționările Poliției

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește că, în conformitate cu articolul 7 alin. 2 din Lg 38/2003, este interzis transportul public de persoane, contra cost, cu un autoturism, fără a deține pentru acesta autorizație taxi valabilă.

În cazul constatării, în mod repetat, a unor fapte de transport ilegal de persoane, împotriva conducătorului auto este luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă de la 1.000-5.000 lei, iar ca măsură complementară se dispune suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului, pe o perioadă de 6 luni, fiind reținute, pe loc, plăcuțele și certificatul de înmatriculare.

Totodată, polițiștii atrag atenția celor care obișnuiesc să circule, în calitate de pasageri, cu astfel de autovehicule, cu privire la riscurile la care se expun și le recomandă să opteze pentru mijloacele de transport public autorizate.

Acțiunile pentru creșterea siguranței rutiere vor continua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax