Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Președinta ARE, Michèle Sabban, la Alba Iulia: „Am semnat o declarație de susținere a orașului pentru capitală de regiune”

Publicat

YouTube video

Alba Iulia are tot sprijinul Adunării Regiunilor Europene pentru a deveni capitala Regiunii Centru în 2013. Aceasta este declarația președintei Adunării Regiunilor Europene, Michèle Sabban, prezentă la Alba Iulia pentru a semna un Acord de Cooperare între ARE și Consiliul Județean Alba. În prezența președintelui CJ Alba,  Ion Dumitrel, a reprezentanților CJ Alba și ARE, președinta ARE a precizat că a semnat o declarație de susținere a orașului Alba Iulia pentru a deveni capitală de regiune și că o va înainta oficial primului ministru Victor Ponta.

În cadrul întâlnirii anterioare, au avut loc discuții între reprezentanții CJ Alba și ARE despre sprijinirea unui reprezentant al României pentru președinția unei Comisii din cadrul ARE, cooperarea dintre reprezentanții județului Alba cu comisarul ARE pe probleme de regionalizare, participarea județului Alba la programul Eurodyssey.

La Alba Iulia se află unul dintre cele două birouri ale ARE din Europa, celălalt fiind la Bruxelles. Biroul de la Alba Iulia are ca rol promovarea acțiunilor ARE în sud-estul Europei, prezentarea nevoilor regiunilor din această parte a Europei.

Președinta ARE, Michèle Sabban, a vorbit despre semnificația acordului de cooperare, exprimându-și totodată sprijinul pentru ca Alba Iulia să devină capitală a Regiunii Centru în 2013:

„Ne aflăm într-o vizită de prietenie la Alba Iulia și am semnat un acord de cooperare între județul Alba și Adunarea Regiunilor Europene. De când România a intrat în Uniunea Europeană, regiunile din România s-au mobilizat puternic în interiorul ARE și Alba reprezintă antena de aici a ARE, pentru a putea pregăti regiunile, județele, aleșii pentru această mare aventură, regionalizarea. Sunt onorată de semnarea convenției de cooperare, care ne va permite să mergem și mai departe. Nu am uitat rolul regiunilor române când am fost aleasă pentru prima dată ca președinte ARE. Toate regiunile române, fără excepție, au fost prezente pentru a mă susține și știți că deși fidelitatea este importantă în politică, eu cred că prietenia care ne unește este și mai puternică.

Am semnat de asemenea o declarație de susținere a orașului Alba Iulia pentru capitală a regiunii. Eu sunt o ființă profund regionalistă. Această reformă pentru care vă pregătiți este importantă. Cu cât județele/regiunile sunt mai bine organizate, cu atât va fi mai ușor să accedeți la poziții importante la nivel european. Eu am nevoie de Alba pentru ARE, pentru a putea merge mai departe împreună. Am luat poziții clare și ferme cu primul ministru al României. Două cuvinte cheie sunt importante: formarea și educația. Formarea administrațiilor noastre pentru a face față acestei „revoluții” , iar în toate acestea, rolul ARE este de a-și aduce experiența, exemple de bună practică”, a precizat președinta ARE.

Iată conținutul declarației președintei ARE Michèle Sabban, atașată acordului de cooperare între ARE și Consiliul Județean Alba:

„Alba Iulia este un oraș important pentru regiunile Europei.

Mă bucur că sunt prezentă în România acum când se discută despre regionalizare și despre crearea unor noi structuri administrative care să faciliteze dialogul cu cetățenii, pentru că organizația noastră, ARE, detine o bogată experiență în acest domeniu.

Din perspectiva regionalizării cred că Alba Iulia trebuie să fie capitală de regiune. Alba Iulia este un oraș foarte frumos, un oraș istoric, care înseamnă foarte mult pentru România, fiind un simbol pentru toți românii.

Cred că, pentru o capitală regională, mai importante sunt parteneriatele regionale existente, dorința de participare în rețelele de reprezentare la nivel european și deschiderea către Europa decât mărimea orașului sau industria pe care o deține.

Există o lunga colaborare între ARE și Alba, pornită imediat după ce România s-a înscris pe drumul european al democrației și libertății. De aceea știu că Alba are aceste atuuri. Acesta este și motivul pentru care colaborarea noastră s-a extins treptat, în anul 2002 fiind deschis la Alba Iulia singurul Biroului ARE din Europa de Sud-Est, care acum este întărit prin semnarea unui nou acord”.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. eu si ea

    vineri, 22.02.2013 at 22:16

    n-ar fi rau!! doamne ajuta!! numai sa aibe efect tot lobby-ul asta…

  2. giany

    vineri, 22.02.2013 at 23:32

    Acesta semnatura valoreaza exact 0 lei – un fel de Dunitrel, doar imagine si eficenta ioc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax