Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: Peste 4000 de poze, realizate de tineri din nouă judeţe, în zona Munţilor Apuseni. Au participat la Tabăra Naţională de Speologie şi Fotografie subterană

Publicat

YouTube video

Zona Munţilor Apuseni, una dintre cele mai interesante şi căutate destinaţii turistice din România a fost în perioada 26 august – 1 septembrie locaţia unde copii şi tineri din nouă judeţe ale ţării, printre care şi Alba au asistat la cursuri teoretice şi practice în cadrul celei de-a V-a ediţii a Taberei Naţionale de Speologie şi Fotografie subterană. Activităţile la care au participat speologii amatori au vizat dobândirea şi dezvoltarea de deprinderi specifice, respectiv tehnici de fotografiere de suprafaţă şi subteran, promovarea prin imagini a zonei turistice, deplasări pe teren accidentat, orientare în teren. În total au fost realizate peste 4000 de poze.

De asemenea aceştia au fost şi în drumeţii la obiective turistice de mare interes din zonă precum Gheţarul de la Scărişoara, Groapa Ruginoasa, Cascada Vârciorog , Casacada Buciniş, Muzeele lemnarilor de la Pătrăhăiteşti, Peştera Urşilor, Peştera Meziad, Peştera cu Cristale (comuna Roşia de Beiuş).

Apusenii cu aspectul unui mozaic complex şi prin numărul mare al fenomenelor carstice, dar şi prin amploarea acestora, chei, defilee, izbucuri, izvoare, peşteri , canioane au transformat Centrul de vacanţă Arieşeni într-o locaţie atractivă, unde foarte mulţi copii şi cadre didactice vin an de an pentru a admira o floră şi o faună montană cu totul specifică . Mai exact o „pagină” din istoria zbuciumată a neamului românesc, în care sunt înscrise numele moţilor Avram Iancu, Horia, Cloşca şi Crişan, sau pentru cei care vor să descopere şi să exploreze cel mai mare conglomerat carstic din Europa.

Plecând de la aceste „daruri’’ ale naturii, şi succesul ediţiilor anterioare a taberei naţionale de speologie şi fotografie subterană, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba a organizat ce-a de-a V-a ediţie

Au participat copii şi tineri din judeţele Brăila, Bihor, Ialomiţa, Constanţa, Ilfov, Arad, Alba, Argeş, Bacău la activităţi de ecologie şi protecţia mediului sub coordonarea asociaţiei de turism şi ecologie „Sfinx Gârda” .

Participanţii au asistat la cursuri teoretice şi practice, în total realizandu-se peste 4000 de poze, cele mai reprezentative dintre acestea fiind ulterior analizate şi discutate împreună cu participanţii la sfârşitul fiecărei zile.

Nu a lipsit la final organizarea focului de tabără, ocazie cu care organizatorii au felicitat participanţii şi au înmânat diplome şi materiale realizate în tabără (dvd-uri cu imagini şi filme).

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax