Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: PORŢI deschise la Spitalul Judeţean Alba. Circuit de vizite la secţiile unităţii, demonstraţii, mese rotunde și proiecte

Publicat


IMG_5159Persoanele interesate de serviciile medicale din judeţul Alba au putut participa sâmbătă, 22 august, la evenimentul “Ziua porţilor deschise”, organizat de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Cu această ocazie au fost organizate mese rotunde, circuite de vizite în mai multe secții ale spitalului din Alba Iulia și prezentări foto și cu imagini din secțiile cu risc crescut epidemiologic.

”Ne-am dorit ca pacienții și concitadinii noștri să ne cunoască și altfel decât din calitatea de pacienți, să ne cunoască așa cum suntem, ceas de ceas și să vadă mai ales ceea ce facem bine. Avem în derulare un program în care fiecare șef de secție prezintă ce consideră că ar fi important pentru cetățeni să cunoască, demonstrații SMURD, acordare de prim-ajutor și alte operațiuni de urgență”, a transmis Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Totodată, Coșarcă a precizat că se va încerca organizarea evenimentului și în luna octombrie și mai apoi cel puțin odată pe an, astfel încât publicul să fie informat asupra serviciilor de asistență medicală în ambulatoriu sau în spital.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia participă cu un proiect, „Primii pași în familie”, ce propune oferirea unui serviciu integrat, adresând-se nu doar mamelor, ci și copilului și proaspătului tată, prin crearea unui mediu cald, deschis și prietenos în care să le ofere șansa să interacționeze cu nou-născutul și să beneficieze de consiliere personalizată/demonstrații practice din partea asistentelor, infirmierelor și medicilor în ceea ce privește primul contact, alăptarea, tehnica îngrijirii sânului, prima baie, schimbatul scutecului, schimbări fizice, somn, noțiuni de prim-ajutor, grija față de bebeluș, mamă, viața alături de partener.

IMG_5168”Încercăm să accesăm fonduri, am postat un proiect pe Raiffeisen Comunități, în care dorim, alături de campania de alăptare naturală, să creăm și condiții pentru primele zile de viață a nou-născutului alături familie, să facem o sală în care tăticul va fi alături de mămică și împreună vor învăța ce să facă cu noul născut în așa fel încât să îi fie cât mai bine și cât mai ușor în următoarele luni din viață. Adresăm rugămintea celor care sunt interesați de ce se întâmplă în spitalul nostru să ne voteze pentru a putea câștiga proiectul, este vorba de o finanțare de 10.000 de euro”, a transmis Nicoleta Coșarcă.

Proiectul poate fi votat, după autentificare/înregistrare, aici.

La Secția de Chirugie, după o perioadă în care lucrările au trenat, constructorii au intrat într-un ritm mai alert, iar Nicoleta Coșarcă speră ca la 1 octombrie reparațiile și modernizările să se apropie de sfârșit. Potrivit managerului spitalului, după finalizarea lucrărilor la Secția de Chirurgie vor începe reparațiile și reabilitarea la Secția de Gastroenterologie.

În parcarea din curtea spitalului a fost amplasat și un cort de intervenție unde medicii și asistenții de la Unitatea de Primiri Urgențe și SMURD au oferit demonstrații de prim-ajutor cetățenilor.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la Ambulanță, Universitate, primării, spitale, școli și alte instituții publice din ALBA. Condiții

Publicat

birou gol

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, Sistemul de Gospodărire a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Prima seară de concert la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” Alba Iulia. Programul de astăzi

Publicat

Sâmbătă seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia s-a desfășurat concursul de compoziție și interpretare la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, ediția a XV-a, dar și primul concert al evenimentului. Secțiunea de concurs are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. S-au putut înscrie concurenți cu vârsta […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

LEONIDE 2019: Ploaie de stele pe cerul României. Alte fenomene astronomice în acest an

Publicat

Un eveniment astronomic interesant se produce în noaptea de duminică spre luni. Se va putea observa o ploaie de meteori din constelaţia Leo, care va atinge apogeul în 18 noiembrie. În această săptămână, Pământul trece prin traiectoria prafului cosmic lăsat în urmă de cometa Tempel-Tuttle. Leonidele, au un an de vârf ciclic la fiecare 33 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării. Care este media europeană

Publicat

Românii pierd opt luni din viață din cauza poluării, în condițiile în care media din Uniunea Europeană este de 5,7 luni. Românii, alături de maghiari și polonezi, sunt cei mai afectaţi dintre europeni de particulele nocive din aer. Calculul este făcut de oameni de ştiinţă din toată lumea, într-un raport care evaluează impactul schimbărilor climatice […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate