Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Prima zi a Târgului Național de Turism Rural de la Albac, cu meșteri populari, spectacole folclorice și cicloturism

Publicat

YouTube video

Târgul Național de Turism Rural a început sâmbătă la Albac. Încurajați de vremea prietenoasă, câteva sute de oameni au urcat sâmbătă în Apuseni pentru ca, pe lângă delectarea oferită din oficiu de peisajele superbe, să se poată bucura de atmosfera de festival rural creată de meșterii populari veniți din toată țara. Desigur, de la eveniment nu au lipsit ansamblurile folclorice ale Apusenilor și Tulnicăresele din Câmpeni.

Una dintre pricipalele atracții din prima zi a evenimentului a fost, cu siguranță, Târgul Meșterilor Populari, în care meșteșugari și artizani care și-au expus pe standuri creațiile tradiționale specifice zonelor din toată țara: Alba, Cluj Vâlcea, Horezu, Arad, Sibiu, Ilfov, cu sculpturi în lemn, icoane, costume populare, mâncăruri și băuturi tradiționale și multe alte produse deosebite.

În cortul cu standurile Târgului, s-a găsit și cel al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, iar, ca de fiecare dată, „soldații romani” au fost prezenți pentru a le oferi vizitatorilor informații și povestiri istorice și a-i invita să cunoască mai multe despre strămoșii neamului lor. Pe standul lor, aceștia au expus câteva obiecte reprezentative, pentru promovarea Muzeul albaiulian: cărți, magneți, brelocuri, pliante, cărți poștale.

Printre vizitatori s-au aflat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și cei doi vicepreședinți, Alin Cucui și Florin Roman, care au participat la deschiderea oficială alături de primarul din Albac, Tiberiu Todea.

Localnicii i-au omenit, potrivit tradiției, cu felurite bucate: cozonaci, pâine, țuică, prăjituri, fructe.

Pe lângă vizita standurilor, Târgul a inclus și o secțiune de cicloturism, în care turiștii, localnicii și invitații au avut ocazia să vadă, un mini-spectacol de ciclism.

De asemenea, aceștia au putut asista la vernisajul expoziţiei „Desenul caselor din APUSeni”– Tabăra națională de pictură și altele activități.

Iată activitățile din programul de mâine al Târgului Național de Turism de la Albac:

Duminică, 9 septembrie 2012

Ora 8.00 Concurs de pescuit „Cupa aventuri în Apuseni” – manşa a IV-a

Ora 13.00 Gastronomie

Ora 13.30 Festivitatea de premiere a concursului de pescuit

Ora 14.30 Spectacol folcloric

Vă prezentăm câteva imagini din prima zi:

FOTO-VIDEO: Alex JITTU

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Pilu

    sâmbătă, 08.09.2012 at 21:51

    Felicitari pentru articol ! Era bine , draga Adina , inainte de a publica acest articol sa fi verificat si pozele 12,18,23,26,28,31,32,35,38,42,47 si 85 .Nu sunt reusite deloc.Ar fi o jignire pentru cei care au fost fotografiati si o mare rusine pentru cel care le-a facut , daca ar ramane atasati la articolul tau .

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 08.09.2012 at 22:34

      e de la ceva eroare in plug-in. incercam sa o reparam

  2. Ma intreb....

    sâmbătă, 08.09.2012 at 22:13

    Dupa ce au fost cumparati de Trandafir cu lemne si bani sau, dupa caz, amenintati si santajati cu pierderea slujbelor la recentele alegeri, locuitorii comunei sarbatoresc cu mandrie de parca ar fi castigat la loto…Evenimentul, in substanta campanie electorala evidenta pentru Hotul Motilor, este o himera…turismul aduce venituri grase doar familiilor „monopol” din comuna-familia Trandafirului(dovedit), a ******* si ******** local(dovedit) denumit Perla…poate va intrebati de unde atata graba pt declararea comunei fara canalizare statiune turistica..raspunsul:impiedicarea altor persoane sa acceseze fonduri europene pt pensiuni…desteptii si-au construit pensiunile, fraierii nu mai pot accesa fonduri..iar acum ca padurile comunei s-au cam terminat…o sa vedem cum se traieste din „turism”..

    • "trandafir"

      luni, 08.10.2012 at 13:04

      asta este metoda celor care au semnat angajamente cu diavolul-distruge tot si apoi esti la zama lor .cum a distrus acest „trandafir” padurile si tot caracterul vrednic al motilor nici camaradul sau … unchesul nu a reusit. nu a scapat nimic de el cum se spune in popor „de la cel cu .. in gura -pana la cel cu barba sura „.sa-l vezi cum isi da ochii peste cap si devine preocupat ..de cat mai are de construit la castelul din Campeni ..ehh e multe dar unde este DNA !?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax