Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Prichindel, noua mascotă a Teatrului de Păpuși din Alba Iulia, realizată de doi tineri scenografi

Publicat


Cu ocazia împlinirii a 67 de ani de existență, în care a bucurat mii de copii prin sutele de povești puse în scenă, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia și-a făcut un binemeritat cadou: o mascotă a instituției. De acum înainte, toți cei care vor păși pragul clădirii teatrului vor face cunoștință cu Prichindel, un băiețel roșcovan și dolofan, care ține în mână un mănunchi de baloane.

Vineri, 27 septembrie, la Muzeul Principia, a fost au dezvăluită noua mascotă a instituției.

Pentru a alege cea mai bună mascotă care să reprezinte teatrul, dar și județul Alba, Ioana Bogățan, managerul teatrului, alături de un juriu format din reprezentanți ai instituției, un scenograf, regizor, dar și mai mulți tineri spectatori au avut de ales din mai multe propuneri venite de la scenografi din țară.

mascota prichindel

În cele din urmă, au ales schița unei tinere scenografe, Raluca Aionițoaie. Alături de colegul ei, Remus Gabor, un alt tânăr scenograf, au construit mascota, care a costat 9.000 de lei, în aproximativ o lună.

O mare inspirație pentru cei doi tineri scenografi au fost și păpușile realizate de scenografa Cristina Pepino, care a decedat în 2013.

Baza mascotei reprezintă județul Alba, iar principalul element este Prichindel, un copil roșcat, îmbrăcat într-o salopetă roșie și care ține în mână un mănunchi de baloane.

mascota prichindel

Baloanele sunt și ele reprezentative, fiecare având figura unui personaj cunoscut, din poveștile puse în scenă la teatrul din Alba Iulia sau din țară: Vrăjitoarea Glinda din ”Vrăjitorul din Oz” sau Pinocchio.

La conferința de vineri, în care a fost prezentată mascota, managerul instituției, Ioana Bogățan, președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel și county managerul Dan Popescu au discutat despre viitorul teatrului în județul Alba.

Clădirea Teatrului de păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia a trecut printr-un amplu proces de renovare și modernizare, iar o primă reprezentanție în această locație va fi în 1 Decembrie. De asemenea, aceștia au discutat și despre o posibilă îmbogățire a stagiunii, în viitor, cu spectacole pentru adolescenți, pe lângă repertoriul dedicat celor mici.

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

AIUD

L-au văzut într-o benzinărie din Aiud cu mulți bani la el. Planul prin care doi tineri au furat din mașina unui bărbat

Publicat

pensii bani

Doi tineri din Aiud au pus la cale un plan, pe care l-au dus la ”bun sfârșit” și au reușit să fure din mașina unui bărbat suma de 5.500 de lei și un pachet de țigări. Aceștia nu au avut mult timp la dispoziție să se bucure de banii furați, deoarece bărbatul păgubit a observat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist al Penitenciarului Arad, găsit ÎMPUȘCAT într-un post de control. Lucra de 20 de ani în sistem

Publicat

penitenciar arad

Un polițist de penitenciare, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în noapte de sâmbătă spre duminică, în Postul de Control 2 al unității. Polițistul lucra de 20 de ani în sistemul penitenciar din România.  Potrivit unui comunicat de presă, duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de jucători de șah vin la Alba Iulia, la Openul Internaţional al României. Programul competiției

Publicat

sah alba iulia

Peste 200 de jucători de șah și pasionați vor participa la cel mai mare festival șahist organizat vreodată la Alba Iulia. Aflat la a 5-a ediţie, Openul Internaţional al României la şah atrage jucători din India, Singapore, Armenia, Belarus, Ucraina, Moldova, Austria, Italia, Portugalia, Serbia, Bulgaria şi România. Numărul participanţilor este mai mare chiar decât la ediţia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajări la stat, în Alba. POSTURI la Avocatul Poporului, Salvamont, primării, școli și mai multe instituții publice din județ

Publicat

locuri de munca

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Instituţia Avocatul Poporului – Centrul Zonal Alba – șofer la Domeniul privind prevenirea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate