Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Premiile acordate la Gala Voluntarilor din Judeţul Alba 2012. Vezi care au fost cele mai bune proiecte şi câştigătorii secţiunilor evenimentului


Publicat

Cei mai conştiincioşi voluntari și cele mai bune proiecte au fost premiate marți în cadrul ”Galei Voluntarilor din județul Alba 2012”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Voluntariat Alba și susținut de federația VOLUM împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Casa de Cultură a Studenților Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

„Gala Voluntarilor din Județul Alba 2012” a fost un eveniment dedicat recunoaşterii activității voluntarilor, a proiectelor de voluntariat și a coordonatorilor de voluntari. Începând cu data de 5 noiembrie 2012, timp de două săptămâni s-au depus nominalizări din partea organizaţiilor non-guvernamentale, a instituţiilor publice sau a altor structuri formale ori informale care lucrează cu voluntari şi susțin proiecte de voluntariat, pentru cele 13 secţiuni de concurs ale Galei. În total au fost transmise 44 de aplicații, iar 21 de persoane și-au depus candidaturile pentru secțiunile adresate voluntarilor, alte şase persoane pentru secțiunea coordonatori de voluntari și 17 proiecte pentru secțiunile adresate acestora.

Pentru ca nominalizații și organizatorii să scape de emoțiile de început, Ansamblul „Țarina” de la Liceul de Arte și Muzică Alba Iulia – dirijor Prof. Burz Gheorghe a deschis gala cu un concert de colinde. Apoi, Ricky de la „Românii au Talent” a intrat pe scenă în pași de dans și a oferit un spectacol apreciat de toată lumea.

De asemenea între momentele de decernare a premiilor au destins atmosfera și au încântat publicul cu vocile lor Laura Morariu – 7th Flower, Gino, „The Sound Of Time”. La sfârșitul galei, cei prezenți au putut să îi admire pe copiii talentați de la clubul „Dance to Sunrise”.

Juriul care a evaluat nominalizările la această Gală a fost compus din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, Primăriei Municipiului Alba Iulia, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Agenţiei pentru Dezvoltare Regională – Centru, OIR POS DRU – Regiunea Centru, reprezentantul regional al FRDS şi un reprezentant al mediului business.

Premiile pe care câștigătorii celor 13 secțiuni ale Galei le-au obţinut nu sunt deloc de neglijat. Premiul I constă într-un schimb de experiență la Centrul de Voluntariat din Bremen (Germania) pe durata a 10 zile. Premiul II îl reprezintă participarea la un curs de trei zile pe tema „Comunicare”, ce se va desfășura la Arieșeni, iar premiul III constă din participarea la un curs intensiv de o zi cu tema „Public Speaking”, ce se va desfășura la Ampoița.

Vă prezentăm câștigătorii:

Categoria Voluntari:

Artă și Cultură:

Premiul I: Andrei Precupescu – Asociația „Pro Tinerețe”

Premiul II: Bogdan Lazăr – Liga Studenților din „Universitatea ”1Decembrie 1918”

Activism Civic și Drepturile Omului:

Premiul II: Mihaela Manciulea – Liga Studenților din Universitatea ,,1 Decembrie 1918″ Alba Iulia

Domeniul Social:

Premiul I: Teodora Adam  – Asociația „Caritas” Alba Iulia

Premiul II: Raluca Buiama – Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Premiul III: Carmen Ghenescu – Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Educație:

Premiul I: Carmina Jibetean – Fundația Comunitară Alba

Premiul II: Ninela Vătui – Asociația „Pro Tinerețe”

Premiul III: Cristian Fleșeru – Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Junior:

Premiul I: Andreea Idia – Fundația Comunitară Alba

Premiul II: Bianca Moldovan – Asociația SM Speromax Alba

Premiul III: Susana Abraham

Sănătate:

Premiul I: Corina Muntean – Asociația SM Speromax Alba

Senior:

Premiul I: Simona Marc – Asociația SM Speromax Alba

Premiul II: Nicolae Craciunean – Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Sport și Recreere:

Premiul I: Teofil Slevas – Asociația „Pro Tinerețe”

Premiul II: Roxana Vlas – Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Categoria Proiecte de Voluntariatului

Artă și Cultură

Premiul I- Festivalul “Play for May” ediţia a-IV-a 2012-Asociația RYMA

Premiul II – Creativitate în spaţiul francofon – Asociaţia Alba Manche Împreună

Premiul III – Atelier Creativ – Asociaţia Pro Tinereţe

Educație

Premiul I: Youth Bank – Fundația Comunitară Alba

Premiul II: Campul Centrului Local – Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia, Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”

Premiul III: Info Desk – Asociația Alba la Manche Împreună – A.M.I.

Social

Premiul I: Proiectul „Fratele meu / Sora mea” – Colegiul Național ,,Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia

Premiul II: Tabără de voluntariat – Asociația „Caritas” Alba Iulia

Premiul III: Sportivii Ecologiști – Liceul Sportiv Alba

Sănătate

Premiul I: Voluntariat pentru SM – Asociația SM Speromax Alba

Coordonatori de voluntari:

Premiul I: Sebastian Băeșan – Fundația Comunitară Alba

Premiul II: Ionuț Iancu – Consiliul Judeţean al Elevilor Alba

Premiul III: Liliana Mursa – Asociația Edu Caleidoscop

Pe lângă aceste premii au mai fost acordate încă trei pentru cei mai populari voluntari, ce au fost înmânate de Nicolae Furdui Iancu.

Roxana Vlas de la Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a obţinut primul loc, adunând 745 de voturi. Cel mai popular proiect a fost „Rămâi Albaiulian! Vino la UAB!”- Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia cu 487 voturi, iar cel mai popular coordonator a fost desemnat Ionuț Buta- Asociația SM Speromax Alba, cu 657 voturi.


 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. cristina anghel

  miercuri, 12.12.2012 at 11:14

  Ati uitat o categorie, la Proiecte de voluntariat – ARTA SI CULTURA, unde locul 1 a fost luat de Asociatia RYMA 🙂 Sper sa rectificati in curand!

  • Andreea Mezei

   miercuri, 12.12.2012 at 11:21

   Ne pare rău dar am trecut câștigătorii de pe o listă care ne-a fost transmisa. Am rectificat. Mulțumim de sesizare.

 2. cristina anghel

  miercuri, 12.12.2012 at 13:53

  Cu placere, va mai dau o informatie referitoare la capitolul „arta si cultura”, merita mentionate toate asociatiile, nu? Premiile au fost urmatoarele Premiul I – Festivalul “Play for May” ediţia a IV-a 2012 – Asociaţia RYMA
  Premiul II – Creativitate în spaţiul francofon – Asociaţia Alba Manche Împreună
  Premiul III – Atelier Creativ – Asociaţia Pro Tinereţe

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: Târgul de vechituri din Alba Iulia se redeschide. Reguli pentru clienți și vânzători, la talcioc

Publicat

Târgul de vechituri din Alba Iulia se redeschide duminică 7 iunie, după ce a fost închis aproximativ trei luni, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Redeschiderea târgului se va face, totuși, în condiții speciale. Mai exact, vânzătorii sunt obligați să păstreze distanțarea socială între tarabe sau locurile în care își expun marfa. 

Mai mult de atât, cei care vând vor fi obligați să poarte mască. Administratorii talciocului se vor asigura că vânzătorii iau măsura distanțării sociale, iar echipaje de la Poliția Locală vor supraveghea zona.

De asemenea este recomandat ca și clienții și vizitatorii târgului de vechituri să poarte măști de protecție.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

De unde vine cuvântul Rusalii şi care e legătura cu RUSALKA şi Rusia. Se sărbătoresc în fiecare an la 50 de zile de la Paşte

Publicat

Cel mai probabil, cuvântul românesc derivă din cuvântul slav „rusalka”, rusalcele fiind spirite ale apei de genul nimfelor, zânelor, demonilor de apă, care erau sărbătoriți, pentru a fi îmbunați, în prima săptămână a lunii iunie.

Această tradiție păgână, pre-creștină s-a transmis și romanilor, care au denumit rusalka „dragaică” (drăcoaică, demon). În această săptamână era interzis spălatul, scăldatul, și în general, îi era interzis unei persoane să se apropie de ape.

Citește și Mesaje, Felicitări, Urări și SMS-uri de Rusalii pentru cei dragi. Ce nume se sărbătoresc cu acest prilej

În acest an, Rusaliile pică pe 7 şi 8 iunie, acestea fiind zi libere de la stat pentru toţi angajaţii.

Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti. Peste sărbătoarea păgână iniţială s-a suprapus sărbătoarea pogorârii Sfântului Duh. Denumirea și sărbătoarea rusaliilor a fost împrumutată și de către romani.

Când Imperiul Roman a devenit creștin în marea majoritate, această sărbătoare (împreună cu multe altele) au fost creștinate în sensul că au primit o semnificație creștină, suprapusă vechii sărbători, în timp semnificația și motivele inițiale fiind date uitării.

Cuvântul românesc „rusalii” derivă, probabil, indirect, din lat. Rosalia, prin slavonul rusalija. Cuvintele ruseşti au influenţat puternic limbajul religios românesc. „Cincizecime” este un calc după grecescul „(ziua) a cincizecea”, denumire care arată că sărbătoarea are loc la 50 de zile după Paști.

Sărbătoarea de Rusalii este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi reprezintă o sărbătoare extrem de importantă pentru toţi creştinii. Această sărbătoare marchează coborârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Conform scrierilor din Noul Testament, acest eveniment s-a întâmplat în ziua rusaliilor evreieşti, la 50 de zile de la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Tocmai de aceea această sărbătoare creştină este cunoscută în rândul credincioşilor şi sub numele de Cinzecime

În Vechiul Testament, Rusaliile au reprezentat la început o sărbătoare agricolă de bucurie a evreilor în care se oferea pârgă din roadele pământului. Ulterior, această devine o aniversare a Legământului, care a fost încheiat la 50 de zile după ieşirea din Egipt.

RUSALII 2020. De asemenea, şi Rusaliile creştine au o strânsă legătură cu Legământul, reprezentând o sărbătoare a încheierii launtrie a Noului Legământ al harului şi al iubirii, odată cu coborârea Sfântului Duh. Mai mult decât atât, Rusaliile sunt şi consacrarea solemnă a Bisericii pe care Mântuitorul a întemeiat-o.

Prin Pogorârea Sfântului Duh, Apostolii au fost încredinţaţi cu puterea de a grai limbi pe care ei nu le cunoşteau până atunci. Au reuşit să descopere atât învăţătură Mântuitorului, dar şi a altor neamuri în mai multe limbi.

Începutul a fost chiar în această zi de Rusalii, când toţi iudeii din Ierusalim şi din întreg Orientul au înţeles mesajul pe care aceştia îl purtau. Pelerinii care nu reuşeau să îşi explice cum reuşesc Apostolii să grăiască în mai multe limbi îi acuză că ar fi „plini de must”, şi anume beţi.

Atunci Sfântul Petru lua cuvântul pentru a apară Apostolii dar şi pentru a propovădui minunile pe care Mântuitorul nostru le-a făcut.

Se obişnuieşte să se vorbească de trimiterea Sfântului Duh în lume, că despre un act prin care Duhul ar lua locul lucrării lui Hristos. În acest caz, Biserica ar fi numai opera Sfântului Duh.

În realitate însă, Duhul trebuie văzut întotdeauna că Duhul lui Hristos, deci, nu trebuie văzut sau conceput că despărţit de Hristos.

În ziua de Rusalii, creştinii obişnuiesc să vină la biserica şi să aducă frunze de nuc sau de tei, simboluri ale limbile de foc, că semne ale coborârii Sfântului Duh. Acestea sunt binecuvântate şi împărţite credincioşilor.

În bisericile ortodoxe este preamărit momentul când la Ierusalim s-a pogorât asupra Apostolilor lui Iisus „Mângâietorul lumii” – Duhul Sfânt, promis de Hristos: „Atunci din cer, fără veste, s-a făcut un vuiet mare, ca de suflare de vânt, ce vine repede şi a umplut toată casa unde şedeau ei. Şi s-au umplut toţi de Duhul Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, necunoscute de ei până în acea zi”.

După Pogorârea Duhului Sfânt, Apostolii Domnului s-au răspândit în toată lumea, au început să săvârşească minuni, convingându-i pe păgâni să nu se mai închine idolilor şi să se apropie de credinţa creştină.

Contemporanii Apostolilor au considerat că Duhul Sfânt este o fiinţă cu puteri supranaturale, care i-a umplut de har pe aceştia, dăruindu-le puterea să ducă mai departe învăţăturile lui Hristos.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

MAXIMATOR, alianța serviciilor secrete care a dublat din umbră Five-Eyes. Numele, ales de spioni ”la o bere”, în Bavaria

Publicat

Lumea serviciilor de informații are parte de o dezvăluire extrem de importantă, ce arată existența unei alianțe secrete care funcționează de 50 de ani, între 5 țări europene. Miza este enormă: accesul la mesaje criptate.

Alianța dintre Danemarca, Suedia, Germania, Olanda și Franța dublează celebra Five-Eyes și a gestionat, timp de zeci de ani, informații criptate la care a avut acces grație dispozitivelor criptografice ”aranjate”, vândute atât prietenilor, cât și competitorilor.

Acestea sunt concluziile unui raport detaliat publicat de profesorul olandez de informatică, Bart Jacobs.

Acesta a dezvăluit public, în premieră, existența „Maximator”, înființată în 1976, când Danemarca, Germania și Suedia au format prima alianță în umbră cu scopul de a intercepta și descifra mesajele trimise de sateliți. Olanda a fost invitată în grup în 1977, grație stațiilor de interceptare din Caraibe, iar Franța a intrat în 1985.

Cooperarea în materie de informații (SIGINT) între cinci țări anglo-saxone: Australia, Canada, Regatul Unit, Noua Zeelandă și Statele Unite, care formează celebra Five-Eye, este bine documentată. Profesorul Jacob scrie că ce nu se știa public până acum era că există o a doua alianță vestică, paralelă, care are de asemenea 5 mebri, înființată în 1976 pe nume Maximator.

Contextul în care apar dezvăluirile sunt legate de un alt mare scandal de spionaj: Crypto AG.

Această alianță ajută să înțelegem și mai bine, consideră Jacobs, implicațiile scandalului Crypto AG.

Compania Crypto AG, s-a remarcat cu un contract încheiat în timpul celui de-al doilea război mondial destinat construirii unei mașini de codare pentru trupele americane.

A ajuns să domine piața fabricanților de mașini de codare vreme de decenii, trecând de la echipamente mecanice la circuite electronice și, în fine, la cipuri de silicon și software și a vândut echipamente către peste 100 de țări în secolul 21. Printre clienți s-au numărat țări ca Iran, junte militare din America Latină, cei doi rivali cu arme nucleare India și Pakistan sau chiar Vaticanul.

Deși implica foarte multe milioane de dolari, s-a dovedit că afacerea era de fapt una mai degrabă de spionaj, decât una comercială: niciunul dintre acești clienți n-a știut vreodată faptul că firma Crypto AG era deținută în secret de către CIA într-un parteneriat ultrasecret cu serviciile de informații vest-germane. Spionii CIA au au aranjat echipamentele companiei în așa fel încât au putut sparge cu ușurință codurile utilizate de țări pentru a cripta mesajele.

Informații cruciale despre funcționarea și punctele slabe ale dispozitivelor criptografice vândute de Crypto AG (și de alte companii) au fost distribuite în cadrul rețelei Maximator. Acest lucru le-a permis membrilor să decripteze mesajele interceptate din peste o sută de țări care au cumpărat dispozitive compromise din anii ’70 încoace”.

Alinața serviciilor secrete cu nume de bere bavareză

Cooperarea bilaterală în domeniul informațiilor criptate a existat deja între majoritatea din aceste patru țări inițiale.

”Una dintre motivațiile de a începe să coopereze mai pe larg a fost apariția informațiilor de semnal prin intermediul sateliților, care a necesitat investiții substanțiale.

O a doua motivație a fost de a lucra în comun la provocările tehnice de interceptare și metodele de schimb.

Ideea a fost să-și combine forțele și să își împartă sarcinile pentru a reduce costurile și a deveni astfel mai eficiente.

Cooperarea a implicat atât cripto-analiza, cât și analiza semnalelor din eter, prin trafic SHF (satelit) și HF (undă scurtă).

Solicitarea Franței de a se alătura în 1983 a fost susținută în special de Germania, deoarece cooperarea dintre cele două țări a fost puternică după cel de-al Doilea Război Mondial, bazată pe contacte strânse între figurile de frunte, Gustave Bertrand și Reinhard Gehlen. Rezultatul: Franța a fost invitată în 1984 și s-a alăturat în 1985” scrie Bart Jacobs, care adaugă că Alianța este în picioare și astăzi.

 

Numele Maximator se referă la o marcă de bere din regiunea sudică a Germaniei, Bavaria, și a fost ales de spioni în 1976, în jurul unei mese încărcate cu bere locală.

 • ”La un moment dat, în timp ce cugetau la un nume pentru alianța lor în devenire, s-au uitat la paharele lor pline cu berea Doppelbock a mărcii locale Maximator și au luat o decizie”.

Tradiția Maximator se bazează mult pe legături strânse între persoane, de unde și secretul adânc care o înconjoară. Alte țări au încercat să se alăture, dar au fost refuzate din diferite motive: nu aveau suficientă relevanță din punct de vedere tehnic (Norvegia, Spania, Italia) sau din motive politice.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cum au încercat hackerii să fure date și bani direct prin telefon. Raport al incidentelor și metodelor, realizat de ANCOM

Publicat

mobil internet

Nu numai tehnologia evoluează în zilele noastre, ci și metodele prin care hackerii caută să te lase fără bani și fără date sensibile. Iar ANCOM vine cu un raport care-ți arată ce înseamnă acest lucru.

2019 nu a fost un an lipsit de incidente de securitate cibernetice, iar ANCOM a încercat să le contabilizeze tocmai pentru a-ți arăta de ce pericole trebuie să te ferești. Spre exemplu, cele mai multe atacuri au avut loc prin intermediul telefonului mobil.

Raportul complet îl poți vizualiza aici. 

Ceea ce e normal, dacă stai să te gândești că mai toată lumea se folosește de telefon pentru a sta pe diverse rețele de socializare și nu numai.

2019 a adus, din păcate, și o creștere a numărului incidentelor de securitate cu impact semnificativ de 43% (de la 556 la 794) față de anul precedent.

 • Informațiile colectate de la furnizori și analizate de către ANCOM arată o creștere importantă a numărului incidentelor de securitate cu impact semnificativ – cu peste 40% (de la 556 la 794) în anul 2019 față de anul 2018. Cu toate acestea, operatorii au avut un timp mediu de soluționare a incidentelor sub 6 ore, înregistrându-se doar o ușoară creștere față de anul trecut”, precizează cei de la ANCOM.

Per total, anul trecut s-au înregistrat 794 de incidente cu impact semnificativ asupra securității și integrității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice, în creștere cu 43% față de 2018. Acestea au afectat, în total, peste 23 de milioane de conexiuni. Și trendul s-a schimbat.

Dacă în 2018, hackerii îți urmăreau apelurile și mesajele de tip SMS, acum se uită la aplicațiile pe care le ai în telefon. Internetul mobil a devenit țintă.

Articol pe larg pe playtech.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate