Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: Prima ediție a Serbărilor Meșteșugarilor de la Aiud. Sute de oameni au recreat atmosfera secolelor trecute

Publicat

„Aiudul a fost plin de viață weekendul acesta”, au spus prin gesturi și cuvinte sute de aiudeni. În oraș a fost organizată prima ediție a Serbărilor Meșteșugarilor.

aiud eveniment

”Aiudenii s-au dovedit a fi un public deosebit de receptiv cu ocazia unui eveniment ieșit din cotidianul festivalurilor locale. Stilurile de muzică necomerciale, meșteșugarii de diferite etnii, reconstituirile istorice, demonstrațiile meșteșugarilor prezenți la festival, precum și repertoriul ales în concertele de seară sunt doar câteva dintre elementele care au dat clasa acestei prime ediții a Serbărilor Meșteșugarilor.

aiud eveniment

Evident că ne-am pus întrebarea dacă această propunere va capta atenția publicului. Evident că ne-am propus să strângem aiudeni și neaiudeni în jurul Cetății, la propriu și la figurat, trecând peste fricile trecutului.

Trăim în prezent respectând trecutul și construind viitorul fără a repeta greșelile trecutului. Și de unde poți porni mai bine cu această construcție decât de la ceea ce ne leagă, și anume tradiția meșterilor populari indiferent de etnie. Nu este lipsit de importanță faptul că pentru acest eveniment nu au fost alocate resurse financiare din bugetul local, dimpotrivă au fost aduși bani la Aiud. Și nu puțini.

aiud eveniment

Am vizat de la început dezvoltarea unui produs turistic complex, care să pună în valoare atuurile centrului istoric, șansa unică de a avea punctul de plecare al viitorului drum turistic de interes regional – Transalpina de Apuseni, precum și dimensiunea multietnică și multiculturală a Aiudului”, transmit organizatorii.

Organizatorii și reprezentanții autorității locale au fost prezenți în mijlocul oamenilor pe durata celor trei zile.

aiud eveniment

Aceștia ”au primit încurajări și felicitări pentru acest gen de eveniment. Au existat imperfecțiuni, avem ce îmbunătăți și, ca atare, ediția a doua va fi una nu doar pe placul aiudenilor, ci și a mai multor vizitatori”, potrivit reprezentanților primăriei.

Oricine iubește Aiudul dorește ca acesta să renască. Investițiile și evenimentele renasc turismul aiudean!, este mesajul organizatorilor.

aiud eveniment

Duminică, 4 august, la Aiud începe a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor, singurul eveniment sub egida CIOFF din județul Alba.

Preluare video embed: <script type=”text/javascript” src=”https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILGxwUiww”></script>

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax