Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Poliţişti din Alba au participat la o acţiune preventivă în judeţul Cluj. Şoferii care au purtat centura de siguranţă, răsplătiţi cu îngheţată

Publicat

actiune politia Poliţiştii din Alba şi alte judeţe au participat, luni, la o acţiune desfăşurată în judeţul Cluj, pentru prevenirea accidentelor şi determinarea şoferilor să fie atenţi în trafic. În cadrul campaniei au fost distribuite materiale informative şi odorizante de maşină cu mesajul proiectului, iar conducătorii auto care au purtat centura de siguranţă au fost răsplătiţi cu îngheţată.

Campania se numeşte ,,Atenţie la…neatenţie” şi s-a desfăşurat în trei locaţii din judeţul Cluj. Pentru realizarea unui schimb de bune practici în acest domeniu, la acţiunile din judeţul Cluj, au participat şi poliţişti din Alba, Sibiu, Mureş, Hunedoara, Constanţa, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, transmite IPJ Cluj.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de prevenire au explicat conducătorilor auto opriţi în trafic importanţa adoptării unei conduite prudente în momentul în care sunt la volanul unui autovehicul.

Obiectivul acţiunilor derulate a fost acela de a-i determina pe şoferi să fie atenţi în trafic şi să conştientizeze faptul că un moment de neatenţie la volan poate avea consecinţe dintre cele mai grave, potrivit organizatorilor.

YouTube video

 

“Campania îşi propune să responsabilizeze participanţii la trafic cu privire la pericolele la care se expun atunci când se lasă distraşi de factori perturbatori. De exemplu, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, fără sistem hands-free, este una dintre cele mai frecvente abateri întâlnite în trafic, fiind totodată şi o cauză generatoare de accidente rutiere.

În cadrul campaniei au fost distribuite materiale informative şi odorizante de maşină cu mesajul proiectului”, se precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Proiectul a fost iniţiat de către Asociaţia de Psihologi şi Siguranţă Rutieră, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Campania ,,Atenţie la..neatenţie” s-a mai desfăşurat în alte patru oraşe din România.

Conducătorii auto care au purtat centura de siguranţă au fost recompensaţi cu îngheţată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax