Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Procesul ”Baltagul” la Curtea de Apel Alba Iulia. Vitoria față-n față cu criminalii lui Nechifor Lipan

YouTube video

Publicat

Cu lacrimi în ochi și durere în suflet, Vitoria Lipan, soția oierului Nechifor Lipan s-a aflat joi în sala de judecată a Curții de Apel Alba Iulia. Pe rolul instanței superioare s-a derulat procesul în care doi bărbați – Calistrat Bogza și Ilie Cuțui – au fost judecați pentru uciderea lui Nechifor.

Totul s-a petrecut în timpul unui proces simulat, bazat pe romanul „Baltagul”, desfășurat de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” alături de reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia, în cadrul unei lecții deschise în ”Săptămâna Altfel”.

baltagul

 

Fără prea multe emoții, elevii de clasa a XI-a, coordonați de directorul adjunct, Alice Jurcoveț, şi-au intrat rapid în roluri.

baltagul

Grefierul, interpretat de Marius Vasilică, a anunțat începerea procesului odată cu intrarea completului de judecată în sala instanței.

baltagul

Atentă la detalii, judecătoarea de caz, Daria Tîrziu, a dat cuvântul celor doi inculpați ale căror roluri au fost jucate de elevele Iulia Ilea și Elena Mircea.

baltagul

Cu lacrimi în ochi, Vitoria Lipan, interpretată de eleva Miruna Cioară, alături de fiul Gheorghiță, Barbu Darius, a prezentat instanței momentele prin care a trecut de la dispariția „soțului” ei.

baltagul

Aprigă și bine pregătită pentru a-și apăra clienții, avocata celor doi inculpați, Cristina Filip a luat cuvântul și a prezentat versiunea celor doi bărbați, care s-au apărat de furia lui Nechifor Lipan și, în autoapărare, l-au lovit pe acesta cu baltagul în cap.

baltagul

Evaziv, Iorgu Vasiliu, hangiul hanului unde ajung personajele din roman, interpretat de elevul Daniel Vleoanga, nu și-a adus aminte foarte bine evenimentele care au condus la uciderea lui Lipan.

Iorgu Vasiliu

Procurorul de caz (eleva Emanuela Șarlea) a reușit să convingă judecătorul și să scoată în evidenţă că inculpații nu s-au apărat, ci au dorit să îl omoare pe Nechifor Lipan.

baltagul

Cum până la urmă, de obicei, adevărul iese la iveală, cei doi bărbaţi au fost condamnați de completul de judecată, la 20 de ani de închisoare pentru crimă cu premeditare și daune morale în valoare de 300 de oi, către Vitoria Lipan.

baltagul

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate