Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Primele căruțe din Convoiul Unirii au ajuns la Alba Iulia. Românii din Covasna, primii sosiți

Publicat

cai

Au parcurs aproape 300 de kilometri cu căruțele pentru a simți cu adevărat spiritul românesc în ziua în care România împlinește 100 de ani. După nouă zile, căruțașii din Covasna au ajuns la Alba Iulia, în Capitala Marii Uniri. 

YouTube video

Mai multe convoaie de căruţe trase cai şi au plecat în 25 noiembrie, din mai multe regiuni istorice, spre Alba Iulia pe un traseu refăcând acelaşi drum al bunicilor și străbunicilor care au participat la Marea Unire din 1918.

c

După multe zile de frig, ploaie, dar și entuziasm, cei 100 de români din judeţul Covasna au ajuns la destinație și s-au instalat în locul amenajat special în spatele Bazinului Olimpic din Alba Iulia.

„Am plecat duminică dimineața și astăzi am ajuns. Pe drum am văzut sufletul românilor, am văzut oameni care ne-au aplaudat, care au fost bucuroși, mai ales oameni în vârstă cărora le curgeau lacrimile, am văzut copii în brațe cate ne-au felicitat, tricolorul la porțile oamenilor, primire, ospitalitate, bucurie că suntem uniți, că Româna poate să trăiască și poate să fie mai bine”, spune unul dintre căruțași.

Aceștia vor vizita Cetatea Alba Carolina, se vor odihni, după care vor pleca la Blaj.

„Românii din Covasna lui Decebal vă așteaptă la Alba Iulia”, a strigat unul dintre ei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pp

    vineri, 30.11.2018 at 13:04

    Bravo!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax