Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Preselecție pentru Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”. Vezi lista participanților admiși sau respinși


Publicat

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediție, a început primii pași în desăvârșirea evenimentului de la începutul toamnei, din 13-16 septembrie. Miercuri, 18 iulie, la Hotel „Transilvania” din Alba Iulia, organizatorul festivalului, compania „Jidvei”, împreună cu juriul au început preselecția concurenților care vor urca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, timp de trei zile, pentru a celebra folclorul „de pe Târnave” și din toată țara, prin muzică, dansuri populare, și desigur, prin deliciosul vin fabricat pe aceste meleaguri.

Peste 100 de artiști amatori, vocaliști și instrumentiști, din toate colțurile țării, dar și de peste hotare (Serbia), au venit miercuri la Alba Iulia, cu mesajul lor muzical din folclor, pentru a convinge juriul că au ceva de „cântat” despre cultura populară a zonei din care provin. Încă de dimineață, holurile Hotelului „Transilvania” răsunau de acorduri de taragot, nai, acordeon, saxofoane și vocalize, ale concurenților care se pregăteau să intre în salon, să „evolueze” în fața juriului.

Juriul este format din Mărioara Murărescu (președinte), Gheorghe Oprea (președinte onorific), Constantin Rapa, Gelu Furdui, Cornel Groza, Stelian Stoica, Sergiu Cipariu, Coriolan Honcaș. Aceștia vor avea dificila misiune de a-i alege, dintre toți artiștii înscriși în preselecție, pe cei care vor cânta pe scena Casei de Cultură din Alba Iulia și vor concura pentru a câștiga marile premii ale Festivalului.

 

Rezultatele preselecției pentru participarea la Festivalul Național de Folclor Strugurele de Aur 2012

Nr. Crt.Numele si prenumeleSectiuneJudetAdmis
1CHIRIAC ECATERINAVOCALISNU
2GACIU CONSTANTINVocal / Instr.OTDA
3PATRASCIOIU ANA-MARIAVOCALPHDA
4MATEI ANDRA IOANAVOCALSVDA
5POP CIPRIANVOCALTMNU
6CELEA LIVIA-ILEANAVOCALDJDA
7STREATA NICOLAEInstrumentalDJDA
8CHIFOR LAVINIA MARIAVOCALBHDA
9PREDA MARIANAInstrumentalDBDA
10STIOPON MIRCEAInstrumentalTMNU
11NIKOLAJEVIC LAVINIUSInstrumentalTMDA
12DRAGAN ELENA-CRISTINAVOCALISNU
13STREJESCU STEFANIAVOCALOTNU
14URS ALEXANDRUVOCALSBDA
15BUCUR IULIA-PAULAVOCALCJNU
16BOTIS ANDREIA-ROXANAVOCALMMNU
17FILIPOI LENUTA-CRISTINAVOCALBNDA
18BUCSA CORNELInstrumentalBNDA
19DERLEAN ALEXANDRU NICOLAEInstrumentalCSDA
20FIRU CONSTANTIN-BOGDANVOCALHDDA
21CAPITANESCU RALUCA-ELENAVOCALGJNU
22MEDREGONIU MARIAN-SORINVOCALGJDA
23BAN MARIUS-PAULVOCALBNDA
24MORARU MARINELVOCALGJNU
25PARLEA FLORINA-MONICAVOCALMSDA
26POPESCU IONUT-DANUTVOCALAGDA
27MIHALACHE FLORINVOCALBUCNU
28PARLAN NICOLAE-FLORINVOCALTRDA
29GUZIC IONELAVOCALGJDA
30MUNTEAN ANCA-MIHAELAVOCALSBNU
31MIRZA MADALINA-ANCUTAVOCALBNNU
32NEAG LIVIAVOCALMMDA
33POBIRCI ION-CONSTANTINInstrumentalGJDA
34BURU LAVINIAVOCALTMDA
35ROBA CARMENInstrumentalSVNU
36POPESCU ANAMARIAVOCALSVNU
37COTOS VASILE-DORUInstrumentalSVNU
38LACATUS DANUT-ALINInstrumentalSVDA
39TURICA DANIELVOCALIFDA
40POCOL DANA-GEORGIANAVOCALSJDA
41IOVA IASMINA-DANIELAVOCALCSDA
42IUGA ANUTA-NITAVOCALMMDA
43DUTU MARIAN-TRAIANInstrumentalCSDA
44BIRTEA CIPRIANVOCALBUCNU
45TOMA IONELA-ALINAVOCALSMDA
46TOTPATI CRISTIAN-VASILEInstrumentalSMDA
47URS IOANA-ANGELAVOCALBHDA
48CAPRUCI AMALIA VASILICAInstrumentalVLDA
49TIRB RADU-PETRUInstrumentalBHDA
50DUMBRAVEANU ALEXANDRAVOCALABDA
51MITA IONVOCALDA
52SOCACIU LARISA-IOANAVOCALABDA
53TOMA IOANA-ADRIANAVOCALMSNU
54DIRSTAR IOANAVOCALBVNU
55CANDREA MAXIM-IONUTVOCALSVNU
56CHIRA LUCIAN IONUTVOCALSJNU
57COSTEA SIMINA-MARIAVOCALABDA
58NICOARA RAZVAN IOANInstrumentalABNU
59BOZGA OANA CARMENVOCALCJDA
60TEMES BIANCA MANUELAVOCALSJNU
61TARAN OVIDIUInstrumentalABDA
62CLONTA PALCAU IOANA MARIAVOCALABNU
63NICOARA MARIUS ANDREIInstrumentalABDA
64DASCAL MARIAN EUSEBIUVOCALCJNU
65BUZA ADRIAN VASILEVOCALSJNU
66CIOCANEA TEODORA MARIAVOCALSBNU
67BUSECAN CATALIN IOANInstrumentalMMDA
68CHERECHES CAMELIAVOCALSJNU
69BULBUC BIANCAInstrumentalVSDA
70COSTEA NICOLETA ANCUTAVOCALABNU
71GHEZA CIPRIAN SEBASTIANVOCALABNU
72LUCA MADALINA LAURAInstrumentalNTNU
73BANCIU IULIA MARIAVOCALSBNU
74TODORAN INA  IOANAVOCALABDA
75DURA ILIE CORNELVOCALVLNU
76ATOMI TUDORVOCALDA
77BONTA ANDREIInstrumentalABNU
78VASILUT RALUCA IONELAInstrumentalSVNU
79CETEAN MAICHAELVOCALABDA
80BALU DENISAVOCALABDA
81GHISOIU RADU MARCELVOCALBVDA
82RODEA CODRUTA MARIAVOCALSBNU
83LIMBASAN DAN NICOLAEInstrumentalSBDA
84TUREAN VALERIU ADRIANInstrumentalSBNU


Concursul se desfășoară pe două secțiuni, vocal și instrumental, și se adresează soliștilor amatori cu vârste cuprinse între 16 și 32 de ani împliniți. Potrivit regulamentului, la preselecție, participanții prezintă juriului două piese muzicale cu acompaniament, din care una este doină, cântec doinit, baladă sau cântec epic, iar a doua este un cântec pe tempo mișcat, iar dintre acestea, una trebuie să fie cunoscută din repertoriul unor artiști consacrați. Artiștii pot prezenta și un cântec special în cadrul secțiunii „Drumul Vinului, Țara Vinului”.

Festivalul va fi prezentat de Mărioara Murărescu, iar acompaniamentul la ambele secțiuni va fi asigurat de către orchestra Jidvei-România, dirijată de maestrul Stelian Stoica.

Premiile Festivalului sunt:

Marele Premiu soliști vocali- 10.000 lei

Marele Premiu soliști instrumentali – 10.000 lei

Locul I soliști vocali – 8.000 lei

Locul I soliști instrumentali – 8.000 lei

Locul II soliști vocali – 6.000 lei

Locul II soliști instrumentali – 6.000 lei

Locul III soliști vocali – 4.000 lei

Locul III soliști instrumentali – 4.000 lei

Premiul „Drumul Vinului, Țara Vinului – 4.000 lei

Premiile Speciale ale Festivalului:

Premiul Cramei Jidvei – 3.000 lei

Premiul special al juriului – 3.000 lei

Premiul de popularitate – 3.000 lei

Premiul special al orchestrei Jidvei România – 2.500 lei

Premiul pentru cel mai autentic costum popular – 2.000 lei

Festivalul este organizat de SC „Jidvei” SRL, împreună cu Televiziunea Română și Consiliul Județean Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Israelul anunță că pandemia dă înapoi după începerea campaniei de vaccinare. Rata de reproducție a virusului a scăzut sub 1

Publicat

Rata de reproducţie R a virusului SARS Cov 2 a coborât sub 1 în Israel pentru prima dată de la debutul cele mai accelerate campanii de vaccinare din lume, sugerând că epidemia de COVID-19 ar putea începe să dea înapoi, a indicat joi guvernul, transmite Reuters.

Numărul R a atins 1,3 pe 11 decembrie, iar campania de vaccinare a început o săptămână mai târziu. În condiţiile în care numărul de infectări a continuat să crească, pe 27 decembrie a fost impus un al treilea lockdown naţional, încă în vigoare.

”Vedem oare lumina? Vedem o crăpătură printre jaluzele”, a comentat ministrul adjunct al sănătăţii, Yoav Kisch, la Canalul 13 TV, după ce Israelul a consemnat un număr R subunitar de 0,99.

”Am reuşit o stopare, dar am reuşit o stopare la niveluri ridicate de morbiditate”, a spus el.

Ministrul a creditat pentru aceasta lockdown-ul şi vaccinurile – administrate deja unui număr de peste un sfert din cei 9 milioane de locuitori -, dar a atenţionat că vaccinurile ‘în principal au redus morbiditatea gravă, nu neapărat numărul de purtători’.

Scăderea ar fi fost mai semnificativă dacă nu ar fi fost prezentă şi varianta britanică, deosebit de contagioasă, a virusului, a menţionat Kisch.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care vizează un nou mandat în alegerile anticipate din martie, a afirmat că vaccinul ar putea permite Israelului să-şi protejeze categoriile de populaţie cele mai vulnerabile şi să redeschidă economia luna viitoare

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Majoritatea angajaților români vor job aproape de casă. Ce cred despre distanțarea la locul de muncă

Publicat

muncaacasa

Mai mult de o treime dintre angajaţi (36,5%) sunt de părere că, în 2021, îşi vor relua activitatea la birou, împreună cu întreaga echipă, în timp ce proximitatea biroului faţă de casă rămâne un factor important pentru majoritatea angajaţilor (65%), relevă un studiu realizat de unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România.

Conform datelor centralizate de Genesis Property, patru din zece persoane (41%) spun că vor evalua atent, de-acum înainte, şi tehnologiile adoptate în spaţiul de birouri pentru mai multă siguranţă privind sănătatea lor şi a colegilor, iar importanţa măsurilor sanitare luate în clădire sunt relevante pentru 51% dintre respondenţi.

De asemenea, aproape jumătate din totalul persoanelor chestionate (49,3%) pun accent pe modul de organizare a spaţiului, cu accent mai mare pe birouri delimitate care facilitează distanţarea.

În acelaşi timp, pe lângă măsurile pentru sănătate pe care peste 60% dintre respondenţi la sondajul de specialitate le văd necesare în clădirile de birouri astăzi şi în viitor, mulţi angajaţi consideră că este loc şi pentru alte schimbări. Astfel, 52% cred că, în viitor, birourile ar trebui să ofere angajaţilor o experienţă integrată de muncă, stil de viaţă, divertisment şi socializare, iar alţi 45% sunt de părere că situaţia actuală reprezintă o oportunitate pentru integrarea de tehnologii bazate pe inteligenţa artificială, care pot elimina activităţi repetitive şi de rutină, redefinind modul în care vor lucra în viitor.

Totodată, 40% dintre angajaţi îşi doresc ca, pe viitor, să aibă oportunitatea să lucreze în spaţii care le oferă un mediu mai bun pentru a-şi manifesta şi creativitatea.

Potrivit sursei citate, crearea unui mediu de lucru mai sigur pentru sănătate, prin măsuri sanitare şi tehnologii avansate menite să limiteze riscurile unor ameninţări pentru sănătate, cum este Covid-19, se află la baza The Immune Building Standard, primul standard global „open source” care evaluează rezistenţa clădirilor de birouri la ameninţări pentru sănătate.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre viitorul birourilor a fost derulat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eşantion de 1.062 de utilizatori de Internet din toată ţara, dintre care aproape 60% femei şi peste 70% cu vârsta între 25 şi 40 de ani. De asemenea, opt din zece respondenţi erau angajaţi full-time şi aproximativ 77% ocupau poziţii cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanţă, financiar, energie, imobiliare, auto sau comerţ.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Decizie luată de Ministrul Educaţiei: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus. Care va fi numărul maxim dintr-o clasă

Publicat

elevi liceu

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal de zi, se va reduce de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, şi de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Decizie luată de Ministrul Educaţiei: Numărul de elevi din clase de liceu va fi redus

DOCUMENTUL poate fi văzut AICI: Document-2021-01-21-24555219-0-ordin-pentru-modificarea-metologiei-privind-fundamentarea-cifrei-scolarizare

  • Învățământ liceal cu frecvență ( zi), filiera tehnologică și învățământ profesional, inclusiv dual – 24 elevi
  • Învațământ liceal cu frecvență ( zi), filiera teoretică – 26 elevi
  • Învațământ liceal cu frecvență ( zi) filieră vocațională, profil sportiv, teologic, pedagogic, precum și la învățământul liceal de artă – 24 elevi
  • Învățământ liceal cu frecvență ( seral) și frecvență redusă – 28 de elevi
  • Învațământ liceal cu frecvență ( seral)  filieră tehnologică, ciclul superior – 28 elevi
  • Învățământ postliceal – 28 elevi

Joi, 21 ianuarie a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică OMEC nr. 5599/2020.

Având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.

Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat. Această măsură se constituie într-un pas concret în direcţia României Educate, precizează cominicatul ministerului.

Cele patru scenarii aplicate după data de 8 februarie pentru școli, licee și grădinițe:

Scenariul verdeincidența sub 1 la mie:  toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galbenincidența între 1- 3 la mie:  merg la școală elevii din ciclul primar ( clasele I- IV) și cei din clasele terminale clasa a VIII-a și Clasa a XII-a și a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

Scenariul roșu –  incidența peste 3 la mie: continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Rata de infectare peste 6 la mie: Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid.Nimeni nu mai merge la școală

Sistemul hibrid dispare complet după 8 februarie

Ministrul sănătății a anunțat că școlile nu se vor deschide fără să fie luate măsuri de precauție:

”Nu o vom face fără măsuri de precauție și printre măsurile de precauție vor fi următoarele:

  • vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi.
  • A doua măsură pe care o luăm este testarea, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt contacți ai celor identificați pozitiv cu Covid-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu cineva din acea școală sau lucrează în acea școală, va fi imediat testată cu teste antigen, fie că este copil, fie că este adult. De asemenea, dacă un copil într-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copii vor fi testați.”

sursa: mediafax, edu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Mediului, despre TAXA AUTO: Nu se va introduce nicio formă de taxă anul acesta

Publicat

evacuare esapament masina poluare co2

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a afirmat, joi, la Craiova, că anul acesta nu se va introduce nicio formă de taxă auto şi niciodată nu se va mai introduce o taxă auto sub forma în care a existat, pentru că, în ultimii zece ani, statul a pierdut toate procesele privind taxa auto de poluare.

„Nu se va introduce nicio formă de taxă auto anul acesta şi cu siguranţă nu se va introduce niciodată o taxă auto sub forma în care a existat”, a spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, într-o conferinţă de mediu, răspunzând unei întrebări pe acest subiect.

Acesta a spus că taxarea poluării nu este un scop în sine pentru a aduna bani la buget, ci se face pentru descurajarea formelor de poluare, iar anul acesta România trebuie să decidă dacă va folosi taxarea ca soluţie pentru reducerea poluării.

„În Europa, în vederea reducerii poluării aerului prin intermediul mijloacelor de transport sunt 24 de state care aplică diverse forme de descurajare şi trei state membre care nu au nicio formă de taxare a poluării. Taxarea poluării nu este un scop în sine, pentru a se aduna bani la bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare. Am avut o şedinţă cu cei şase primari de sectoare din Bucureşti şi cu primarul general pe problema poluării aerului, una dintre cele mai mari probleme şi în Bucureşti şi poate că şi în Craiova, iar soluţiile trebuie căutate ori la nivel local, ori la nivel naţional. Sunt zone unde nu există poluare a aerului, dar sunt şi zone unde suntem în situaţia de infringement, sunt comunităţi care pot rezolva problema pe plan local, sunt comunităţi care poate nici nu-şi dau interesul pentru rezolvarea problemei. România trebuie să decidă în 2021 dacă va folosi soluţia taxării poluării ca o soluţie de reducere a poluării cel puţin în marile centre urbane, acolo unde avem problema infringementului şi unde dacă nu găsim soluţii şi dacă poluarea nu o să scadă, nu scăpăm de penalităţile Comisiei Europene”, spus ministrul Mediului.

Barna Tanczos a subliniat că se vor extinde staţiile de măsurare şi staţiile de monitorizare a poluării aerului în toate centrele urbane, iar în multe zone probabil că imaginea va fi una gravă.

„O să mai achiziţionăm peste 140 de staţii noi şi de senzori – şi cu cât reţeaua o să fie mai mare, cu atât imaginea legată de poluare o să fie clară. Şi în anumite zone imaginea va fi una gravă. Deci vom vedea că sunt zone din anumite centre urbane unde poluarea este alarmantă sau la nivelul maxim admis de Uniunea Europeană”, a conchis ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate