Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | Protest în fața Sălii Unirii din Alba Iulia împotriva mineritului de la Roșia Montană: „Păstraţi Apusenii curaţi şi bogaţi”


Publicat

Ziua Națională a României a adus mii de oameni la Alba Iulia, delegații din mai multe județe ale țării, basarabeni, dar și un grup sonor de protestatari, împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, majoritatea din Cluj şi Braşov. Cu steaguri, pancarte, tobe și rime, aceștia au profitat de eveniment și de animația din oraș pentru a-și face auzite mesajele. Vânatoarea de camere de filmat a continuat, grupul „deranjând” transmisiile directe ale TVR și concertul de muzică populară.

Grupul s-a concentrat în mulțimea de oameni aflată pe aleea dintre Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii. În mijlocul grupului de protestatari anti-RMGC, poza un cuplu costumat în „Mirele Ponta” și „Mireasa Cianura” – reprezentat de doi militanţi împotriva proiectului minier din Roşia Montană, însoțit de „nuntași” care purtau măști de gaze. Alături de „muzicanții” ce îi acompaniau la tobe, aceștia scandau „Aurul Apusenilor, nu al Cotrocenilor”, „Aurul străbunilor, e lăsat românilor”, „Vreți cianură, pentru prefectură”, „Păstraţi Apusenii curaţi şi bogaţi”, „Lăsați aurul în munți, că șade bine așa, politicienii din România mai bine ne-ar asculta”.

În apropierea „ceremonialului”, a putut fi observat şi Miron Cozma.

În continuare, în Piața Cetății și în zona Catedralei Reîntregirii, grupul de manifestanți, cu steaguri și pancarte „Salvați Roșia Montană”, „Gândesc, deci nu cred reclamele RMGC” sau „Trădarea de țară în aur se măsoară” s-a poziționat în vizorul tuturor camerelor filmat prezente în zonă, determinând întreruperea anumitor emisii în direct, spre exemplu un interviu luat de Cristian Tabără interpretului Dumitru Fărcaș pe un culoar lateral al Catedralei, transmis în direct pe TVR, sau proiecția pe ecrane a concertului de muzică populară din Piața Cetății, unde aceștia au acoperit cadrele camerelor orientate spre interpreți. În final, câțiva dintre membrii grupului protestatar, au jucat Hora Unirii.

Vedeți mai jos câteva imagini foto-video de la manifestație:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

31 Comentarii

31 Comments

 1. ele

  sâmbătă, 01.12.2012 at 16:40

  Cred ca astfel de proteste puteau lipsi macar de ziua nationala si se puteau mentine manifestarile frumoase, asa cum e cazul de 1 dec. mai ales ca protestele au fost total exagerate si ca mai mult vadesc dorinta unora de a se da in spectacol decat de a face lucruri utile

 2. Radu

  sâmbătă, 01.12.2012 at 18:35

  Ce frumos le sta impreuna, pacat ca-i o minciuna! Nimeni nu a aprobat nimic pana acum, din pacate as zice eu. Eu sunt de acord sa se faca minerit acolo. E clar ca ei vor sa se faca asa ceva, deci ei stiu mai bine!

 3. mariana

  sâmbătă, 01.12.2012 at 18:55

  De 1 Decembrie ,nu, de Paste nu, de Sfintii cutare nu, de ziua minerilor nu,…. da ma rog , cănd ne dai voie matale ?
  E ziua Unirii ! A teritoriilor si a unirii romanilor din interiorul granițelor naturale ! Iar aurul din munții noștri este al tuturor romanilor, si e de interes național ! Iar o firma particulara străină vrea referendum in ziua cănd ne alegem legiuitorii ! Cu asta esti de acord ?
  Ba acum ,de ziua nationala sa amintim guvernului ca nu are voie sa treaca peste vointa oamenilor, a tuturor romanilor, din toata tara !
  Ia mai da tu lectii de comportament celor care ti-au format constiinta, si lasa-ne pe noi

  • mariana

   sâmbătă, 01.12.2012 at 19:37

   E clar . Sunteti jigodiile de la RMGC sau cei care le mincati firmiturile din palma in timp ce ei se folosesc de voi ca sa faca bani multi la bursa, si de aceia nu publicati.
   Spalati-va pe cap cu comentariile voastre. Mai exista si alte site-uri de comunicare si comentare
   De 1 Decembrie ,nu, de Paste nu, de Sfintii cutare nu, de ziua minerilor nu,…. da ma rog , cănd ne dai voie matale ?
   E ziua Unirii ! A teritoriilor si a unirii romanilor din interiorul granițelor naturale ! Iar aurul din munții noștri este al tuturor romanilor, si e de interes național ! Iar o firma particulara străină vrea referendum in ziua cănd ne alegem legiuitorii ! Cu asta esti de acord ?
   Ba acum ,de ziua nationala sa amintim guvernului ca nu are voie sa treaca peste vointa oamenilor, a tuturor romanilor, din toata tara !
   Ia mai da tu lectii de comportament celor care ti-au format constiinta, si lasa-ne pe noi

   • follow the money

    luni, 03.12.2012 at 06:02

    suntem oameni cu capul pe umeri ,voi sunteti ****** lui Soros,sa nu zic ce mancati voi,ca de ziua nationala va manca undeva de circ ca alte zile nu v-ati gasit.

 4. stefan

  sâmbătă, 01.12.2012 at 19:09

  asa trebuie, tineri responsabili, oameni care stiu ce trebuie tarii… nu mai vrem de 1 dec omeni gusati, prtapaditii care sa.i vedem la tv vorbind frumos despre tara…. e vorba de oamenio care stiu si care fac ceva… si manifestarile astea sunt necesare… iar oamenii de aoclo nu/si dorsc absolut deloc mineritul nici macar cei care lucreaza la rmgc… se mint singuri… iar prinre protestatari sunt oameni din rosia montana… iar de 1 decembrie, sa ne manifestam toti dragostea de tara iar oamenii astai si/au maniofestat cu adevarat dorinta, dragostea nu s/au lasta dusi de manifestari parapdite, care iau ochii…. nu avem nevoie d epoaine si circ si alte de astea ci avem nevoie de oamenbio care stiu si au curaj sa spuna… asta inseamna patriotism….

  • moderatorul de serviciu

   sâmbătă, 01.12.2012 at 19:42

   @stefan, invata sa scrii româneste. Am stat mult sa ma gandesc daca sa-ti aprob comentariul asta plin de greseli.

   • @

    sâmbătă, 01.12.2012 at 20:26

    Cred ca moderatorul de serviciu a comentat gresit si insinuant.
    Comentariul lui Stefan este plin de greseli de DACTILOGRAFIERE si nu de greseli gramaticale sau de limba romana. In plus, mesajul lui Stefan este clar, concis si de bun simt.
    Interventia moderatorului a fost deplasata, nepotrivita si facuta cu incalcarea eticii profesionale. Asta daca este ziarist……

    • moderatorul de serviciu

     sâmbătă, 01.12.2012 at 23:10

     Ok, poate am exagerat. Uite recunosc… Sunt doar niste greseli de dactilografiere, deranjante pentru cei care citesc acel comentariu. Deplasata? Nepotrivita? Facuta cu incalcarea etici profesionale? Aici deja exagerezi tu… Uite acum ai motiv protestezi si-n Piata Presei Libere împotriva ziarelor ticalosite care atrag atentia postacilor ca dau send inainte sa-si citeasca textul.

   • moderatorul de serviciu

    sâmbătă, 01.12.2012 at 22:54

    Mai băieți, ia vedeti-va voi de cianuri si de protestele voaste, pro sau contra. Si daca mai vreti sa aveti acces aici, limitati-va la comentarii despre subiectul articolelor si nu despre ziar sau ziaristi. Pana una alta sa fiti multumiti ca s-a scris despre actiunea voastra. Asta este o dovada a respectului pe care il avem fata de cititori. Alte ziare v-au amestecat cu alte grupuri sau nici macar nu au pomenit de voi.

    • Dan Agrisan

     luni, 03.12.2012 at 10:16

     Mi se pare într-adevăr de apreciat faptul că aţi relatat aceste fapte şi Alba 24 reuşeşte în general să se păstreze echidistant, spre deosebire de alte ziare. Dar cam asta ar trebui să fie misiunea oricărui ziar care se respectă.

 5. Sorina

  sâmbătă, 01.12.2012 at 20:57

  Nu uitati oameni buni, ca daca va mai impotriviti mult acestui proiect, o sa ramanem chei si de ultima sansa sa facem niste locuri de munca si niste bani la buget dintr-o lovitura.

 6. Calin

  sâmbătă, 01.12.2012 at 22:09

  A fost geniala atmosfera de acolo. Vrem munti, paduri si ape limpezi (ne sade bine asa), nu cianuri, jeepane si politicieni corupti. Dragi postaci, o sa va fie rusine sa povestiti copiilor vostrii despre ce faceti acum… Noi ceilalti ne vom putea mandri ca am luptat impotriva unui dezastru. Salvati Rosia Montana!

 7. Formaldehida

  sâmbătă, 01.12.2012 at 23:36

  Stiti de ce nu va cred eu pe voi? Pentru ca daca ati fi asa mari iubitori ai locuitorilor acestui judet poate v-ar pasa si de faptul ca oamenii din Sebes isi iau zilnic portia de formaldehida si ca a crescut numarul celor care s-au imbolnavit de cancer. Voua va pasa doar de aur si ii vrajiti cu pericolul cianurilor. Dar acidul sulfuric din lacul de pe Valea Sesii, care se infiltreaza in panza freatica? Asta nu face parte din calendarul vostru de proteste? Voi protestati impotriva la ceva ce inca nu s-a intamplat si ignorati ceva ce afecteaza viata oamenilor de peste 15 ani. Vrajeala, cu care manipulati mintile unor copii, care cred ca astfel vor salva comuna aia, judetul, tara, omenirea. Sa va fie rusine.

  • derpherp

   duminică, 02.12.2012 at 01:58

   pe valea Sesii nu mai prea e acid sulfuric cat sunt oxizi de… fier…

   • Formaldehida

    duminică, 02.12.2012 at 02:09

    derrpherp, ba da. statul plateste un milion de lei pe zi pentru ca in lac sa se arunce var pentru neutralizare. baza+acid= sare. e adevarat sunt si metale grele

 8. andrei

  duminică, 02.12.2012 at 08:15

  Domnule Formaldehida, d-voastră ce faceţi în privinta deversarii de acid sulfuric în lacul de pe valea Sesii?Sau doar staţi pe margine şi criticaţi pe alţii.Sunt multe probleme de mediu în ţara asta, nu le stim pe toate şi nici nu putem fi cu toate.Îmi vine în minte titlul concertelor lui Tudor Gheorghe, parafrazand-u-l pe Caragiale „nu se poate cu de toate”.Noi ne luptăm pt Rosia Montană, nu putem fi cu toate, nici nu ne credem salvatorii lumii.Ştiţi, în lume or fi multe probleme şi mulţi lupta pt tot felul de cauze drepte.Dumnevoastră dacă ştiţi de una, şi vă pasă, ce măsuri aţi luat în privinţa aceasta?Nu vedeţi ca România e privatizată şi vândută bucată cu bucată străinilor?În trecut cotropitorii foloseau săbii, ne făceau sclavi şi ne luau pământul şi resursele, acum nu mai e nevoie de săbii, s-a găsit o „ARMA” mai eficientă, se numeşte servietă cu bani, cu care ne cumpăra sufletul, înainte de toate.E bine că au murit strămoşii noştri prin munţi ca să apere acest pământ, ca noi să îl dăm de bună voie.Aş spune ca înainte de toate este o criză morală şi mai apoi una economică.Se spune ca vor creea locuri de muncă.Cât vor avea acele locuri de muncă oamenii aceia?5 ani, 10 ani?Cat?Şi ce vor face după aceea?Şi care sunt costurile pt aceste locuri de munca?să mute morţii din morminte?De ce nu se gândesc oamenii aceia la o soluţie pe termen lung, şi la viitorul nostru, ci doar la „după mine potopul”?

 9. andrei

  duminică, 02.12.2012 at 09:05

  E bine că avem acum mai mulţi critici decât artişti.Se poate să nu ştie să cânte la vreun instrument, dar e bun să critice.De frică, nu au mai rămas artişti ci doar critici care critică alţi critici.Spuneţi ca sunt tineri manipulati, dar haideţi, spuneţi, cu subiect şi predicat, de către cine?Şi părinţii noştri aveau cam varsta noastră la revoluţie, şi despre ei s-a spus ca au fost manipulati şi chiar dacă a fost aşa, a fost pt o cauza dreapta.Îmi cer scuze domnului dacă l-am ofensat cu ceva, şi eu personal mulţumesc acestui site sau ziar pt ca într-adevăr au fost singurii care au scris ceva despre manifestaţie.Chiar am urmărit ştirile de pe toate televiziunile de stiri şi nu s-a spus nimic despre noi.Dar ce să faci dacă şi lor le-a fost cumpărată tacerea.Şi nu e vorba de a te da in spectacol, cum crede @ele, ci doar de a-i face pe oameni să se informeze si să judece fiecare în parte dacă merită să ne vindem sanatatea, pamantul, sufletul.Eu nu zic ca nu sunt oameni săraci ,dar este o vorba: mă plângeam de incalţarile mele, până am văzut un om fără picioare.

 10. Oana

  duminică, 02.12.2012 at 18:11

  Exploatarea asta a adus mai multi bani acelei zone decat orice altceva facut de stat. Si asta in conditiile in care nici nu a inceput. Deci le doresc celor care se opun sa ramana samoeri sa vada si ei ce bine e sa prosteze cineva impotriva locurilor de munca pe care ti le doresti.

 11. Irina

  duminică, 02.12.2012 at 19:19

  Ne plangem de saraci ce suntem dar ne impotrivim unor investitii uriase. S-a intors lumea cu susu-n jos?

 12. Lidia

  duminică, 02.12.2012 at 20:44

  Din umbra i-am observat pe acesti protestatari. Aveau cateva lozinci si doar pe alea le repetau: ca ne polueaza, ca vrem proiecte de durata. Problema e ca proiect de durata nu ai de unde sa iei ca romanii nu au bani. De-aia nu e ok sa alungi investitorii.

 13. Adrian

  duminică, 02.12.2012 at 21:24

  Exploatarea ne-ar fi de mare ajutor mai ales daca cei care fac minerit vor lucra acolo pe termen indelungat. Nu inteleg de ce-s asa impotriva ei..

 14. Zamfi

  duminică, 02.12.2012 at 21:40

  Sincer, e putin cam trasa de par toata piesa de teatru cu cianura. De ce? Pt ca cianura nu va afecta pe nimeni. Au facut si altii asemenea exploatari si nu a murit nimeni.

 15. Luana

  duminică, 02.12.2012 at 23:47

  De ce se pronunta ongistii si spun ca proiectul este poluant cand nici macar specialistii nu sunt siguri de asa ceva, pt ca proiectul este bine facut si nu prea exista riscuri sa se produca ceva rau.

 16. Formaldehida

  duminică, 02.12.2012 at 23:54

  Cand Kronospan a facut cica dezbatere publica la Sebes pentru ca vroiau sa construiasca o noua linie de producere a formaldehidei, am fost doar noi, cativa oameni ingrijorați din oras. Niciun ONG, niciun salvator inchipuit al Sebesului, niciun militant pentru viata curata, munti curati si alte bla-bla-uri de astea nu s-a aratat interesat sa ne ajute. Si diferenta intre formaldehida si cianura este ca pe prima noi o aveam atunci din plin, iar pe cealalta- cianura- poate ca n-o s-o avem niciodata. Si totul pleaca de la cine organizeaza astfel de manifestatii de protest. Doar anumite probleme fac parte din calendarul lor. Criteriile sunt cunoscute numai de ei. Este usor sa conduci tineri care considera ca e cool sa militezi pentru o lume eco, cand numai tu stii scopul real al actiunilor pe care ii pui sa le faca. Astia sunt baietii desteptii ai societatii civile.

  • Dan Agrisan

   luni, 03.12.2012 at 10:10

   Chestia asta cu Sebeşul eu am mai auzit-o cu alte ocazii, de la oameni care stăteau pe margine şi reproşau altora de ce nu se ocupă şi de, şi de, şi de. Din ceea ce scrii, înţeleg că eşti totuşi cineva implicat şi care doreşte să facă ceva pentru oraşul lui, dar care are o frustrare pentru că nu a fost sprijinit. Nu ştiu exact cum stau lucrurile acolo, în orice caz, nu ca cineva care a fost implicat într-o campanie împotriva formaldehidei din Sebeş. Dar nu mi se pare normal, dacă eşti de bună credinţă să speculezi cu privire la calitatea celor care se opun proiectului cu cianuri de la Roşia Montană, la motivele din spate numai pentru că nu s-au implicat în campania de la Sebeş. Eu pot să îţi dau două motive obiective pentru această lipsă de implicare, dar asta nu înseamnă că pe viitor lucrurile nu se pot schimba: primul ar fi limitarea resurselor (e greu ca aceeaşi oameni să lupte pe mai multe fronturi, nu sunt protestatari de profesie. Există acţiuni de solidarizare publică cu alte mişcări, dar să contribui activ la ele în mod constant cere cu totul alt efort şi resurse), al doilea ar fi faptul că dincolo de cazul singular al Roşiei Montane, campania SRM vizează totodată interzicerea sau măcar limitarea mineritului cu cianuri în România, adică un obiectiv naţional (care vizează direct şi Certej şi Baia Mare). Poate că nu trebuie să vezi neapărat nişte interese oculte, ci doar nişte limitări obiective şi conjuncturale.

 17. hipioti cu fan in cap

  luni, 03.12.2012 at 05:43

  puteau sa aiba demnitate si nu faca circ de ziua nationala,papagalii aia nici nu stiu ce inseamna si cum se face exploatarea cu cianura dar in schimb isi flutura carpele alea Soroshiste . halal maimutareala ,incep sa ma satur de circul asta.Sunt pentru exploatarea aurului dar de catre romani si nu ne opriti ,nici voi nici rusii,neam de comunisti.
  rupe-vas pancartele de cap.Mancati *****

  • andrei

   luni, 03.12.2012 at 09:15

   Poate ne explicati d-voastră cum se face exploatarea cu cianuri.Şi între timp să nu uitaţi să luaţi şi-o gura de aer, ca faceţi spume la gura

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: România a solicitat Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Publicat

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin acelaşi mecanism şi premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid-19. Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate