Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Poliția a verificat peste 1.800 de persoane din Alba, într-o singură zi. Desfășurare de forțe înainte de ”relaxare”

Publicat

Instituția Prefectului Alba a comunicat situaţia la nivelul judeţului, în prima zi a lunii iunie. Astfel, în toate localitățile județului mai sunt în carantină 9 persoane, alte 1.691 fiind în izolare la domiciliu. 

Totodată, autoritățile au intensificat controalele legate de respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulația pe drumurile publice.

Comunicatul Instituției Prefectului Alba:

”Polițiștii din Alba au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 31 mai a.c., 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Alba și 51 de polițiști locali au desfășurat misiuni specific.

Au fost verificate 1.895 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor privind izolarea/ carantinarea sau circulația și au fost organizate patru acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 158 de autovehicule și 188 de persoane.

De exemplu: între orele 17.00 – 22.00, la Blaj a fost organizată o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice și prevenirea răspândirii COVID-19.

Au fost verificate 76 de locații de izolare și 173 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Au fost controlate 61 de autovehicule și legitimate 59 de persoane.

Au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, majoritatea la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea totala a sancțiunilor aplicate a fost de 4.725 de lei.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii Serviciului de Investigatii Criminale, alături de care au participat polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiștii din Blaj, jandarmi si polițiști locali.

În contextul stării de alertă, polițiștii au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire noile reguli.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni specifice în contextul pandemiei cu noul Coronavirus si in starea de alertă. Jandarmii asigură măsuri de pază şi protecţie la nivelul a unui centru de carantină, precum şi misiuni desfăşurate cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

În ultimele 24 de ore, 100 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba, fiind angrenați în 70 de misiuni în contextul actual.

În minivacanța de 1 iunie, jandarmii acționează pentru siguranța cetățenilor, asigurând măsuri de ordine publică. De asemenea, jandarmii montani se află pe traseele montane și în stațiunile turistice, pentru a informa cetățenii și pentru a interveni în cazul producerii unor evenimente neplăcute.

În ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au desfășurat un numar de 13 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.

Vă reamimtim că începând de astăzi, 1 iunie a.c., restricția cu privire la deplasarea/ libera circulația în afara localității/zonei metropolitane a fost ridicată și nu mai este nevoie de declarația pe proprie răspundere.

De asemenea, au fost publicate în Monitorul Oficial al României ordinele comune pentru desfășurarea unor activități în contextul stării de alertă, dintre care amintim cele cu referire la unitățile de alimentație publică; domeniul culturii; operarea plajelor turistice; activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică; realuarea competițiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite ori aflate în aer liber, precum și a activităților de pregătire sportivă în spații închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/ sau legitimați.”

Sursă: Instituția Prefectului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax