Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Primele repetiții cu voluntarii pentru piesa Aida de Verdi. Peste 200 de persoane vor face parte din ”armata egipteană”

Publicat

YouTube video

Cel mai mare spectacol de operă din România începe să prindă contur la Alba Iulia. După ce s-au înscris să participe la spectacolul Aida de Verdi, voluntarii au avut, joi, primul contat cu organizatorii și prima repetiție.

SĂRBĂTOAREA MUZICII la Alba Iulia: Nume mari, noi genuri muzicale, creaţii clasice şi concerte live în Piaţa Cetăţii. PROGRAMUL COMPLET

În jur de 250 de persoane s-au reunit joi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia pentru a participa la prima repetiție pentru spectacolul Aida care va avea loc în acest sfârșit de săptămână la în Șanțurile Cetății.

Voluntarii au aflat de la organizatori că o parte din ei vor fi prezenți pe scenă pe întreaga perioadă a piesei în postura de sclavi iar o parte vor apărea în actul III al piesei în „Marșul Triumfal” ca soldați ai armatei egiptene întorsă de la război.

Fiecare dintre ei va trebui să se încalțe în sandale iar costumația o vor primi de la organizatori.

„Este prima dată când această producție se montează în aer liber, în România, cu ajutorul vostru vrem să fie și cel mai grandios spectacol de acest gen. Sunteți aici pentru a devenii actorii acestui spectacol” le-a spus purtătorul de cuvânt al primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, celor prezenți.

Opera „Aida” a fost compusă de Giuseppe Verdi, pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo și pentru sărbătorile legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Deși are acest caracter ocazional, lucrarea constituie o adevărată cotitură în creația lui Verdi. Prin înfruntarea caracterelor, forța pasiunii și expresivitatea muzicii, „Aida” este o autentică dramă romantică. Această operă reprezintă nu numai una din cele mai importante lucrări ale lui Verdi, ci și o culme a genului de operă în general. După premiera de la Cairo, adevăratul triumf, care lansează lucrarea în lumea operei, este premiera italiană.

La Alba Iulia piesa va fi pusă în scenă de Opera Națională Romană Cluj-Napoca, una dintre cele mai prestigioase instituții de gen din România.

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax