Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Principele Nicolae a pedalat aproape 300 de kilometri prin Ardeal. La Alba Iulia a donat biciclete și rucsacuri cu rechizite

Publicat

IMG_7172 Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche, cu participarea Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan, a ajuns la Alba Iulia. Principele a fost însoțit de câțiva zeci de cicliști de la intrarea din oraș, ajungând la punctul de întâmpinare din strada Muzeului (în faţa Sălii Unirii) în jurul orei 17.00.

Alex Ciocan a adresat copiilor prezenți întrebări inspirate din colecția “Cărțile copilăriei” – repovestiri ale marilor opere din literaratura universală, iar patru dintre aceștia au plecat acasă cu câte o bicicletă, în timp ce alți cinci au primit ghiozdane cu rechizite școlare.

Campania inedită de strângere de fonduri are drept scop realizarea de donații de carte în medii defavorizate prin programul național de lectură “Cărțile copilăriei”.

(P)  Haine sport pe FashionSport.ro.  Peste 60.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri : Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Principele Nicolae al României a ajuns la Alba Iulia sâmbătă, într-un turneu al României pe care-l parcurge pe bicicletă, pentru a promova lectura în rândul copiilor din zonele defavorizate. Iniţiativa prevede înfiinţarea unor cluburi de lectură în cadrul cărora copiii să poată descoperi modul creative şi imaginative de gândire, a transmis Alteţa Sa.

YouTube video

”Am mers foarte bine. Prima zi a fost foarte dificil și ieri, la începutul zilei a fost dificil din nou. Totul este foarte bine și toată echipa este fericită. Vrem să promovăm problemele pe care românii le au cu lectura și o altă problemă este faptul că românii nu practică sportul. În primul rând cu cărți și sport vrem să promovăm un viitor mai puternic, mai educat, mai sănătos, e important, mai ales pentru copii”, a declarat Principele Nicolae.

IMG_7159 Acesta a fost întâmpinat și felicitat de către primarul municipiului Alba Iulia, care se afla întâmplător în zonă.

Următorul popas al Principelui Nicolae este la Sibiu.

Proiectul se numeşte „Cărțile copilăriei pe bicicletă” şi presupune parcurgerea a 1.000 de kilometri în 9 zile, în aprilie 2015, pe bicicletă, de la Sighetu Marmaţiei la Constanţa. Traseul a inclus şi oraşul Alba Iulia, în data de 25 aprilie.

DHS și Herlitz România au oferit copiilor prezenți la punctul de întâmpinare din strada Muzeului șansa de a câștiga patru biciclete și cinci ghiozdane complet echipate. Astfel, pentru a desemna câștigătorii, campionul național la ciclism, Alex Ciocan, a adresat copiilor prezenți întrebări inspirate din colecția “Cărțile copilăriei” – repovestiri ale marilor opere din literaratura universală.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Rotary Club Alba Iulia Novem, este un proiect unic în România și traversează 10 orașe în doar 9 zile, din Sighetu Marmației până în Constanța, în perioada 23 aprilie – 3 mai pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național.

“Este important să se știe că oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunității locale. Această acțiune a noastră este doar un punct de plecare și un mod de a măsura cât de interesate sunt comunitățile să aibă grijă de educația copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat în acest program de lectură. Poate că vom găsi suficient de mulți oameni care înțeleg importanța calității educației pentru ca anumite zone din țară să se dezvolte mai bine”, declară Iren Arsene, președintele Asociației Curtea Veche.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax