Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO | Prima Gală FEERIC FASHION DAYS la Alba Iulia: Croiuri îndrăzneţe, dar și note tradiționale. În deschidere, concert Ștefan Stan

Publicat

YouTube video

„Vocea României”, în persoana lui Ștefan Stan este cea care a deschis prima Gală Feeric Fashion Days la Alba Iulia, sâmbătă seara. Pentru prima dată în Cetatea Alba Carolina, cel mai mare festival de modă din România a adunat în prima seară a evenimentului o parte a „cremei” modei, care și-au prezentat colecțiile pe podiumul amplasat la Poarta a III-a a Cetății. Gala a fost încheiată de colecția „Ciocârlia” a designerului din Republica Moldova, Evgheni Hudorojcov. Gazda acestui eveniment a fost Dana Săvuică.

Prima zi de modă de la Alba Iulia a început cu colecția albaiuliencei Claudia Castrase în fața Muzeului Unirii, iar începând cu ora 22.00 manechinele au defilat pe podiumul din fața Porții a III-a a Cetății în creațiile designerilor Evgheni Hudorojcov, Giuka, Mihaela Cîrlugea, Adriana Delia Barar.

Seara a fost deschisă de un super concert, care i-a pus pe dans pe albiulienii prezenți în fața Obeliscului. Ștefan Stan este cel care a pus în mișcare toți spectatorii prezenți.

Pentru că un astfel de eveniment implică eleganță și stil, în fața Obeliscului participanții la festival au putut servi și băuturi la mesele amplasate în mijlocul pietonalei.

Pentru că nu e suficient ca o haină creată cu suflet să fie pusă pe un corp bine structurat, fetele care au defilat pe podium au fost „accesorizate” cu un machiaj realizat de makeup-artiștii Andreea Anghel, Sorina Brumariu, Mihaela Haplea și Alexandra Ungur, iar coafurile au fost „responsabilitatea” hair-styliștilor Ioana Iosep, Iulia Brown și Adela Ruja.

„Gheața” a fost spartă de creațiile Mihaela Cîrlugea. A absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, secţia Fashion Design. Astfel că tot de atunci a început și pasiunea pentru creație. În colecția de la Feeric Fashion Days de la Alba Iulia a prezentat o colecție combinată în culori vii și croiuri îndrăznețe, iar un detaliu inedit au fost picturile pe material. La fel de îndrăznețe au fost și coafurile manechinelor realizate de Ioana Iosep, Iulia Brown și Adela Ruja.

Între prezentări publicul a fost „premiat” de organizatori pentru numărul mare în care s-au adunat să admire creațiile unor designeri renumiți în țară, dar și în străinătate cu momente artistice oferite de doi balerini de la Teatrul din Sibiu și de muzica clasică instrumentală susținut de cvartetul Magic Quartet tot din Sibiu, mai exact d Monica Bălășoiu, Vasile Șulț, Ioana Luca și Titus Tincu.

Pe podium au fost admirate și creațiile semnate de Adriana Delia Barar. Colecția designerului vestimentar din Timișoara a fost una „Dark”, după cum este și numită. Creațiile au fost o combinație între eleganță și rigiditate, astfel că finețea dantelei a fost în contrast cu piesele din piele naturală, care nu au lipsit de la nicio ținută, cu accente metalice.

Colecția toamnă – iarnă prezentată în premieră la Alba Iulia de Giuka, la fel ca și restul creațiilor, a adus pe pasarela din fața Porții Cetății a III-a culori vii, precum verde, albastru neon, auriu dar și ținute cu combinații de piele naturală. Creațiile prezentate se pot purta atât în timpul zilei, cât și seara.

 

Seara a fost încheiată de o colecție inedită a designerului din Republica Moldova, Evgheni Hudorojcov. La fel ca și restul designerilor prezenți, creațiile lui au ajuns și pe podiumurile din de la Black Paris Fashion Week, New York dar și la alte săptămâni ale modei din lume. A ajuns și la Alba Iulia cu colecția „Ciocârlia”, pe care o descrie ca fiind ca și cântecul ei lin, dar cu tril dulce și armonios, la care a adăugat și ornamente tradiționale.

„Mi-am dorit că ținutele „Ciocârlia” să ofere eleganță, finețe și în același timp putere și curaj” a spus designerul din Republica Moldova.

 

 

 

 

 

YouTube video

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și susținut de Primăria municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Citeşte şi DUMINICĂ: Stilista Adina Buzatu vine cu cele mai „hot” trenduri din moda masculină, la Feeric Fashion Days de la Alba Iulia. Se anunţă o surpriză de proporţie

YouTube video

 

YouTube video

YouTube video

Foto- video: Horațiu Muntean & Raul Knall (CCAB, clasa foto Marius Moga Sr.), Camelia Toma

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax