Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Principele Radu a primit în numele Regelul Mihai titlul de ”Cetățean de onoare” al comunei Stremț

Publicat

YouTube video

DSC_0068 Miercuri, Alteţa Sa Regală Radu, principe al României, a fost în vizită în comuna Stremţ, unde a primit în numele Regelui Mihai titlul de Cetăţean de Onoare. Principele a fost primit cu un spectacol de dansuri populare şi cu  tradiţionalele „pupuri” stremţane.

Vizita oficială a principelui Radu la Stremţ a început cu întâmpinarea acestuia la Primăria comunei Stremţ, de către primarul comunei, Traian Popa, primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, subprefectul judeţului Alba, Cornel Murg, consilieri locali, dar şi locuitori ai comunei.

Apoi, principele a mers împreună cu oficialităţile şi cu cetăţenii comunei Stremţ până la Parcul Regal, care a fost inaugurat în această vară, unde un sobor de  preoţi a oficiat slujba de sfinţire a monumentului ridicat în cinstea regalităţii române. În cadrul acestui moment drapelul României, drapelul Regalităţii şi cel al comunei Stremţ au fost arborate în bernă, timp în care au fost intonate imnul României şi cel Regal.

La finalul ceremoniei, titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Stremţ i-a fost înmânat principelui Radu, împreună cu un cadou simbolic din partea Primăriei Stremţ, respectiv o monografie a comunei de 600 de pagini şi o icoană cu Sf. Ghelasie de la Râmeţ, ocrotitorul localităţii cu acelaşi nume.

„Astăzi, la împlinirea a 92 de ani de la încoronarea regelui Ferdinand şi a Reginei Maria la Alba Iulia, judeţul Alba se impune din nou pe harta istoriei adevărate, prin momentul acesta unic . Astăzi, această localitate intră in istorie, şi este o mândrie pentru noi să găzduim o asemenea personalitate istorică”, a spus primarul comunei Stremţ, Traian Popa.

Vizita principelui la Stremţ a continuat cu o oprire la şcoala generală din comună, unde reprezentantului Curţii Regale i-au fost prezentate sălile de clasă şi laboratoarele. Momentul a continuat cu un scurt moment artistic realizat de elevii şcolii generale din Stremţ, moment care a inclus dansuri populare şi cântecul patriotic „Noi suntem români”.

Principele Radu a oferit elevilor 100 de volume de cărţi ai celor mai importanţi autori. Aurelian, un preşcolar în vârstă de 5 ani, a fost primul care a primit o carte, chiar din mâna principelui Radu. „Vă rog să le păstraţi bine, şi să fiţi generoşi, să le oferiţi şi celor de lângă voi, prietenilor, familiei. Promiteţi-mi că le veţi da cărţile şi pretenilor voştri ca să citească, pentru că astfel îi veţi ajuta să devină oameni mai puternici”, a spus Principele. Totodată elevii au fost invitaţi de Alteţa Sa Regală să viziteze Palatul Elisabeta.

YouTube video

Vizita regală s-a încheiat la Primăria Comunei Stremţ, unde Principele Radu a gustat din tradiţionalele pupuri cu varză şi cu brânză.

Periplul Principelui Radu prin judeţul Alba, va continua  la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, unde la ora 17:00 va avea loc „Te Deum”, iar de la ora 18:30 Alteţa sa regală, va fi prezent la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde Filarmonica de stat din Sibiu va susţine un concert.

foto-video: Cristina NICOLA

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax