Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Prăpăd după furtună într-o gospodărie din Alba. Acoperișuri smulse și aruncate de vânt la 100 de metri

Publicat

YouTube video

În 10 minute, o familie din Albac și-a văzut gospodăria distrusă de o vijelie puternică în Sâmbăta Mare, cum rar le-a fost dat să vadă și să simtă. Vântul a luat pe sus acoperișul magaziei și a cotețului de porci, pe care l-a rupt în două, iar o bucată din el a ajuns pe deal, la aproape o sută de metri distanță.

Cel mai tragic este că furtuna a ridicat și capacele la aproape 100 de stupi de albine, iar ploaia s-a infiltrat în ei și a afectat toată producția de miere. 

albac furtuna

Nimic nu prevestea vijelia care avea să se abată asupra unei gospodării din comuna Albac. Sâmbătă, în jurul orei 17.30, de pe albia Arieșului. o furtună puternică s-a pornit spre sat. 

Un bărbat a văzut cum toată gospodăria lui este ridicată pe sus de vântul puternic care era însoțit de un vuiet și mai puternic și un nor negru de praf.

albac furtuna

Puțin a fost ca ”Vântul de Honci”, cum îl numesc bătrânii satului să nu îi fi luat pe sus și acoperișul casei. Totuși, în 10 minute, vântul a rupt în două acoperișul de la magazie și un coteț de porci.

CITEȘTE ȘI: PAGUBE după FURTUNĂ în ALBA: Copaci rupți de vânt, drumuri blocate, risc de incendiu

O bucată a zburat la 10 metri distanță, dar o alta a fost luată de vânt și dusă la aproape 100 metri. Potrivit gospodarului, acoperișul ar mai fi zburat în sus pe deal dacă nu se lovea de crengile unui cireș, crengi pe care le-a rupt și le-a făcut una cu pământul. 

albac furtuna

Dar cea mai mare pierdere a bărbatului este producția de miere. Vântul a ridicat capacele de la stupii de albine, iar ploaia care a însoțit furtuna s-a infiltrat în ramele stupilor. În zadar a încercat bărbatul să acopere stupii, deoarece vântul ridica în aer tot ce prindea. 

albac furtuna

Paguba lăsată în urmă de vijelie, potrivit cititorului Alba24, este de aproape 7000 de lei pentru acoperișul distrus și în jur de 450 de lei, pentru fiecare stup dintre cei 40 care au fost afectați. 

albac furtuna

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    marți, 30.04.2019 at 17:51

    manopera de mantuiala facuta de dorel carpaciul !!!
    bai se pune tigla de beton arsa la cuptor, nu se pune table la tara pe var de munte ca e normal sa va ia tabla cu tot cu casa =]]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax