Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Petrecere gălăgioasă, „spartă” de polițiști, într-o comună din Alba. Un bărbat a ajuns la spital


Publicat

Poliţiştii din Alba au fost nevoiţi să folosească spray paralizant pentru a calma spiritele, după ce au fost chemaţi să intervină, sâmbătă seara, la un incident în satul Ohaba. Un localnic a ajuns la spital.

Incidentul ne-a fost semnalat de un cititor Alba24, fiul localnicului care a ajuns la spital. Bărbatul susține că agenții s-au prezentat la locuința tatălui acestuia, în urma unei reclamații cu privire la muzica ascultată la un volum ridicat. Acesta spune că polițiștii ar fi intrat în curtea locuinței fără mandat, ar fi dat cu spray lacrimogen și l-ar fi încătușat pe proprietar, moment în care bărbatul a căzut și s-a lovit la cap și la mână.

Contactați de Alba24, reprezentanții IPJ Alba au transmis că sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, printr-un apel la 112 a fost semnalat faptul că din curtea unei locuințe aflată în localitatea Ohaba se aud zgomote puternice. Un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului, însă agenților nu le-a deschis nimeni poarta. Aceștia au plecat și au revenit ulterior, împreună cu un alt echipaj. În cele din urmă, fiul proprietarului a deschis poarta. Potrivit reprezentanților IPJ Alba, în curte se aflau mai multe persoane, unele dintre acestea fiind sub influența alcoolului. Oamenii legii au încercat să-l legitimeze pe proprietar, însă acesta a refuzat și a adresat cuvinte jignitoare polițiștilor. Agenții au încercat să îl conducă pe bărbat la autospecială, moment în care au fost împiedicați de unele dintre persoanele aflate în curte. Ca urmare, polițiștii legii au fost nevoiți să folosească spray-ul paralizant din dotare. În timp ce era condus spre autospecială, bărbatul s-a împiedicat, a căzut și s-a lovit, fiind condus ulterior la spital.

Proprietarul și încă o persoană care a împiedicat polițiștii să-și exercite atribuțiile de serviciu au fost sancționate contravențional.

„Fratele meu a decis să își serbeze ziua de naștere împreună cu părinții și câțiva prieteni de-ai lui acasă în satul Ohaba, județul Alba. Au făcut grătar, au ascultat muzică, iar în jurul orei 20:00 a sosit un echipaj în fața porții noastre spunând că au reclamație de la o vecină că nu poate să se odihnească de muzică, nefiind oră de liniște.

Echipajul a întocmit un proces velerbal deoarece tatăl meu (Silviu Schiau) nu a vrut să se legitimeze, iar el nu a vrut să iasă din curte să îl semneze. Atunci echipajul a plecat, iar în decurs de o oră, aproximativ, a revenit echipajul de poliție anterior precedat de încă unul. Erau patru polițiști, aceștia l-au chemat pe tata afară din curte, iar el le-a spus că nu iasă deoarece nu a făcut nimic, în acel moment ei au zis că: <a vă opuneți, atunci intrăm noi> , ei au intrat pe proprietate privată, fără mandat, iar când au fost puși de tatăl meu să se legitimeze ei primii apoi se legitimeză el, cum este și normal de altfel, unul din ei a pus mâna pe armă prefăcându-se că o scoate din suport pentru a le distrage atenția celor de la masă, în acest timp unul din ei a dat cu spray lacrimogen în ochii și în gură fratelui meu, apoi la tata, și la încă un prieten de familie, de la mai puțin de un metru, apoi sprayul s-a extins la toți de la masă, fiind și câțiva minori chiar și fratele meu, după ce au dat cu spray, l-au tras pe jos din curte pe tatăl meu, zgâriândul pe la picoare, l-au ridicat și apoi unul din ei când să îl încătușeze i-a dat cu genunchiul în spate, tata a căzut jos și și-a spart capul, s-a lovit la mână, iar acum este în spital cu probleme la spate și cu șanse de paralizie”, ne-a transmis fiul bărbatului care a ajuns la spital.

UPDATE (16 mai): Potrivit fiului bărbatului care a ajuns la spital, în urma intervenției polițiștilor, tatăl acestuia s-a ales cu fractură la coloană, fiind nevoit să stea nemișcat, la pat, 30 de zile. De asemenea, din cauza folosirii spray-ului paralizant de către agenți, fratele său s-a ales cu leziuni traumatice.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. eu

  luni, 14.05.2018 at 22:34

  Bravo politistilor….asa se procedeaza…inca sunteti prea blanzi…

  • Cucu

   miercuri, 16.05.2018 at 10:15

   De acord!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Miercuri și joi, întreruperi în furnizarea de apă potabilă la Oarda de Sus, Cricău și Noșlac, din cauza unor lucrări

Publicat

Apa CTTA Alba anunță întreruperea furnizării apei potabile miercuri și joi, în municipiul Alba Iulia – cartierul Oarda de Sus, Cricău și Noșlac, din cauza unor lucrări. 

Astfel, în data de 3 martie, din cauza unor lucrări efectuate de către Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Alba, Apa CTTA Alba este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în municipiul Alba Iulia, cartierul Oarda de Sus, între orele 08:00-15:00.

Tot din același motiv va fi întreruptă furnizarea apei potabile în data de 4 martie, în localitatea Cricău, între orele 08:00-13:00.

La reluarea furnizării apei potabile pot apărea depășiri ale parametrului turbiditate, situație în care clienții sunt rugați să folosească apa numai în scop menajer.  „Eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon: 0258.834501, în vederea intervenției”, au explicat reprezentanții Apa CTTA.

În data de 4 martie, din cauza unor lucrări de mentenanță ce se execută la rețeaua de distribuție a apei potabile (spălare rețele), precum și spălarea și igienizarea rezervorului de acumulare apă potabilă, în localitatea Noșlac se va întrerupe furnizarea apei potabile între orele 8:00 – 16:00.

„La reluarea furnizării apei pot apărea depășiri locale ale parametrului de turbiditate, de aceea rugăm a semnala acest fapt la tel. 0729.994179 sau 0729.994186 pentru rezolvarea lor”, au mai transmis reprezentanții Apa CTTA.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alertă de fraudă emisă de Poliție, CERT-RO și de Asociația Română a Băncilor. Cum funcționează o nouă înșelăciune pe internet

Publicat

Poliția Română, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și Asociația Română a Băncilor (ARB) atrag atenția cu privire la incidentele recente de securitate cibernetică de tip fraudă, distribuite prin intermediul unor site-uri de anunțuri generaliste din România și lansează o campanie de conștientizare menită să protejeze clienții împotriva fraudelor on-line.

Se recomandă persoanelor care au postat anunțuri de vânzare pe site-uri să nu comunice datele de pe card, acestea fiind confidențiale și folosite exclusiv pentru achiziții și nu pentru încasări. Utilizatorii sunt sfătuiți să verifice toate detaliile înainte de a efectua o tranzacție.

Mecanismul utilizat este unul dual, atacatorii țintind atât cumpărătorii, cât și vânzătorii din platformă.

Metoda de atac implică contactarea utilizatorilor și redirecționarea lor către alte soluții de tip chat, de regulă Whatsapp.

Următorul pas este convingerea potențialei victime de a furniza datele de pe card,  în urma accesării unui link nelegitim transmis de atacatori.

Astfel, sunt obținute toate datele cardului, inclusiv parolele de securitate cu care efectuează o primă tranzacție de tip transfer (care va debita contul de card al vânzătorului), iar ulterior le utilizează pentru alte tranzacții frauduloase.

Pentru a se proteja împotriva fraudelor, este necesar ca utilizatorii de carduri să respecte următoarele recomandări:

–  să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare; Angajații băncilor nu vor solicita niciodată divulgarea acestor informații indiferent prin ce mijloace se primește solicitarea – e-mail, SMS, apeluri telefonice sau la servicii financiare furnizate de bancă la distanță.

–  să nu furnizeze niciodată datele de acces la Internet/Mobile Banking;

–  datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate;

– să nu deschidă atașamentele din e-mail-urile primite de la persoane necunoscute;

– să nu intre pe link-uri primite prin e-mail-uri necunoscute sau nesolicitate

– să nu instaleze aplicații din surse necunoscute și programe necertificate descărcate de pe website-uri dubioase;

– să aibă instalat un program antivirus bun și actualizat și să actualizeze permanent sistemul de operare;

De asemenea, să nu mai introducă alte coduri și să anunțe imediat banca emitentă în cazul în care observă în browser:

–  imagini suspecte, care nu corespund cu cele din paginile web ale băncii,

–  apariția unor ferestre „pop-up” care solicită introducerea de date confidențiale,

–  că nu se pot autentifica în pagina de Login de la prima încercare, întrucât s-ar putea să devină victima unui atac informatic.

Poliția Română, CERT-RO și Asociația Română a Băncilor recomandă tuturor cetățenilor să se informeze din surse oficiale și să semnaleze imediat orice tentativă de fraudă.

Sursa: cert.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Twitter va bloca permanent utilizatorii care dezinformează în mod repetat în privinţa vaccinurilor anti-COVID

Publicat

Twitter a anunţat că intenţionează să-şi amplifice lupta împotriva dezinformării. Platforma de social media va bloca definitiv accesul utilizatorilor care au fost atenţionaţi de cinci ori, informează AFP și The Guardian, potrivit Agerpres.

„Credem să acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre şi la reducerea cu mai mult succes a propagării de informaţii potenţial periculoase sau false pe Twitter, în special în cazul infracţiunilor repetate, moderate sau grave”, a anunţat reţeaua socială într-un comunicat.

În decembrie, Twitter a decis să le ceară utilizatorilor să şteargă unele informaţii false, în special cele care sugerează că vaccinurile sunt utilizate pentru a controla populaţiile. Compania viza de asemenea dezinformările privind efectele adverse sau punerea sub semnul întrebării chiar a bolii COVID-19 şi a necesităţii ca oamenii să se vaccineze.

De atunci, moderatorii societăţii californiene au retras peste 8.400 de tweet-uri şi au notificat circa 11,5 milioane de conturi din întreaga lume. De acum, de la al doilea avertisment, utilizatorii îşi vor vedea contul blocat timp de 12 ore, iar la al patrulea avertisment blocarea va dura 7 zile.

Blocarea permanentă a contului, la al cincilea avertisment

De la al cincilea avertisment, blocarea contului va fi permanentă. Acest sistem se inspiră din cel împotriva defăimării având legătură cu alegerile şi procesele civice, care a determinat Twitter să-l blocheze pe fostul preşedinte american Donald Trump pentru infracţiuni repetate, printre care incitare la violenţă şi mesaje de discreditare a scrutinului prezidenţial.

Campaniile de vaccinare împotriva COVID-19, necesare pentru a proteja populaţiile şi a permite reluarea activităţilor umane, sunt în curs în numeroase ţări, inclusiv în SUA şi UE, notează AFP.

Începând din octombrie anul trecut, când vaccinurile erau doar în stadiul de teste clinice, YouTube şi Facebook au anunţat o reglementare strictă menită să interzică dezinformările cu privire la vaccinuri şi acţiunile menite să discrediteze campaniile de vaccinare.

Twitter va ataşa de asemenea etichete cu mesaje „poate conţine informaţii înşelătoare cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19”, potrivit comunicatului de luni.

Moderatori vor fi însărcinaţi să determine care conţinuturi încalcă regulamentele, însă platforma speră să pună la punct un sistem atât uman, cât şi automatizat pentru a detecta mesajele problematice.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Delgaz Grid anunță înlocuirea a peste 12 kilometri de conducte și branșamente. Investiții programate la Alba Iulia și Sebeș

Publicat

Delgaz Grid a anunțat că va înlocui în acest an aproximativ 12,5 kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale din județul Alba și va investi aproximativ 4,5 milioane de lei. Cele mai importante lucrări de investiții sunt programate la Bărăbănț (6km), Alba Iulia (3km) și Sebeș (2km).

Potrivit unui raport transmis Alba24, compania a investit anul trecut peste 7 milioane lei pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din județul Alba. Principalele investiții s-au derulat la Alba Iulia, Biia, Sebeș și Cugir.

Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Alba a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de 16 kilometri, valoarea totală a acestor investiții fiind de peste 7 milioane de lei.

Tot anul trecut, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Alba a fost extins cu circa 9,5 km pentru racordarea de noi consumatori.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate