Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: PORŢI deschise la Spitalul Judeţean Alba. Circuit de vizite la secţiile unităţii, demonstraţii, mese rotunde și proiecte


Publicat

IMG_5159Persoanele interesate de serviciile medicale din judeţul Alba au putut participa sâmbătă, 22 august, la evenimentul “Ziua porţilor deschise”, organizat de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Cu această ocazie au fost organizate mese rotunde, circuite de vizite în mai multe secții ale spitalului din Alba Iulia și prezentări foto și cu imagini din secțiile cu risc crescut epidemiologic.

”Ne-am dorit ca pacienții și concitadinii noștri să ne cunoască și altfel decât din calitatea de pacienți, să ne cunoască așa cum suntem, ceas de ceas și să vadă mai ales ceea ce facem bine. Avem în derulare un program în care fiecare șef de secție prezintă ce consideră că ar fi important pentru cetățeni să cunoască, demonstrații SMURD, acordare de prim-ajutor și alte operațiuni de urgență”, a transmis Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Totodată, Coșarcă a precizat că se va încerca organizarea evenimentului și în luna octombrie și mai apoi cel puțin odată pe an, astfel încât publicul să fie informat asupra serviciilor de asistență medicală în ambulatoriu sau în spital.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia participă cu un proiect, „Primii pași în familie”, ce propune oferirea unui serviciu integrat, adresând-se nu doar mamelor, ci și copilului și proaspătului tată, prin crearea unui mediu cald, deschis și prietenos în care să le ofere șansa să interacționeze cu nou-născutul și să beneficieze de consiliere personalizată/demonstrații practice din partea asistentelor, infirmierelor și medicilor în ceea ce privește primul contact, alăptarea, tehnica îngrijirii sânului, prima baie, schimbatul scutecului, schimbări fizice, somn, noțiuni de prim-ajutor, grija față de bebeluș, mamă, viața alături de partener.

IMG_5168”Încercăm să accesăm fonduri, am postat un proiect pe Raiffeisen Comunități, în care dorim, alături de campania de alăptare naturală, să creăm și condiții pentru primele zile de viață a nou-născutului alături familie, să facem o sală în care tăticul va fi alături de mămică și împreună vor învăța ce să facă cu noul născut în așa fel încât să îi fie cât mai bine și cât mai ușor în următoarele luni din viață. Adresăm rugămintea celor care sunt interesați de ce se întâmplă în spitalul nostru să ne voteze pentru a putea câștiga proiectul, este vorba de o finanțare de 10.000 de euro”, a transmis Nicoleta Coșarcă.

Proiectul poate fi votat, după autentificare/înregistrare, aici.

La Secția de Chirugie, după o perioadă în care lucrările au trenat, constructorii au intrat într-un ritm mai alert, iar Nicoleta Coșarcă speră ca la 1 octombrie reparațiile și modernizările să se apropie de sfârșit. Potrivit managerului spitalului, după finalizarea lucrărilor la Secția de Chirurgie vor începe reparațiile și reabilitarea la Secția de Gastroenterologie.

În parcarea din curtea spitalului a fost amplasat și un cort de intervenție unde medicii și asistenții de la Unitatea de Primiri Urgențe și SMURD au oferit demonstrații de prim-ajutor cetățenilor.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Zile libere în luna iunie: Românii au parte de două minivacanțe. Care sunt perioadele de sărbători legale până la finalul anului

Publicat

zile libere

Weekendul 30 – 31 mai alături de 1 iunie formează prima minivacanță, de care românii au parte în această perioadă. 

De asemenea, o altă minivacanță va fi în perioada 6, 7, 8 iunie, care cuprinde duminica și a doua zi de Rusalii. 

De altfel, zilele de 1 iunie – luni – Ziua Copilului și 8 iunie – luni – A doua zi de Rusalii sunt singurele zile libere din luna iunie.

Până la sfârșitul anului românii mai au parte de urmatoarele zile libere:

15 august – sâmbătă – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – luni – Sfântul Andrei (minivacanță de 4 zile)

1 decembrie – marţi – Ziua Marii Uniri

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran din Alba Iulia. Când ar urma să aibă loc recepția

Publicat

Primaria Alba Iulia, prin vocea viceprimarului cu atribuții de primar, Voicu Paul, anunță pentru a treia oară deschiderea pasajului subteran care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Prima data, Voicu Paul anunța într-o conferință de presă, la sfârșitul lunii octombrie, chiar în interiorul pasajului deschiderea acestuia cu ocazia Zilei Naționale a României din 2019.

După ce a trecut și ziua Națională, o nouă dată a fost făcută publică, undeva prin luna martie, dar potrivit lui Voicu Paul, mai multe probleme cu diferite achiziții și pandemia de coronavirus au anulat deschiderea.

Vineri, 29 mai, întrebat de reporterul Alba24 când va fi deschis, Voicu Paul a declarat: ”Este finalizat, facem recepția, nu pot să vă spun chiar acum ziua, dar maxim într-o săptămână două, îl vom deschide”.

Referitor la informația care se vehicula în spațiul public că ar exista infiltrații la tavanul pasajului, acesta a declarat:

”Nu, nu există inflitrații, când a fost desfăcut și nu era tavanul fals am observat foarte atent acele lucrări, acolo este un tavan fals și oricum dacă sunt mici infiltrații în sensul de câțiva picuri de apă ei sunt preluați și conduși spre partea de ape pluviale”, a precizat Voicu Paul.

Cu câteva zile înainte de 1 decembrie 2019, la nivelul grupurilor sanitare existau infiltrații, fiind derulate lucrări de hidroizolație.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,9 milioane de lei cu TVA.

foto: Arhiva Alba24.ro –  stadiul lucrărilor în noiembrie 2019.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

Publicat

Din 1 iunie terasele din țară se redeschid pentru clienți. Industria pub-urilor a fost printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, deoarece fără clienți afacerile nu pot exista. 

După aproape trei luni de inactivitate, ”marea deschidere” vine cu o serie de recomandări, dar și cu o capacitate mult mai redusă decât cea normală. 

Am stat de vorbă cu Irinel Gruian, patronul terasei „La Vizitiu” situată în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru a afla cum s-a pregătit pentru redeschiderea de luni, 1 iunie. 

În primul rând redeschiderea vine cu o reducere a capacității terasei cu aproape 60 %, deoarece trebuie respectată distanța de 2 metri între mese, la care se adaugă un culoar de trecere de 1,5 metri, necesar deplasării ospătarului de la o masă la alta.

La intrarea în tură, angajaților li se va măsura temperatura care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade, iar valoarea rezultată va fi trecută într-un registru.

CITEȘTE ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

De asemenea, toți angajații vor purta mască de protecție, capișon și șorț. Măști vor fi  nevoiți să poarte și clienții când vor folosi toaleta din interiorul localului.

Dacă aceștia nu au  mască asupra lor, vor primi una din partea firmei. De asemenea, la intrarea pe terasă vor exista aparate cu dezinfectant.

Un alt lucru implementat la barul din Alba Iulia este posibilitatea de a scana meniul cu un smartphone, utilizând tehnologia QR code. În acest fel clienții nu vor mai atinge fizic meniul imprimat.

După ce clienții vor pleca de pe terasă, ospătarii vor dezinfecta masa la care aceștia au stat.

Potrivit autorităților, după deschiderea teraselor în aer liber de pe 1 iunie, la jumătatea lunii ar putea fi deschise și resturantele la interior.

Un reportaj de Cristian Panu și Raul Baciu – Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 4.400 de tablete, oferite de Biserica ortodoxă română, elevilor din comunități defavorizate

Publicat

soare

Patriarhia Română a oferit elevilor de clasa a VIII-a și a XII, care provin din comunități defavorizate, dar și cadrelor didactice, peste 4.400 de tablete prin proiectul ”Alege Școala!”. În proiect s-au implicat eparhiile din țară și din diaspora română.

„În contextul pandemiei actuale, Patriarhia Română oferă tablete sau alte dispozitive electronice elevilor (în special, celor de clasa a VIII-a şi a XII-a) şi cadrelor didactice din comunităţile dezavantajate, pentru a se putea conecta la lecţiile on-line şi pentru a continua astfel procesul de predare-învăţare”, potrivit unui comunicat al BOR transmis, sâmbătă.

Patriarhia a oferit 4.470 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare totală de 2.661.852 lei. Prin Proiectul „Alege Şcoala!” au fost date 1.919 tablete, în valoare de 1.151.400 lei, iar prin intermediul eparhiilor – 2.551 tablete sau alte dispozitive electronice, în valoare de 1.510.452 lei.

sursă: agerpres.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate