Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Polițiștii din Alba donează sânge pentru tinerii răniţi în incendiul din București. Numărul donatorilor s-a triplat în această săptămână

Publicat

donare sange Încă de la primele ore ale dimineții de miercuri, polițiștii de la IPJ Alba s-au prezentat la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge, ca semn de solidaritate pentru cei răniţi în urma incendiului din Club Colectiv din București. Au fost prezenți în jur de 20 de angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean și în zilele care urmează se vor prezenta încă aproximativ 160, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Luminița Prodan.

Drama de vineri seara din centrul Capitalei a mobilizat o țară întreagă. Pentru a veni în ajutorul celor care se află internaţi în spitale, polițiștii de la IPJ Alba s-au mobilizat pentru a dona sânge.

Pentru că peste 160 de polițiști și-au exprimat dorința de a dona s-a făcut o planificare. Prima grupă de aproximativ 20 de persoane a ajuns la Centrul de Transfuzii miercuri dimineața, iar restul sunt programați să doneze în zilele următoare. Pe lângă ei, în fiecare zi merg să doneze sânge zeci de persoane.

Numărul donatorilor a crescut substanțial în ultimele zile, chiar s-a triplat. De exemplu, marți dimineața un număr de 70 de persoane, printre care şi 20 de jandarmi, au donat sânge la centrul de specialitate din Alba Iulia, cei prezenţi menţionând că fac acest lucru pentru a veni în sprijinul victimelor incendiului din Clubul Colectiv din Bucureşti. Au existat şi cazuri în care unii nu au putut dona sânge, deoarece nu s-au încadrat la condiţiile obligatorii unui asemenea demers.

Luni au donat sânge în jur de 50 de persoane.

În mod normal, numărul celor care trec zilnic pragul Centrului de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia este de peste 20 de persoane.

Pentru a dona sânge, o persoană trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care  vârsta să fie cuprinsă între 18-62 de ani, să nu aibă sub 60 de kg, să nu prezinte afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operatie de ulcer.

Intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile, iar donatorul primește un o zi liberă și un bon de masă în valoare de aproximativ 50 de lei.

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba se află în curtea spitalului, în clădirea Direcției de Sănătate Publică Alba, și este deschis de luni până vineri între orele 8.00-11.00. Detalii, la telefon 0358.401.783.
Reamintim că în urma incendiului de vineri seara din Club Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte peste 100 sunt internate în spital cu arsuri.

 

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax