Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Proiectul autostrăzii Sebeș-Turda va fi gata în august. Vezi prin ce localități trece și cum se realizează exproprierile

Publicat

YouTube video

Proiectul autostrăzii Sebeș-Turda începe să se contureze. Acesta ar putea fi finalizat în luna august a acestui an. Realizarea autostrăzii va fi finanțată în proporție de 85% din fonduri europene și 15% va fi contribuția statului român. Autostrada va avea o lungime de aproximativ 74 km și costurile estimate ale construcției depășesc 1 miliard de euro. În funcție de durata procedurilor de licitație, lucrările ar putea începe anul acesta, iar termenul de finalizare este sfârșitul anului 2016.

Autostrada pornește de la centura orașului Sebeș, merge în paralel cu drumul național, pe partea dreaptă a orașului și continuă între șoseaua de centură a orașului Alba Iulia și râul Mureș. La ieșire din Alba Iulia, în zona sensului giratoriu, autostrada va trece pe partea stângă a drumului național, spre Turda. În zona orașului Teiuș, autostrada trece din nou pe partea dreaptă a drumului național, între Mureș și oraș. Se continuă astfel până la Aiud, iar, la Mirăslău-Unirea, autostrada trece din nou pe partea stângă a drumului național, până la Dumbrava și la limita județului Cluj.

Vedeți mai jos traiectoria autostrăzii Sebeș-Turda:

YouTube video

Intrările și ieșirile de pe autostradă vor fi construite în zona fiecărui oraș de pe traiectoria acesteia: la Oarda de Jos, la intrare și ieșire din Alba Iulia, la intrare și ieșire din Teiuș, la intrare și ieșire din Aiud, ieșire la Rădești, intrare la Oiejdea, intrare și ieșire la Mirăslău-Decea și ultima ieșire la Dumbrava.

Cum se va realiza exproprierea?

Proprietarii terenurilor ce vor intra în aria de construcție a autostrăzii Sebeș-Turda vor primi o înștiințare și o propunere de despăgubire. Aceștia au opțiunea de a accepta propunerea sau de a își face dreptate în instanță, întrucât lucrările nu vor fi afectate de eventuale nemulțumiri ale cetățenilor.

„Proiectul nu stă în loc de parcelele care trebuie expropriate conform legii. Situația cu exproprierile, în mare parte cunoscută, nu va îngreuna lucrările. Se identifică acele parcele, se trimite o înștiințare către proprietar în care i se comunică evaluarea și urmează să primească o ofertă de preț. De exemplu, pe tronsonul Orăștie-Sibiu, terenurile au fost expropriate la prețuri între 0,8 cenți și 3,5 euro / mp în funcție de zonă. Aici nu putem discuta de niciun preț până proiectul și faza de evaluare nu vor fi finalizate”, a explicat Florin Roman.

După ce au primit înștiințarea, cetățenilor care urmează să fie expropriați pe cauză de utilitate publică, le vor fi virați bani în cont. Timp de 3 ani îi pot ridica dacă sunt de acord cu suma respectivă, iar dacă nu sunt de acord, proiectul continuă. Niciun cetățean care are o obiecție nu poate bloca proiectul de constucție a autostrăzii. Tot ceea ce poate să facă, conform legii, este să se adreseze justișției și să își ceară dreptatea în instanță, a mai explicat Roman.

Lucrările vor fi finanțate prin Programul Operațional Sectorial „Transport” (POS-T), perioada post-aderare 2007-2013.

Din punctul de vedere al Consiliului Județean Alba, autostrada va reprezenta un pol de dezvoltare a județului Alba. Lucrările ar putea începe anul acesta, în funcție de durata procedurilor de licitație. Termenul de finalizare a construcției este sfârșitul anului 2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Epigramistul

    vineri, 12.04.2013 at 18:20

    Sunt nedumerit nitel:
    Florin i-arata lui Ionel
    Asa cum va artata
    Peste ani…autostrada?

  2. grigore

    sâmbătă, 13.04.2013 at 09:12

    Ce este cu atitea curbe? Pare o copie fidela a trasfagarasanului.
    Cred ca are mai mult de 70 km.

    • ionutz

      sâmbătă, 13.04.2013 at 13:24

      Daca o fac dreapta e pericol de decolare:-)))

  3. interesatu

    duminică, 14.04.2013 at 15:17

    Povesti PNL-iste de-ale lui Roman am ascultat destule. Se vede ca nu are simtul realitatii. Indruga verzi si uscate ca asa s-a obisnuit din campania electorala.Tot asa adat-o si cu Bazinul Olimpic si s-a dezumflat rau. Cam odata la 2 luni vine cu cate o gogoasa in care nici el nu crede. Asteptam alte gogosi PNL-iste.Pana atunci incercati sa faceti rost de bani ptr, bazin sa va creada lumea.Pa !

  4. monkiki

    luni, 15.04.2013 at 09:07

    Foarte interesant! Va rugam sa faceti o harta mai clara ca sa vedem exact pe unde va trece autostrada; mie unu mi se pare neclara poza si ma intereseaza cum se va situa autostrada fata de Oarda.

  5. COSMIN

    luni, 15.04.2013 at 14:10

    un neam de cârcotași..nu știm decât sa înjuram și sa criticam..de ce are asa multe curbe..ne meritam soarta..oricum felicitări pentru demararea proiectului.

    • sirius

      luni, 10.06.2013 at 23:14

      ..probabil nu stiu sa conduca numai pe drum drept..au luat carnetul stand la tv si jucand nfs..

  6. Pingback: FOTO-VIDEO | Autostrada Sebeș Turda: Vezi pe unde va trece noua șosea, ce va fi finalizată în 2016 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax