Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Prăbușirea avionului la Vurpăr de vineri, investigată de Autoritatea pentru Siguranța Aviației Civile

Publicat

Incidentul de vineri, în care a fost implicat un accident de mici dimensiuni, aeronavă care s-a prăbușit în zona Vurpăr-Vințu de Jos a intrat în atenția Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

Deocamdată nu se știe de ce a căzut aeronava, pilotul suferind leziuni ușoare.

Citește și UPDATE/ FOTO, VIDEO: Un avion de mici dimensiuni a ATERIZAT FORȚAT lângă Vințu de Jos. Pilotul, rănit

”În data de 15.05.2020, Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a fost informată cu privire la producerea unui eveniment de aviație civilă în zona localității Vurpăr din județul Alba, în care a fost implicată o aeronavă de mici dimensiuni, tip Flight Design CT2K, cu însemnele de înmatriculare YR-5122.

La bordul aeronavei se afla doar pilotul. Din primele informații, aceasta s-a desprins de la sol și, din motive încă necunoscute, pilotul a pierdut controlul, aeronava prăbușindu-se. La momentul producerii evenimentului, în zonă vântul bătea în rafale. Pilotul a suferit leziuni ușoare și a fost preluat de o ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale”, anunță AIAS într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, acest accident de aviație civilă face obiectul unei investigații privind siguranța.

”În acest sens, AIAS a desemnat o comisie de investigație, care să se deplaseze la locul producerii evenimentului pentru a culege informațiile preliminare și a efectua primele activități de investigație, cu scopul determinării cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestui accident de aviație civilă și al emiterii de recomandări pentru siguranța aviației civile, în scopul prevenirii producerii unor evenimente similare”, mai precizează Autoritatea.

AIAS este autoritatea unică la nivel național care efectuează investigații privind siguranța în cazul evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax