Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Peste 80 de persoane de la Căminul pentru vârstnici din Alba Iulia au fost sărbătorite de ziua lor cu sarmale, tort, muzică şi poezii

Publicat

YouTube video

Bunicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Alba Iulia şi-au sărbătorit, marţi, ziua. Aceştia au avut parte şi de un meniu special din partea bucătăreselor – sarmale şi supă de tăiţei, prăjituri -, iar membrii Centrului de Cultură „Augustin Bena” le-au încântat ziua cu muzică clasică, uşoară şi instrumentală. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, cei 83 de pensionari au avut parte de un program special şi din partea colegilor din centru, grupul „Optimiştii”.

Tot cu acest prilej, vârstnicii au avut ocazia să admire şi o expoziţie de picturi, „Colţ de suflet”, realizate cu lacuri pentru autoturisme şi avioane, de artista Sanda Aurora Voicu din Bucureşti.

Chiar dacă greutăţile vieţii se pot citi pe feţele lor, astăzi nu au lăsat ca supărările să se vadă în priviri. Tocmai de aceea, un grup de şase vârstnici, care formează grupul „Optimiştii” au venit în faţa colegilor să-i încânte cu cântece din vremea tinereţii şi să le recite poezii.

„Da, suntem bătrâni şi totuşi cântă gura fetiţelor, care ne sărută cum am sărutat în viaţă poate 100”, spune un vers citit de unul dintre „optimişti”, care a vrut să arate că vârsta a treia poate fi trăită cu zâmbetul pe buze.

YouTube video

În cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, pe lângă directoarea Căminului, Corina Bedelean, au participat şi autorităţi locale, care le-au urat bunicilor un sincer „La mulţi ani cu sănătate!”. Printre invitaţi s-au numărat viceprimarii muncipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean şi Paul Voicu, consilierii locali PDL Ioan Bogăţan şi Marcel Popa, consilierul local PNL Daniel Zdrânc, dar şi directoarea Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Daniela Floroian.

Pentru că vârstnicii au fost sărbătoriţii zilei, aceştia au avut şi un meniu pe măsură, pregătit de bucătăresele centrului, sarmale şi supă de tăiţei, iar la desert au avut tort şi prăjituri. De asemenea, au primit şi cadouri din partea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” şi a Clubului Femeilor din cadrul centrului.

De ziua lor le-au cântat elevele clasei de canto – muzică uşoară coordonat de prof. Marinela Popa, elevii clasei de instrumente de suflat, coordonată de prof. Nicolae Vancu şi de asemenea au avut parte de un moment artistic de muzică clasică oferit de Adriana Jurcă şi Liviu Cernat.

 

 

 

 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax