Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Prichindel, noua mascotă a Teatrului de Păpuși din Alba Iulia, realizată de doi tineri scenografi

Publicat

Cu ocazia împlinirii a 67 de ani de existență, în care a bucurat mii de copii prin sutele de povești puse în scenă, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia și-a făcut un binemeritat cadou: o mascotă a instituției. De acum înainte, toți cei care vor păși pragul clădirii teatrului vor face cunoștință cu Prichindel, un băiețel roșcovan și dolofan, care ține în mână un mănunchi de baloane.

Vineri, 27 septembrie, la Muzeul Principia, a fost au dezvăluită noua mascotă a instituției.

Pentru a alege cea mai bună mascotă care să reprezinte teatrul, dar și județul Alba, Ioana Bogățan, managerul teatrului, alături de un juriu format din reprezentanți ai instituției, un scenograf, regizor, dar și mai mulți tineri spectatori au avut de ales din mai multe propuneri venite de la scenografi din țară.

mascota prichindel

În cele din urmă, au ales schița unei tinere scenografe, Raluca Aionițoaie. Alături de colegul ei, Remus Gabor, un alt tânăr scenograf, au construit mascota, care a costat 9.000 de lei, în aproximativ o lună.

O mare inspirație pentru cei doi tineri scenografi au fost și păpușile realizate de scenografa Cristina Pepino, care a decedat în 2013.

Baza mascotei reprezintă județul Alba, iar principalul element este Prichindel, un copil roșcat, îmbrăcat într-o salopetă roșie și care ține în mână un mănunchi de baloane.

mascota prichindel

Baloanele sunt și ele reprezentative, fiecare având figura unui personaj cunoscut, din poveștile puse în scenă la teatrul din Alba Iulia sau din țară: Vrăjitoarea Glinda din ”Vrăjitorul din Oz” sau Pinocchio.

La conferința de vineri, în care a fost prezentată mascota, managerul instituției, Ioana Bogățan, președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel și county managerul Dan Popescu au discutat despre viitorul teatrului în județul Alba.

Clădirea Teatrului de păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia a trecut printr-un amplu proces de renovare și modernizare, iar o primă reprezentanție în această locație va fi în 1 Decembrie. De asemenea, aceștia au discutat și despre o posibilă îmbogățire a stagiunii, în viitor, cu spectacole pentru adolescenți, pe lângă repertoriul dedicat celor mici.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax