Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Prefața Festivalului Internațional de Teatru de la Alba Iulia. Sala plină, la spectacolul de step „Clap”


Publicat

 Spectacolul „Clap”, prezentat ca prefață a ediției a VII-a a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” organizat de Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia împreună cu Consiliul Județean Alba s-a jucat la Alba Iulia cu sala plină. Ritmurile de step, melodiile vesele, spiritul vesel al tinerilor actorilor, dar şi scenariul piesei i-au determinat pe spectatori să îi recompenseze pe aceştia cu aplauze lungi şi călduroase.      

„Clap” este povestea ritmată a unui grup de 6 tineri artişti, 4 băieţi şi 2 fete, care participă la o audiţie pentru o companie cinematografică şi care, din statutul de concurenţi, ajung să dezvolte o relaţie de parteneriat. Aceştia sunt nevoiţi să treacă prin diverse probe ce li se cer pentru admiterea în companie şi, astfel, „plonjează” împreună într-o lume a sunetelor şi imaginilor perfect sincronizate.

Piesa de teatru dans, cu dansatori profesioniști de step este o producție a companiei elvețiene Martin’s Tap Dance Company în regia lui Michel Lopez și adus la scenă deschisă dansatorii profesioniști de step de talie mondială, premiați internațional în cadrul competițiilor de step. De la New York la Paris, la Viena, la Moscova și Amsterdam aceștia s-au făcut remarcați prin prestațiile lor extraordinare.

„Am văzut spectacolul la Avignon – Franța și am considerat că este o alegere potrivită pentru prefața festivalului nostru. Este un spectacol pozitiv și plin de bună dispoziție. Dansatorii sunt senzaționali, adevărați profesioniști și stăpânesc cu desăvârșire dansul step. Vă invităm cu încredere să vă bucurați timp de 80 de minute în lumea dansului”, a transmis Ioana Bogățan, directorul  festivalului „Povești” de la Alba Iulia.

Festivalul va avea loc la Alba Iulia în perioada 3 – 7 octombrie la Alba Iulia. Vezi aici programul și locațiile în care vor avea loc spectacolele

FOTO-VIDEO: Cosmin NISTOR
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EVENIMENT

  ALBA: 21 de cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

  Publicat

  Au fost confirmate 21 cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni, 21 septembrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

  În total, în județ, au fost înregistrate 1.529 infectări, de la începutul pandemiei.

  Localitățile din care provin cazurile noi (21 septembrie):

  Alba Iulia – 7 cazuri noi

  Aiud – 6 cazuri noi (Aiud – 4, Aiudul de Sus – 1, Măgina – 1)

  Zlatna – 2 cazuri noi

  Blaj – 1 caz nou

  Câmpeni – 1 caz nou

  Mirăslău (Decea) – 1 caz nou

  Teiuș – 1 caz nou

  Arieșeni – 1 caz nou

  Întregalde – 1 caz nou

  Până duminică, erau confirmate 1.508 cazuri în județul Alba (15 noi) și erau raportate 57 decese, 1.132 vindecări, 71.318 teste effectuate (253 în ultimele 24 de ore).

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Comunicat Horațiu Florea: În județul Alba, PRO România nu face alianță cu PSD, un partid care e prizonier al trecutului

  Publicat

  Am urmărit declarațiile apărute, recent, în spațiul public, privind o alianță post-electorală între PRO România și PSD și vă dau asigurări că, cel puțin în acest moment, în județul Alba, acest lucru nu se va întâmpla.

  Așa cum am susținut, permanent, echipa pe care o coordonez este interesată strict de problemele oamenilor și ale județului, nicidecum de intrarea în diverse alianțe. Iar PSD, la această oră, este în cădere liberă în preferințele votanților din Alba. Social democrații au rămas prizionierii trecutului și au ajuns să-și dezamăgească inclusiv proprii membri de partid.

  În aceste condiții, îndemn votanții tradiționali ai stângii politice și nu numai pe aceștia să voteze PRO România, un partid tânăr, interesat strict de bunăstarea fiecărei comunități locale.

  Suntem cu adevărat bine doar atunci când ne este bine tuturor!

  Horațiu Florea, candidatul PRO România la președedinția Consiliului Județean Alba

  COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

  PUBLICAT / EXECUTAT de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

  CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  Comunicat Gheorghe Rotar: Blajul European, cu arhitectură europeană! Bulevardul Republicii și zona centrală vor fi modernizate

  Publicat

  Este unul dintre cele mai ambițioase și delicate proiecte de investiții ale Blajului, pentru perioada 2021 -2027, care vizează reconfigurarea arhitecturală și funcțională a zonei centrale a Municipiului Blaj!

  Zona centrală a Blajului, orașul european de secolul XXI pe care-l construim pentru copiii noștri, trebuie să reflecte și să îmbine armonios, la nivel de arhitectură urbană, atât istoria comunității noastre, cât și valențele europene moderne ale Blajului de azi.

  Este un proiect complex de dezvoltare comunitară, care constă în transformarea zonei centrale a Municipiului Blaj, formată din străzile: Bulevardul Republicii, strada Tudor Vladimirescu, strada Popa Șapcă, strada Astra, strada Timotei Cipariu, strada Mitropolit I. Vancea, strada Petru Pavel Aron, într-un spațiu public de bună calitate, sigur, confortabil și adaptabil, unde soluțiile de trafic rutier, parcări și trafic pietonal, corelate cu posibile soluții de înființare de zone pietonale temporare sau permanente și dezvoltarea de spații verzi, sunt menite să creeze pentru întreaga zonă posibilitatea de a exprima, într-un format contemporan și concentrat,  istoria și diversitatea culturală, etnică și religioasă a Blajului.

  Proiectul pentru realizarea acestei investiții definitorii pentru zona centrală a Blajului va fi selectat în urma unui concurs de soluții unde, pe lângă recomandările experților,  opinia fiecărui locuitor al Blajului, interesat de proiect, va fi analizată!

  Se intenționează realizarea unui proiect arhitectural valoros, semnificativ pentru Blaj și Transilvania, cu elemente inovative, care să rezolve dificultățile întâmpinate în ceea ce privește traficul rutier, zonele de parcare, punerea în valoare a clădirilor reprezentative și a zonelor pietonale, prin soluții moderne, care să nu se îndepărteze de tradiția arhitecturală și istorică a Blajului.

  Asigurarea funcționalității zonei centrale a Municipiului Blaj vizează diversificarea funcțiunilor cotidiene ale străzii. În acest sens, zona de trafic rutier va fi completată cu zone integrate pentru activități de recreere, ludice, didactice și comerciale. Funcția de recreere va beneficia de mobilier urban destinat repaosului și șederii, atât în spații adăpostite de vânt și soare, cât și în zone expuse. Locurile de parcare pentru autoturisme vor fi completate cu locuri de parcare pentru biciclete, în scopul încurajării acestui mod de deplasare.

  Prezența apei în spațiul public va fi îmbunătățită și vizual semnificativă prin amenajarea de cișmele și fântâni arteziene.

  Se va încuraja dezvoltarea comerțului, acolo unde acest lucru este posibil și oportun. Caracterul serviciilor și comerțului în zonă va fi reglementat astfel încât să respecte confortul locuitorilor din zonă, cât și să satisfacă cerințele blăjenilor și ale turiștilor.

  Componenta comercială și cea culturală a zonei va putea fi amplificată semnificativ cu ocazia târgurilor, a evenimentelor comunitare și culturale, prin mobilier și structuri mobile, fără afectarea infrastructurii principale.

  Zona va beneficia de un sistem de iluminat stradal conceput astfel încât să creeze o ambianță plăcută și să asigure un nivel maxim de siguranță pentru utilizatori. Soluția de iluminat va pune în valoare toate monumentele istorice și clădirile reprezentative din zona centrală, cât și va oferi soluții de iluminat moderne pentru zona trotuarelor.

  Durata realizării proiectului privind reamenajarea Bulevardului Republicii și a zonei centrale a Municipiului Blaj este de 8 luni, iar durata de implementare a investiției va fi de 60 de luni.

  Totul este posibil pentru că suntem oameni mândri și hotărâți în a construi frumos Blajul, ca un oraș pentru viitorul copiilor noștri!

  Am demonstrat că se poate, iar asta ne obligă să nu ne mulțumim cu puțin, ci să continuăm dezvoltarea, astfel încât să facem din Blaj orașul european pe care îl visează orice cetățean.

  VĂ ÎNDEMN SĂ MERGEȚI CU ROTAR ȘI BLAJUL VA FI BINE!

  Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

  Citeste mai mult
  Publicitate

  AIUD

  FOTO: Manifestare de susținere la Spitalul din Aiud, pentru medicul Hurani Majid, ”în fața atacurilor nedrepte și antisemite”

  Publicat

  Manifestare de susținere în curtea Spitalului din Aiud pentru medicul cardiolog Hurani Majid, atacat, spun colegii săi, de o colegă care are și calitatea de candidat al USR la Consiliul Local Aiud. 

  ”Suntem alături și îl susținem pe doctor Hurani Majid, în fața atacurilor nedrepte și antisemite” a scris o angajată a spitalului pe contul ei de Facebook, unde a postat și o serie de fotografii.

  Mai mulți medici și cadre medicale s-au adunat în curtea instituției medicale luni dimineața.

  ”În cursul dimineții un grup consistent din cadrul personalului medical și asistențial a organizat în mod spontan O MANIFESTARE DE SUSȚINERE la adresa Dr. Hurani Majid, director medical interimar. Manifestarea de sustinere este urmarea unor repetate atacuri la adresa domniei sale, atacuri publice aparute pe pagina unui medic aflat în campanie electorala. Considerăm că este necesară separarea chestiunilor care privesc activitatea medicală de chestiunile politice” au scris pe contul de Facebook, reprezentanții Spitalului Municipal Aiud.

  Potrivit managerului Bogdan Popa, este vorba despre o manifestare spontană generată de atacul unui candidat asupra directorului medical al spitalului, Hurani Majid.

  Angajații instituției spun că atacurile asupra medicului vin din partea unui candidat al USR la Consiliul Local Aiud, care este și medic.

  Între cei doi a avut loc o discuție mai aprinsă în ultima parte a săptămânii trecute, spun surse din cadrul spitalului.

  ”Până acum am tăcut și am suferit enorm. Dar este momentul să spun ce am pe suflet. Daca este cineva în Aiud care îi pasă de spitalul din Aiud și de pacienții din Aiud și nu numai, acel om este dr. Bogdan Popa. Lumea din păcate se răzbune pe cei cinstiți și nu caută adevărul adevărat. Sunt din pacate oameni care profită de orice pentru a aduna niște voturi în plus și sunt capabili să calce pe cadavre din păcate să atingă scopul. De luni de zile sunt atacat în mod repetat, hărțuit și descriminat etnic și religios de un cadru medical. Am dovezi concrete în acest sens însa nu le pot afișa public” a scris medicul Hurani Majid, într-un răspuns la o postare pe Facebook.

  Hurani Majid este medic primar cardiolog, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie ” Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca promotia 1996. Stagiatura și-a făcut-o făcută la Spitalul Regional Nahariya (Israel) obținând dreptul de liberă practică în Israel.

  Rezidențiatul în specialitatea Cardiologie la Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu” Cluj Napoca (Noiembrie 1998 – Noiembrie 2003). Profesează ca medic primar cardiolog la Spitalul Municipal Aiud din anul 2018. Director medical interimar la Spitalul Municipal Aiud.

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate