Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Principesa Maria, Andreea Esca și Geanina Corondan, la inaugurarea Centrului de Resurse „Academia Doamnelor”


Publicat

IMG_0521Doamnele din Alba Iulia vor avea, începând de joi, un loc de socializare modern, în care vor putea susține și urma cursuri și nu în ultimul rând un spațiu în care vor fi îndrumate și consiliate în diferite domenii. Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” a fost inaugurat joi dimineața, cu fast și invitați de seamă. ASR Principesa Maria, Andreea Esca, Geanina Corondan, Valerie Ciolos Villemin, primarul Mircea Hava și alți reprezentanți ai administrației locale au fost prezenți, alături de câteva zeci de doamne, la inauguarea centrului.

Încă de la primele ore ale dimineții, doamnele din Alba Iulia s-au adunat la noul centru pentru a primi, cu emoție și onoare, invitații sosiți în oraș special pentru acest eveniment.

IMG_0509Andreea Esca și Geanina Corondan au venit împreună și au intrat pentru a cunoaște oamenii care s-au ocupat de acest proiect. La ora 9.00 a ajuns și ASR Principesa Maria a României, care, înainte de a intra în clădire, a salutat grupul de susținători ai Casei Regale.

Înainte de a da cuvântul invitaților, inițiatorii acestui proiect au făcut o prezentare a ceea ce este și ce se dorește a fi „Academia Doamnelor”.

Sediul Academiei, care a fost inaugurat joi dimineața, este în clădirea fostei centrale termice de pe strada Gladiolelor, în spatele Cinematografului „Dacia”. Clădirea a fost renovată în totalitate cu suma de 2.171.390 de lei, din care 727.039 lei suport din partea primăriei, iar restul finanțare europeană.

Acesta este singurul centru de resurse socio-profesionale dedicat în întregime femeilor din localitățile ce alcătuiesc Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba. Pe lângă renovarea clădirii, proiectul vizează organizarea de cursuri gratuite, în diferite domenii, pentru un număr de aproximativ 580 de femei.

Circa 350 de femei au participat la programe de calificare şi recalificare, alte 230 de persoane având şansa de a urma cursuri de specializare şi perfecţionare. Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate şi 11 caravane în fiecare comunitate aparţinătoare arealului AIDA.

40 de persoane au beneficiat de consiliere antreprenorială în cadrul proiectului. O parte dintre acestea şi-au deschis propriile afaceri, unele reuşind chiar să acceseze finanţări europene.

Proiectul a fost implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia în parteneriat cu Asociaţia AGORA Alba Iulia – organizaţie neguvernamentală care activează în domeniul educaţiei şi serviciilor sociale din anul 2006, SC DAD Expertise SRL – furnizor acreditat de formare profesionala a adulţilor cu o experienţă în derularea proiectelor cu finanţare prin POSDRU şi Instituto de Formacion Integral, S.L.U, partener transnaţional – companie cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de consultanţă în formare profesională şi de asemenea cu o amplă experienţă în implementarea proiectelor POSDRU.
După prezentarea proiectului, primul invitat care a luat cuvântul a fost Andreea Esca.

„Bună ziua România, bună ziua Alba Iulia”, le-a salutat Andreea pe doamnele prezente.

IMG_0587„Aseară, după jurnal, am plecat și în avion aveam un domn în stânga și unul în dreapta, care m-au întrebat unde merg. Eu le-am spus că mă duc la Alba Iulia și atunci s-au uitat la mine și au zis – Da ce, e 1 Decembrie?. Cred că nu trebuie să fie 1 Decembrie ca să ajungi la Alba Iulia, este adevărat că eu am mai fost acum extrem de mulți ani, dar m-am bucurat de această oportunitate, mai ales că azi noapte ne-am și plimbat puțin prin Cetate și se vedea așa de frumos cum era luminată și eu am un simț așa patriotic când văd lucrurile făcute frumos și când văd că se mișcă ceva”, a spus Andreea Esca.

A vorbit și despre proiectul pentru care a ajuns la Alba Iulia și a spus că i se pare nemaipomenit, că acum ai șansa să îți descoperi pasiunea la orice vârstă.

Destinsă, așa cum apare și în fața camerelor, Genina Corondan a ținut și ea un mic discurs la inaugurarea Academiei Doamnelor.

„ În ultima vreme primesc tot felul de invitații de la ONG-uri, organizații care fac lucruri, care schimbă România și iată că ceva s-a schimbat aici (în sala conferinţei de la Alba Iulia – n.r.), raportul bărbați-femei. (…). Sunt deosebit de onorată să fiu aici la începuturile acestui demeres, sunt dornică să fiu și peste un an aici și peste doi, să particip, să ajut, să aduc dacă este nevoie alte resurse în acest centru, pentru că ăsta va fi centru universului pentru Alba Iulia”, a declarat Genaina.

Primarul municipiui Alba Iulia a susţinut demersul dedicat doamnelor și, poate pentru prima dată sau pentru una din puținele dăți, a vorbit depre importanța soției sale în viața lui și importanța femeii în viața comunității.

IMG_0639A păstrat aceeaşi notă de umor şi atmosferă relaxată a evenimentului şi le-a spus femeilor prezente că: „Rămân uimit cât sunteți de asuprite. Mă gândesc cât sunt eu de asuprit”.

„Toată viața mea am fost înconjurat de foarte multe femei și sunt sigur că asta m-a ajutat să fac ceea ce am făcut. În liceu au fost vreo 22 de fete și noi șase băieți, la facultate la fel și tot timpul m-am simțit foarte bine. Pentru mine, femeia a fost mereu un partener egal și poate asta m-a făcut și în viață să îmi aleg colaboratorii. Poate câteodată îmi spun și eu că Primaria Alba Iulia este o primărie în fustă, dar să știți că tocmai acesta este motivul pentru care adiminstrația are aceste rezultate”, a spus primarul.

El a vorbit și despre soția sa, lucru pe care îl face extrem de rar.

„Mă bucur tare mult că sunt aici și sunt emoționat și poate niciodată nu am foat atât de emoționat; nu, nu mi-am învârtit atât verigheta pe deget. Asta nu mă deranjează, mai degrabă mă calmează, (nr. învârtitul verighetei)  pentru că ştiu că undeva este cineva care se gândeșe la mine și aș fi fost bucuros să o văd și pe ea aici, dar toți au job-uri, și trebuie să își facă treaba”, a spus Hava.

După terminarea discursurilor, ASR Principesa Maria a făcut un tur al centrului, iar Andreea Esca s-a pregătit pentru o oră de discuţii cu doamnele care au venit să inaugureze acest centru.

Evenimentele dedicate acestei zile vor continua un spectacol susținut de Aneloris, Yohanna A și Corul de copii „Flori de Mai” al Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia la ora 19.00 la Casa de Cultură a Studenților.

O oră cu Andreea Esca

andreea escaVedeta PRO TV a rămas, după terminarea festivității de inaugurare a Centrului de Resurse Academia Doamenlor, la semnat autografe și la discuţii cu doamnele prezente.

Ea a povestit despre copilăria ei, despre cum a ajuns în presă și care este cheia succesului, o întrebare pe are o primește frecvent, dar pentru care nu are un răspuns.

„Eu chiar cred că nu are niciun fel de importanță din ce familie venim din punct de vedere material, dar cred foarte tare că este importantă educația și dragostea pe care o primim atunci când suntem mici. Despre dragostea pe care o primim cred că e legată încrederea pe are o avem mai apoi. Eu îmi amintesc de mama, care îmi spunea că eu sunt cea mai frumoasă și cea mai deșteaptă, ceea ce desigur nu era adevărat. Mi-am dat sema cât de tare mi se imprimase în cap asta în momentul în care un prieten mi-a spus că i se pare că nu am niște genunchi prea reușiți. Atunci m-am gândit că băiatul ăsta habar n-are cum trebuie să arate niște genunchi”, a povestit Andreea.

Ea a mai spus că este foarte des întrebată care este „cheia succesului” și spune că nu are un răspuns, dar cheia succesului crede că este să faci ceea ce îți place, pentru că în felul acesta nu vei simți oboseală și nu vei avea timp să te plictisești.

Ea le-a mai vorbit doamnelor prezente și despre cum a ajuns să lucreze în televiziune și cum toate i s-au întâmplat ca niște coincidenţe sau „împinsă de la spate”, despre familia ei și viața pe care o are.

VEZI VIDEO:

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Bătrân de 86 de ani din Vingard, singur și neajutorat, fără lemne și fără mâncare. Oamenii săraci, mai expuși în fața pandemiei

Publicat

Mulți locuitori ai județului Alba și-au făcut provizii pentru a trece această perioadă grea, însă nu toată lumea a avut bani de asta. Situația grea prin care trecem este și mai dificilă pentru oamenii săraci.

Un bătrân de 86 de ani, din Vingard (județul Alba) care abia vede și aude, stă singur într-o colibă fără lemne și fără mâncare.

Deși a crescut șapte copii, pe Nicolae Irimie nu-l caută nimeni. Este acum singur și neajutorat.

Alba24 a mai scris despre cazul acestui om: FOTO: Când ”băieții răi” au suflet bun. Ce au făcut motocicliștii de la Apulum Bikers Alba Iulia pentru un bătrân sărac

Situația a fost semnalată de Roxana Popoviciu, pe contul ei de Facebook. Ea poate oferi informații suplimentare cu privire la modul în care se poate ajunge la om.

”Este un batran care sta singur abia vede si abia aude si traieste in niste conditii greu de imaginat. Noi am aflat din ziar de el. A fost dat la ziar pentru ca si-a ars plapuma ca sa se incalzeasca ca nu are lemne.

Am fost in iarna si i-am dus alimente si nici atunci nu avea lemne. Am cerut ajutorul pe diferite grupuri si câțiva oameni cu suflet bun i-au dus câteva lemne.

Astazi am fost iarasi la el cu sora mea si o buna prietena Nico sa ii ducem alimente. Am constatat ca nu mai are lemne.

Inca ii foarte frig noaptea si are nevoie de lemne nu doar sa se incalzeasca ci si sa isi poata face mancare . Va rog chiar daca suntem intr- o perioada grea tot trebuie sa il ajutam sa nu moara. Puteti lua legatura cu mine in privat sa va spun exact unde il gasiti in Vingard. Va multumesc! Sanatate tuturor!”

Foto: Roxana Popoviciu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

„Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” Ce răspunde Poliția Română

Publicat

oua paste traditii

Poliția atrage atenția că eventualele încercări de a ieși din casă în ziua de Paște și de a face vizite sub pretextul de a duce părinților produse pentru masa pascală vor fi sortite eșecului și riscă să intre sub incidență penală.

„Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” – arată Poliția într-o postare pe Facebook.

„Desigur. Conform ordonanței militare, trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave” – răspunde Poliția, care însă adaugă: „Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19

Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mîrza, secția nu este închisă ci funcționează cu program restrâns. Diana Mîrza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activtății pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU, un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe secţia de Gastroenterologie.

Vineri testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea au mai fost testați și alți pacienți de pe secție dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Este dificil, aproape imposibil ca populația să obțină informații despre cazurile noi din fiecare localitate, din județ.

De cele mai multe ori presa este nevoită să ofere informații pe surse, pentru a determina autoritațile să vină cu precizări clare despre locurile unde a lovit virusul.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate