Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO | Prefață Alba Jazz: Grupul Sebastian Spanache Trio a deschis „apetitul” albaiulienilor pentru muzica de calitate

Publicat

YouTube video

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional „Alba Jazz” se apropie cu pași repezi. Dar până la marele eveniment, iubitorii muzicii de calitate au fost prezenți marți seara, la Palatul Apor, la concertul-prefață, care i-a avut ca invitați speciali pe una dintre cele mai originale și tinere trupe de jazz, Sebastian Spanache Trio din Timișoara. Pianistul Sebastian Spanache, basistul Csaba Santa și toboșarul Radu Pieloiu au deschis „apetitul” pentru jazz publicului spectator cu piesele de pe cel mai nou album, pe care l-au lansat și la Alba Iulia, „A Pasha’s Abstinence”. Concertul a marcat și Ziua Internațională a Jazz-ului.

Pentru o oră și jumătate, grupul de jazz modern din Timișoara a făcut să răsune sala Palatului Apor pe ritmurile de jazz. Publicul a fost „vrăjit” de melodiile și sunetele scoase de pianul, tobele, chitara și contrabasul artiştilor de la Sebastian Spanache Trio.

Ziua Internațională a Jazz-ului, denumită  pe scurt, „JazzDay” este un eveniment care are loc între 24 și 30 aprilie în toată Transilvania, sub egida UNESCO. La Alba Iulia, evenimentul „JazzDay”, devenit deja un fenomen jazz, a fost marcat prin concertul grupului din Timișoara.

Pe albumul care a fost lansat și la Alba Iulia, invitați speciali sunt Alex Simu, clarinet, Barbera Berti, percuție, George Dumitri, chitară și Joanna Kucharczyk, vocal.

Grupul s-a format în toamna anului 2011 și are un stil muzical bazat pe improvizație, invitându-și audiența să facă o incursiune în propria viziune muzicală, după cum se descriu ei înșiși. După aproximativ un an de pregătiri, în februarie 2013 trio-ul și-a înregistrat primul album: Humanized.

În mai bine de două săptămâni, în perioada 16 – 18 mai la Alba Iulia va debuta cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional „Alba Jazz” care va reuni în cetatea istorică nume mari și foarte mari ale jazz-ului, printre care Mircea Tiberian, Carsten Dahl, Jazzapella, Lucian Ban & Mat Maneri, Ozana Barabancea, Stan Zamfirescu și Orchestra de Cameră a județului Alba.

Selecția trupelor e realizată în fiecare an de către Laura Orian, cântăreață și compozitoare de muzică jazz. În fiecare zi, au loc workshop-uri de jazz și chitară clasică pentru cei tineri, conferințe de presă, lansări de albume, întâlniri informale între artiști și public și, nu în ultimul rând, party-uri și jam-sessions, care piperează nopțile festivalului.

VEDEȚI PROGRAMUL FESTIVALULUI ALBA JAZZ 2014.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax