Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Proiectul reabilitării pasajului de la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș a ajuns la final. Ministerul a aplicat corecții de peste 530.000 lei

Publicat

YouTube video

Primăria Municipiului Alba Iulia a anunțat marți finalizarea proiectului „Lucrări de intervenție la obiectivul DN1 Sebeș – Alba Iulia, km 378+020, Pasaj Superior peste Calea ferată Alba Iulia”. Lucrările au fost terminate în vara anului 2012, toți indicatorii au fost realizați, iar din valoarea totală bugetată pentru proiect, de aproape 18 milioane de lei, a fost cheltuit puțin mai mult de jumătate, mai precis 9,77 milioane de lei. Cu toate acestea, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a aplicat pentru acest proiect trei corecții, în valoare totală de peste 530.000 lei, măsură pe care administrația locală o consideră a fi „o interpretare eronată a legislației” și o „eroare de logică”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 9.775.380,34 lei din care contribuția Uniunii Europene a fost de 10.674.789, 49 lei, contribuția guvernului României a fost de 2.344.808,62 lei și contribuția Primăriei Alba Iulia a fost de 4.704.149,39 lei.

Lucrările au început în data de 15 martie 2011 iar termenul de finalizare ar fi fost 15 ianuarie 2013, însă procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor a fost semnat în 7 iunie 2012, cu un procent de realizare a indicatorilor de 100%: pasaj superior reabilitat – 2.353,45 mp, rampa Sebeș reabilitată 3.920 mp, rampa Alba Iulia 4.091,32 mp, amenajare drumuri acces în zona rampei Sebeș – 1.320 mp.

YouTube video

Silvia Moldovan: „Corecțiile sunt interpretări eronate ale legislației”

Autoritatea de Management pentru POR din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a aplicat trei corecții pentru acest proiect: 5% pe contractul pe lucrări, de aproximativ 520.000 lei, iar contribuția Primăriei a fost de doar 2%. Pe lângă aceasta, a mai fost aplicată o corecție  de 5% la dirigenția de șantier și încă o corecție de 5% pentru contractul de publicitate. Totalul sumei, care trebuie reținută din ramburs, este de 531.421,91 lei.

Șefa Serviciului Investiții al Primăriei Alba Iulia a explicat că aceste corecții sunt aplicate, conform legislației, în cazurile în care prejudiciază bugetul de stat, local sau european, iar în acest caz nu s-a produs nicio pagubă de acest gen: „Corecția este un act care aduce prejudicii bugetului de stat, bugetului local sau bugetului european. Or, aici nu a fost dovedit niciun prejudiciu și niciun aspect pentru care nouă ni s-au aplicat corecții nu a fost dovedit că a prejudiciat cuiva un leu. Sunt găselnițe, sunt dorințe de a identifica problemuțe la autoritatea locală municipiul Alba Iulia, care a fost printre cele mai harnice în a pune în aplicare acest program operațional. Noi ne-am străduit să fim printre primii și noi am primit cele mai multe corecții. Dar vă spun, cu mâna pe inimă, că sunt interpretări eronate ale legislației. Suntem mai mult decât dezamăgiți.”

YouTube video

Primăria Alba Iulia a atacat în instanță două dintre aceste măsuri și a primit câștig de cauză la Curtea de Apel Alba Iulia.

Vă prezentăm mai jos câteva fotografii din timpul lucrărilor și de la recepția finală:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax