Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Prima seară de spectacol folcloric „Suflet de român” 2015 din Alba Iulia. Mii de oameni în Piaţa Cetăţii

Publicat


suflet de roman 2015 alba iuliaSâmbătă seara, Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a răsunat de cântec şi voie bună, la evenimentul „Suflet de român”, o nouă ediţie organizată în Cealaltă Capitală. Cei care au dorit „să simtă româneşte” şi să asculte muzică folclorică autentică au avut ocazia să vadă „live” artişti şi formaţii cunoscute.

Mii de albaiulieni şi turişti au ales să-şi petreacă seara de sâmbătă la spectacolul folcloric gratis oferit de primărie, în cadrul evenimentului „Suflet de român”.

Vinul casei tale din MUST de la JIDVEI. Comandă de pe acum mustul, pe care îl primești acasă după ce începe culesul viei.  Detalii despre sortimente și modalitatea de achiziționare pe vindejidvei.ro

Au avut ocazia să asculte cântece cunoscute şi să vadă dansuri populare ce au confirmat încă o dată valoarea tezaurului folcloric românesc.

Suflet-de-roman-banner-300x600px(1)Evenimentul reuneşte nume cunoscute, ca Veta Biriş, Mariana Anghel, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Gheorghe Roşoga, Vlad Miriţă, Nineta Popa, Angela Buciu, Leontin Ciucur, Ansamblul profesionist „Transilvania”,  Ansamblul „Copiii Mociului” şi alţii (vezi foto afiş). Acompaniază Orchestra „Codru de România” şi prezintă Iuliana Tudor şi Traian Stroiţa.

Spectacolul continuă şi duminică seara, în Piaţa Cetăţii, de la ora 19.00.

„Suflet de român” a atras mii de iubitori de folclor încă de la prima ediție, reunind la Alba Iulia cele mai importante nume din muzica populară.

Evenimentul alătură tinerii interpreți cu cei consacrați, pentru a realiza astfel o simbioză între valorile actuale și cele în devenire. Campania “Fii popular” – invită publicul să poarte în zilele evenimentului costumul popular românesc, pastrând deprinderea unei vaste tradiţii ce a dăinuit întotdeauna în momente de sărbătoare în Transilvania, transmit organizatorii.

Festivalul de folclor „Suflet de român” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României. Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie.

Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară.

Festivalul își propune să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți o necesitate de revigorare și promovare a valorilor reale ale folclorului românesc.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Formularul simplificat al Declarației 230, finalizat de ANAF. Cum se completează

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat și a pus în dezbatere publică formularul simplificat al Declarației 230, pentru direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către entitățile non-profit sau unitățile de cult. Potrivit documentației publicate de ANAF, formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care dispun direcționarea unei […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Profesorii vor putea primi până la trei salarii în plus. Care sunt condițiile

Publicat

elevi

Un proiect de lege ce prevede că profesorii care se titularizează în mediul rural beneficiază de o indemnizaţie de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute pe economie a fost adoptat tacit de Camera Deputaților. Votul final se va da la Senat. Condiția pentru a primi bani în plus este ca profesorii să rămână […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A intrat cu mașina pe interzis, iar polițiștii l-au prins fără permis de conducere. Dosar penal pentru un tânăr la Alba Iulia

Publicat

Un tânăr care a intrat pe strada cu sens unic Vasile Goldiș din Alba Iulia, din direcția cu acces interzis, s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii l-au prins și au descoperit și că nu avea nici permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, duminică, în jurul orei 15.40, polițiștii din Alba Iulia au fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Accident la Abrud: Un tânăr a ajuns cu mașina în gard. Se afla sub influența alcoolului

Publicat

Un tânăr din Abrud s-a ales cu dosar penal după ce a băut, s-a urcat la volan și s-a oprit cu mașina într-un gard. Accidentul s-a petrecut noaptea, pe o stradă din oraș. Potrivit IPJ Alba, sâmbătă, în jurul orei 4.00, polițiștii din Abrud au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate