Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Primăria Alba Iulia a semnat acord de cooperare cu oraşul Beit Sahour din Palestina, în prezenţa ambasadorului Fuad Kokaly

Publicat

20150901_110353 Ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, a fost prezent marţi, la Alba Iulia, pentru semnarea oficială a acordului de cooperare între oraşul Beit Sahour şi municipiul-reşedinţă a judeţului Alba. Prin această iniţiativă se urmăreşte dezvoltarea unor programe și proiecte, între cele două comunităţi. De menţionat este faptul că Fuad Kokaly a fost primar al oraşului palestinian Beit Sahour.

În fața Sălii Unirii, începând cu ora 11.00, excelența sa Fuad Kokaly a fost primit de către primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, în mod tradițional, în semn de bun venit, cu pâine, sare și pălincă. Din delegaţia palestiniană a făcut parte şi primarul oraşului Beit Sahour, Hani Al Hayek.

Mai apoi, delegația Ambasadei Palestinei, împreună cu primarul Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu și Gabriel Pleșa, city-managerul Nicolaie Moldovan și alte oficialități locale s-au retras în interiorul clădirii. Vizita oficialului palestinian a cuprins şi o oprire la sediul universităţii din Alba Iulia.

YouTube video

acord cooperare beit sahour Oraşul Beit Sahour are aproximativ 15.000 de locuitori şi este aproape de Bethlehem. Populaţia este în majoritate creştină. Există două locații, în partea de est a Beit Sahour care sunt revendicate de diferite confesiuni creștine, una care aparține Bisericii Ortodoxe din Grecia, iar cealaltă se află în custodia Franciscană din Țara Sfântă. Numele Beit Sahur este legat de două locuri situate în apropiere: Beit Sahur al-Atiqah (vechiul Beit Sahur”) și Beit Sahur anNasara (Beit Sahur-ul creștinilor”).

Cooperarea între comunitatea din Alba Iulia şi oraşul palestinian va consta în dezvoltarea unor programe şi proiecte comune pentru conservarea patrimoniului istoric, cultural, cultură, sport, turism și sprijin pentru IMM, potrivit proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa de Consiliu Local din 28 august.

Oficialul statului palestinian se află pentru a doua oară la Alba Iulia, în acest an. A mai participat, în martie, la un workshop despre internaţionalizarea învăţământului superior, organizat la universitate.

Vom încerca să vedem ce putem face împreună pentru a conecta universitatea din Alba Iulia cu universitățile din Palestina și ce putem face pentru ca această cooperare să devină o realitate. Sunt aproximativ cinci studenți palestinieni care au învățat aici și sper să promovăm creșterea numărului studenților palestinieni care vor să învețe aici. Credem în promovarea educaţiei paşnice, a declarat atunci Fuad Kokaly.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax