Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: Procesiune la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Crucea de lemn și icoana Maicii Domnului purtate de tinerii catolici

Publicat

YouTube video

crucea de lemn, catedrala romano catolica alba iulia Luni seara, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia a ajuns crucea și icoana Maicii Domnului, pe care în urmă cu 30 de ani au fost dăruite de Papa Ioan Paul al II-lea tinerilor catolici. A fost ținut și un moment de rugăciune bilingv (română și maghiară), iar cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, crucea de lemn înaltă de aproape patru metri şi icoana au fost purtate și de către tinerii catolici din Alba Iulia în cadrul unei procesiuni cu lumânări. La această acțiune au participat și credincioșii, dar și Înalt Preasfinţitul György Jakubinyi, Arhiepiscop de Alba Iulia  împreună cu alți preoți. Crucea de lemn și icoana Maicii Domnului. ajung  marți la Blaj.

La Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, luni a avut loc o procesiune, în cadrul căreia tinerii catolici au  purtat crucea de lemn și icoana Maicii Domnului dăruite de Papa Ioan Paul al II-lea, în 1984, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului.

YouTube video

În urmă cu 30 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea, într-o celebrare la Roma, a încredinţat tinerilor o cruce simplă de lemn, de aproape patru metri, cerându-le acestora să o poarte în întreaga lume ca semn al iubirii lui Cristos faţă de omenire. Această cruce a devenit simbolul Zilelor Mondiale ale Tineretului, dorite tot de Papa Ioan Paul al II-lea. Sfântul Părinte, în anul 2003, a dăruit tinerilor şi o copie a icoanei Sfintei Fecioare Maria venerată ca “Salus Populi Romani” în Bazilica “Sfânta Maria cea Mare” din Roma.

Tinerii catolici din România participă la pelerinajul crucii şi al icoanei Zilelor Mondiale ale Tineretului care se desfăşuoară în România în perioada 15 octombrie – 1 noiembrie. Această cruce şi icoană sunt simboluri încredinţate tinerilor din lumea întreagă de către Sfântul Ioan Paul al II-lea.

Ca pregătire pentru Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia, ce va avea loc în anul 2016, aceste simboluri parcurg un pelerinaj prin ţările din nordul şi estul Europei. Itinerariul cuprinde Belarus, Lituania, Letonia, Rusia şi Ucraina, Republica Moldova şi România.

Pelerinajul crucii şi al icoanei Zilelor Mondiale ale Tineretului în diecezele şi eparhiile din România se va desfăşura după următorul calendar:

19-21 octombrie – Arhidieceza de Alba Iulia şi Arhieparhia de Făgăraş şi Alba Iulia

22-24 octombrie – Eparhia de Lugoj şi Dieceza de Timişoara

25-26 octombrie – Eparhia de O

radea Mare şi Dieceza de Oradea

27-28 octombrie – Eparhia de Cluj-Gherla

29 octombrie -1 noiembrie – Eparhia de Maramureş şi Dieceza de Satu Mare.

În toate comunităţile unde vor ajunge icoana şi crucea vor avea loc celebrări religioase, momente culturale şi diferite activităţi animate de tineri.  Acestea vor fi o pregătire şi pentru Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 22-26 iulie 2015.

Ultima dată crucea a fost în Brazilia, iar la noi în țară, după Alba Iulia, Crucea și Icoana Maicii Domnului vor ajunge la Blaj, apoi la Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax