Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Prima ediție a Serbărilor Meșteșugarilor de la Aiud. Sute de oameni au recreat atmosfera secolelor trecute

Publicat


„Aiudul a fost plin de viață weekendul acesta”, au spus prin gesturi și cuvinte sute de aiudeni. În oraș a fost organizată prima ediție a Serbărilor Meșteșugarilor.

aiud eveniment

”Aiudenii s-au dovedit a fi un public deosebit de receptiv cu ocazia unui eveniment ieșit din cotidianul festivalurilor locale. Stilurile de muzică necomerciale, meșteșugarii de diferite etnii, reconstituirile istorice, demonstrațiile meșteșugarilor prezenți la festival, precum și repertoriul ales în concertele de seară sunt doar câteva dintre elementele care au dat clasa acestei prime ediții a Serbărilor Meșteșugarilor.

aiud eveniment

Evident că ne-am pus întrebarea dacă această propunere va capta atenția publicului. Evident că ne-am propus să strângem aiudeni și neaiudeni în jurul Cetății, la propriu și la figurat, trecând peste fricile trecutului.

Trăim în prezent respectând trecutul și construind viitorul fără a repeta greșelile trecutului. Și de unde poți porni mai bine cu această construcție decât de la ceea ce ne leagă, și anume tradiția meșterilor populari indiferent de etnie. Nu este lipsit de importanță faptul că pentru acest eveniment nu au fost alocate resurse financiare din bugetul local, dimpotrivă au fost aduși bani la Aiud. Și nu puțini.

aiud eveniment

Am vizat de la început dezvoltarea unui produs turistic complex, care să pună în valoare atuurile centrului istoric, șansa unică de a avea punctul de plecare al viitorului drum turistic de interes regional – Transalpina de Apuseni, precum și dimensiunea multietnică și multiculturală a Aiudului”, transmit organizatorii.

Organizatorii și reprezentanții autorității locale au fost prezenți în mijlocul oamenilor pe durata celor trei zile.

aiud eveniment

Aceștia ”au primit încurajări și felicitări pentru acest gen de eveniment. Au existat imperfecțiuni, avem ce îmbunătăți și, ca atare, ediția a doua va fi una nu doar pe placul aiudenilor, ci și a mai multor vizitatori”, potrivit reprezentanților primăriei.

Oricine iubește Aiudul dorește ca acesta să renască. Investițiile și evenimentele renasc turismul aiudean!, este mesajul organizatorilor.

aiud eveniment

Duminică, 4 august, la Aiud începe a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor, singurul eveniment sub egida CIOFF din județul Alba.

Preluare video embed: <script type=”text/javascript” src=”https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILGxwUiww”></script>


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Trascău Trail Run, concurs de alergare montană la Rimetea. Curse epice în peisaje de poveste. Înscriere și programul competiției

Publicat

trascau

La Rimetea va avea loc, pe 28 septembrie, a doua ediție a concursului de alergare montană Trascău Trail Run. Competiția se va desfășura pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Transilvania, într-un peisaj de poveste și cu semnificație istorică. Piatra Secuiului, Cetatea Colțești cu donjonul secular și pădurile de foioase ce îmbracă muntele Ardașcheia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sondaj Alba24, faza pe partide: Cine considerați că ar trebui să candideze la funcția de primar al municipiului Alba Iulia?

Publicat

s

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, stârnesc dezbateri și calcule în interiorul principalelor formațiuni politice din județ, în condițiile în care, în lipsa lui Mircea Hava, lupta este deschisă. Poziția de primar în municipiul reședință de județ este foarte importantă pentru orice partid, întrucât influențează mult și ceea ce se întâmplă în […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate