Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: PROTEST la Alba Iulia împotriva PSD -ALDE și a modificărilor din Codul de Procedură Penală

Publicat

Circa patruzeci de persoane s-au adunat în fața Prefecturii județului Alba pentru a protesta împotriva PSD-ALDE. Membri mișcării #Rezist Alba, au organizat un protest împotriva coaliției conduse de Dragnea și Tăriceanu și a unei posibile acțiuni de suspendare a președintelui țării și revocare a procurorului șef DNA. Protestul a vizat și ultimele modificări făcute de parlamentarii Puterii la Codul de Procedură Penală, multe dintre aceste fiind considerate un atac la siguranța cetățeanului. ”PSD-ALDE au făcut din România un rai al infractorilor, numai pentru a scăpa câțiva politicieni de pușcărie” spun protestatarii din grupul #REZIST.

protest

În urma ultimelor evenimente politice membri mișcării #Rezist Alba au organizat un protest în data de 20 iunie în fața Prefecturii județului Alba pentru a manifesta împotriva PSD și a schimbărilor pe care acesta le aduce justiției din România, a unei posibile acțiuni de suspendare a lui Klaus Iohannis și revocării Laurei Codruța Kovesi.

protest

„Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept și un stat banditesc. Cereți demisia Guvernului, cereți demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, cereți majorității parlamentare să oprească schimbarea codurilor penale. Iar dacă îl suspendă pe Președinte, spuneți-le că ei oricum nu scapă. Spuneți-le că viitorul copiilor noștri și al țării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaș.

protest alba iulia

Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. România devine Koruptistan, iar democrația se transformă în cleptocrație.”,  au transmis organizatorii protestului.

Miercuri, începând de la ora 18,00 au fost organizate proteste în mai multe oraşe din ţară, după ce Camera Deputaţilor a adoptat luni seară proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală.

Astfel, sunt anunţate proteste la Suceava (în faţa prefecturii), la Iaşi (Piaţa Unirii), la Galaţi (prefectură), la Sibiu (Piaţa Mare), la Baia Mare (prefectură), la Satu Mare (prefectură), la Braşov (prefectură), la Brăila (prefectură), la Ploieşti (prefectură), la Alba Iulia (prefectură), Constanţa (prefectură), Miercurea Ciuc (prefectură), Călăraşi (prefectură), Focşani (Piaţa Unirii), Piatra Neamţ (prefectură), Tulcea (Piaţa Civică), Craiova (prefectură), Piteşti (prefectură), Buzău (prefectură), Târgu Jiu (prefectură), Oradea (prefectură), Botoşani (prefectură), Bacău (prefectură), Vaslui, Târgovişte (prefectură), Arad (prefectură) şi Timişoara (Piaţa Victoriei).

Peste trei mii de oameni au protestat marţi seară, la Cluj-Napoca, faţă de modificările la Codul de procedură penală adoptate de Parlament. Oamenii au scandat “Libertate”, “Hoţii”, “Demisia”, “Fără penali”, ”Jos Guvernul”, “Anticipate” sau ”PSD, ciuma roşie”.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală a fost votat, luni seară, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, după mai multe ore de dezbateri. PNL şi USR au anunţat că vor ataca legea la Curtea Constituţională. Manifestanții #REZIS susțin că multe dintre modificările din Codul de Procedură Penală care au ca scop ieșirea de sub incidența penalui a mai multor politicieni, va afecta derularea unor acțiuni penale asupra unor infractori periculoși și îi va face pe cetățenii mai vulnerabili.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Mihai

    miercuri, 20.06.2018 at 22:04

    40 de oameni participanti la „miting” nu reprezinta decat 0,06% din populatia Municipiului, deci NU au cum sa impuna vreo decizie Democratica
    Pana la 50,1% mai este cale luuunga

  2. Tiberiu Matei

    miercuri, 20.06.2018 at 22:12

    ala cu pancarda cu vand guvern e un sarac. e tot cu mesajul ala de acum 2 3 ani.

  3. vasile

    miercuri, 20.06.2018 at 22:45

    Habar nu aveau de ce se afla acolo.Voi stati in strada si urati va romani iar Orban ,nu denuntatorul ,celalalt viseaza la Ungaria mare .

    • dragnea

      joi, 21.06.2018 at 11:20

      mai bine ungaria mare,decat republica comunista dragnea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax