Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Primirea soliilor din Cetățile de Scaun, la Alba Iulia. Sute de vizitatori au venit să retrăiască o parte a istoriei neamului românesc

Publicat

IMG_0584 Soliile din Cetățile de Scaun ale României au ajuns și în acest an la Alba Iulia și au fost primite cum se cuvine, cu bucurie și emoție. Cei prezenți pe platoul Sălii Unirii au luat parte la un moment aparte, o declarație de patriotism și iubire pentru țară. Actorii Carmen Tănase și Bogdan Jianu au reușit să-i emoţioneze pe cei prezenți, care au răsplătit cu aplauze interpretările lor de excepție.

De Ziua Națională a Românei, soliile din Cetățile de Scaun ale României au transmis mesaje patriotice către autoritățile albaiuliene și naționale aflate în orașul Marii Uniri, Alba Iulia. Îmbrăcați în costume populare românești și haine de „sol”, reprezentanții Cetății Sucevei, Târgoviștei și Alba Iuliei au povestit cum „aici, s-au legat sorții Ţărilor Române sub același steag și în aceeași pecete, pentru ca toți românii, cu același grai și religie să se unească”.

Un moment emoționant a fost atunci când Carmen Tănase și Bogdan Jianu au reprezentat declarațiile venite de la soliile Cetății din Târgoviște. La sfârșitul declarațiilor, toți cei prezenți pe platoul Sălii Unirii au aplaudat și au vrut să filmeze și fotografieze momentul în care declarația a fost primită de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

De asemenea, mesajele transmise de reprezentanții Cetății Sucevei au fost emoționante și ne-au adus aminte de ce ne aflăm astăzi în Capitala Marii Uniri. ”Frați români, la fel ca înaintașii noștri, în ziua Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și noi simțim nevoia de unitate de neam și țară. Dorim o Românie unită, prosperă și în consens politic, dorim să renască încrederea în viitor pentru generațiile tinere, de aceea suntem aici. Am venit în cetate la Alba Iulia cu speranță că vom trăi într-o societate românească cu respect pentru școală, cu respect pentru valorile familiei, cu respect pentru tradițile noastre strămoșești. Frați români, solia de scaun a Sucevei aduce de 1 decembrie 2014 la Alba Iulia, dorința de unitate prin cultură și tradiții, dorința de construire continuă a civilizației românești în context european care să însemne un viitor ferice pentru întreg neamul românesc, așa să ne ajute Bunul Dumnezeu”.

YouTube video

Reprezentanții Cetății din Alba Iulia au venit cu mesaje emoționante despre dorul de Unire și cum acesta nu s-a stins niciodată și au ”rămas lângă brâul tricolor al Carpaților” și vor râmâne mereu aici. ”Cine uită că lespezile Alba Iuliei sunt stropite cu sânge de martiri, cine uită că aceștia sau jerfit cu dorul unirii pe buze acela va trebui îndemnat să  recitească istoria”.

La acest eveniment au participat oficialitățile locale și județene, dar  și mulți vizitatori care au vrut să audă încă odată istoria neamului românesc.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax