Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Peste 300 de joburi oferite la Bursa Locurilor de Muncă de la Alba Iulia. Doar 40 pentru absolvenţi de studii superioare

Publicat

IMG_5491 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a organizat joi, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Peste 100 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au strâns, începând cu ora 9.30, la Sala de conferințe PAEM din Alba Iulia. La eveniment, 28 de agenți economici din județ au oferit 364 de locuri de muncă, dintre care aproximativ 40 pentru persoane cu studii superioare.

Persoanele din Alba aflate în căutarea unui loc de muncă nu s-au grăbit să se intereseze despre condiţiile în care se pot angaja, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată joi, de AJOFM Alba. Dacă în anii trecuți, tinerii veneau din timp la astfel de evenimente, de data aceasta s-au lăsat aşteptaţi de către cei 28 de angajatori care au răspuns invitaţiei.

„La Bursa Generală a Locurilor de Muncă din acest an s-au prezentat 28 de agenți economici care oferă 364 de locuri de muncă din care sunt aproximativ 40 pentru studii superioare. Pentru studii superioare se caută ingineri și economiști. Se caută atât munca calificată cât și necalificată, în diverse domenii de activitate”, a transmis directorul AJOFM Alba, Andrea Elena Katona.

YouTube video

IMG_5535 Printre ofertele prezentate de angajatori s-au numărat posturi de inginer industria alimentară, analist calitate, secretară, agent asigurări, coordonatori credite, consultanți credite, șef schimb, specialist planificare producție, fierar betonist, zidari, dulgheri, operatori fasonare, operatori glazurare, ambalatori manuali, vânzători, șoferi taxi, gestionar depozit, operator la fabricarea conservelor, agent de securitate, bucătar, ajutor de bucătar, ospătar, confecționeri cablaje auto sau muncitori necalificaţi.

În cadrul evenimentului din acest an, au fost contactați să participe un număr de 256 de agenți economici. Au răspuns invitației 28 de agenți economici care au pus la „bătaie” 364 de locuri de muncă. Interesați pentru găsirea unui post au fost 472 de persoane, dintre care 26 de persoane din categoria celor marginalizate social. 63 de persoane au fost selectate în vederea încadrării.

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918”, în sala de conferinţe PAEM situată în Alba Iulia, strada Bucovinei, nr. 6 (zona Piaţa Centru), începând cu ora 09.30.

Au fost invitați să participe la această acţiune toate persoanele care doresc să-şi găsească un loc de muncă corespunzător studiilor şi pregătirii profesionale, precum şi agenţii economici care dispun de locuri de muncă vacante.

Evenimentul a făcut parte din seria acţiunilor desfăşurate de către Rețeaua Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană în perioada 4-15 aprilie, sub egida „European Employers’ Days”. Obiectivele acestei inițiative au fost de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori, de a întreține un dialog între Serviciile Publice de Ocupare și de a crește gradul de conștientizare a problemelor legate de ocuparea forței de muncă. De asemenea, s-a urmărit creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitant.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax