Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO | Prima Gală FEERIC FASHION DAYS la Alba Iulia: Croiuri îndrăzneţe, dar și note tradiționale. În deschidere, concert Ștefan Stan


Publicat

„Vocea României”, în persoana lui Ștefan Stan este cea care a deschis prima Gală Feeric Fashion Days la Alba Iulia, sâmbătă seara. Pentru prima dată în Cetatea Alba Carolina, cel mai mare festival de modă din România a adunat în prima seară a evenimentului o parte a „cremei” modei, care și-au prezentat colecțiile pe podiumul amplasat la Poarta a III-a a Cetății. Gala a fost încheiată de colecția „Ciocârlia” a designerului din Republica Moldova, Evgheni Hudorojcov. Gazda acestui eveniment a fost Dana Săvuică.

Prima zi de modă de la Alba Iulia a început cu colecția albaiuliencei Claudia Castrase în fața Muzeului Unirii, iar începând cu ora 22.00 manechinele au defilat pe podiumul din fața Porții a III-a a Cetății în creațiile designerilor Evgheni Hudorojcov, Giuka, Mihaela Cîrlugea, Adriana Delia Barar.

Seara a fost deschisă de un super concert, care i-a pus pe dans pe albiulienii prezenți în fața Obeliscului. Ștefan Stan este cel care a pus în mișcare toți spectatorii prezenți.

Pentru că un astfel de eveniment implică eleganță și stil, în fața Obeliscului participanții la festival au putut servi și băuturi la mesele amplasate în mijlocul pietonalei.

Pentru că nu e suficient ca o haină creată cu suflet să fie pusă pe un corp bine structurat, fetele care au defilat pe podium au fost „accesorizate” cu un machiaj realizat de makeup-artiștii Andreea Anghel, Sorina Brumariu, Mihaela Haplea și Alexandra Ungur, iar coafurile au fost „responsabilitatea” hair-styliștilor Ioana Iosep, Iulia Brown și Adela Ruja.

„Gheața” a fost spartă de creațiile Mihaela Cîrlugea. A absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, secţia Fashion Design. Astfel că tot de atunci a început și pasiunea pentru creație. În colecția de la Feeric Fashion Days de la Alba Iulia a prezentat o colecție combinată în culori vii și croiuri îndrăznețe, iar un detaliu inedit au fost picturile pe material. La fel de îndrăznețe au fost și coafurile manechinelor realizate de Ioana Iosep, Iulia Brown și Adela Ruja.

Între prezentări publicul a fost „premiat” de organizatori pentru numărul mare în care s-au adunat să admire creațiile unor designeri renumiți în țară, dar și în străinătate cu momente artistice oferite de doi balerini de la Teatrul din Sibiu și de muzica clasică instrumentală susținut de cvartetul Magic Quartet tot din Sibiu, mai exact d Monica Bălășoiu, Vasile Șulț, Ioana Luca și Titus Tincu.

Pe podium au fost admirate și creațiile semnate de Adriana Delia Barar. Colecția designerului vestimentar din Timișoara a fost una „Dark”, după cum este și numită. Creațiile au fost o combinație între eleganță și rigiditate, astfel că finețea dantelei a fost în contrast cu piesele din piele naturală, care nu au lipsit de la nicio ținută, cu accente metalice.

Colecția toamnă – iarnă prezentată în premieră la Alba Iulia de Giuka, la fel ca și restul creațiilor, a adus pe pasarela din fața Porții Cetății a III-a culori vii, precum verde, albastru neon, auriu dar și ținute cu combinații de piele naturală. Creațiile prezentate se pot purta atât în timpul zilei, cât și seara.

 

Seara a fost încheiată de o colecție inedită a designerului din Republica Moldova, Evgheni Hudorojcov. La fel ca și restul designerilor prezenți, creațiile lui au ajuns și pe podiumurile din de la Black Paris Fashion Week, New York dar și la alte săptămâni ale modei din lume. A ajuns și la Alba Iulia cu colecția „Ciocârlia”, pe care o descrie ca fiind ca și cântecul ei lin, dar cu tril dulce și armonios, la care a adăugat și ornamente tradiționale.

„Mi-am dorit că ținutele „Ciocârlia” să ofere eleganță, finețe și în același timp putere și curaj” a spus designerul din Republica Moldova.

 

 

 

 

 

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și susținut de Primăria municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Citeşte şi DUMINICĂ: Stilista Adina Buzatu vine cu cele mai „hot” trenduri din moda masculină, la Feeric Fashion Days de la Alba Iulia. Se anunţă o surpriză de proporţie

 

Foto- video: Horațiu Muntean & Raul Knall (CCAB, clasa foto Marius Moga Sr.), Camelia TomaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO INTERVIU: Voicu Paul, candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia, la Testul de Sinceriate. Despre trecut, prezent și viitor

Publicat

Actualul viceprimar cu atribuții de primar și candidatul PNL Alba pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, a fost prezent la Testul de Sinceritate. 

În talk show-ul politic moderat de Dan Lungu, Voicu Paul a vorbit despre ce l-a motivat să intre în cursa pentru Primăria Alba Iulia, ce îl recomandă pentru funcția de primar al Municipiului, proiecte în implementare, dar și planuri de viitor pentru oraș. 

”În toți acești ani pe care i-am petrecut în Primăria Alba Iulia, pentru că nu am fost în altă parte am participat la toate proiectele care au fost scrise în acest oraș. Am colaborat cu o întreagă echipă de experți, de proiectanți, de executanți, funcționari publici, primari, viceprimari și pot spune că peste ani în Primărie au rămas cei mai buni oameni”, a declarat Voicu Paul în cadrul emisiunii.

De asemenea, Voicu Paul a mai vorbit despre proiectele care trebuie continuate în oraș pentru albaiulieni, dar și despre modul în care se poate îmbunătăți interacțiunea dintre autorități și cetățeni.

Mai mult de atât, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului a vorbit și despre una dintre problemele cu care se confruntă orașul: parcările.

Voicu Paul a prezentat ce proiecte derulează Primăria Alba Iulia în acest moment pentru amenajarea de parcări auto, dar și planurile de viitor în acest sens.

Vedeți răspunsurile date de Voicu Paul la fiecare întrebare în parte, în emisiunea ”Testul de sinceritate” pe Alba24.ro, moderată de Dan Lungu.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemă de securitate pentru cardurile VISA contacless. Ce vulnerabilitate conțin

Publicat

card

Conform cercetătorilor în domeniul securității cibernetice de la ETH Zurich, cardurile contactless VISA (inclusiv VISA Credit, Visa Debit, Visa Electron și V Pay Cards) conțin o vulnerabilitate.

Aceasta permite atacatorilor să efectueze tranzacții mari prin intermediul cardurilor pierdute sau furate, fără a cunoaște PIN-ul acestora. 

De asemenea, atacatorii pot realiza tranzacții offline neautentice la PoS.

Vulnerabilitatea este exploatată prin intermediul unui atac tip „man-in-the-middle”, fiind utilizată o aplicație pentru Android ce transmite terminalului informația că verificarea prin PIN nu este necesară, întrucât aceasta a fost efectuată pe dispozitivul clientului.

Informația a fost făcută publică și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibertentică – CERT – RO, care citează Hackernews.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații pe drumurile comunale și sătești din Bistra. Licitație de 1,9 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Primăria comunei Bistra a lansat marți, 22 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reparații străzi, drumuri comunale și sătești. 

Valoarea estimată a lucrărilor este cuprinsă între 1.600.000 ș1.900.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere starea precară a străzilor şi drumurilor din comuna Bistra datorate degradărilor evolutive sub acţiunea factorilor climaterici şi mecanici, este necesară executarea lucrărilor de întreţinere specifice acestor tipuri de drumuri, în vederea aducerii acestora la o stare normală de exploatare şi care să asigure siguranţa şi confortul circulaţiei.

Pentru aceasta sunt necesare achiziţionarea a diverse tipuri de piatră – concasată, de construcţie, de carieră, nisip, balast, beton, etc. (livrarea + transportul) şi prestarea de servicii cu utilaje specifice reparaţiilor şi întreţinerii drumurilor (autobasculantă, autogreder, compactor, buldozer, etc.) lucrări reparații străzi asfaltate.

Durata contractului este de 36 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Mesajul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia, pentru cei care protestează împotriva purtării măștilor în școli și licee

Publicat

Prezent marți, la Alba Iulia unde a viziat Spitalul Județean de Urgență Alba, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat de reporteri cum comentează protestele din ultimele zile împotriva purtării măștilor de copii în școli.

Acesta a pus accentul pe prevenție și că masca este cea mai sigură metodă de precauție în spații închise în lupta cu pandemia de coronavirus.

De asemenea, la poarta spitalului au fost prezente și câteva persoane care săptămâna trecută au protestat la Alba Iulia, în fața Prefecturii Alba, împotriva purtatului de măști în școli. Aceștia ar fi vrut să vorbească cu Nelu Tătaru despre acest subiect însă nu au avut ocazia.

”Tot ce înseamna studii, tot ce înseamnă recomandări, tot ce înseamnă evaluări, în această pandemie ne-au arătat că cea mai sigură metodă de precauție este portul măștii. Celelalte sunt complementare.

Unde nu putem respecta și dinstanțarea (n.r. în interiorul claselor de curs) portul măștii rămâne obligatorie. Suntem în spațiu închis, în spațiul de clasă, sunt reguli pe care mă gândesc părinții sau bunicii lor le-au indicat și trebuie să le respecte.(…)

Vrem să avem grijă de ei, vrem să avem grijă de cei de acasă, vrem să terminăm odată cu pandemia asta, trebuie să respectăm regulile”, a declarat Nelu Tătaru la Alba Iulia.

Reamintim că un grup de părinți au protestat în ultimele zile la Alba Iulia, dar și în țară împotriva purtării măștilor în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: VIDEO: Acțiune împotriva purtării măștilor la școală, organizată de un grup de părinți din Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate