Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: #ȘÎEU, #ȘÎ NOI vrem autostrăzi în Alba. Trafic blocat de șoferi pe DN1 și activitate întreruptă la firme

Publicat

YouTube video

Mai mulți albaiulieni au protestat astăzi față de lipsa autostrăzilor, alături de zeci de mii de oameni la nivel național. Aceștia și-au întrerupt activitățile pentru 15 minute, în semn de solidaritate cu  Campania ”România vrea autostrăzi”, demarată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, constructorului primului metru de autostradă din Moldova. 

Campania s-a viralizat atât în mediul on-line, cât și în cel off-line. Sub hashtag-ul #șîeu, mai multe companii românești și străine au anunțat deja public că vor opri lucrul vineri, 15 martie, la ora 15:00, vreme de 15 minute.

La Alba Iulia, angajații fabricii de ambalaje din carton Lantic (cea mai mare din Alba), și-au întrerupt lucrul pentru 15 minute.

l

La fel au fel au făcut și angajații biroului notarial Homoșteanu Milaciu.

Taximetriștii din oraș au participat și ei la protest, opridu-se în stații și refuzând toate comenzile în intervalul celor 15 minute.

Cea mai importantă firmă de distribuție a consumabilelor tipografice, Grup Tico România, cu sediul în Alba Iulia, s-a alăturat protestului.

YouTube video

Circulaţia auto între Sebeş şi Alba Iulia, pe DN1, a fost blocată total timp de 15 minute (VIDEO), şoferii oprind maşinile în semn de protest faţă de ritmul lent în care sunt construite autostrăzi în România. Printre cei care au ieşit în stradă au fost şi angajaţii Primăriei municipiului Sebeş.

La protest au participat și reprezentații altor firme din Alba Iulia și din județ.

DI eu

Și comunitatea motocicliștilor din Alba s-a alăturat protestului, iar reprezentanții primăriei Sebeș au oprit lucrul pentru 15 minute. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava,  a transmis că susține pe deplin acest protest și a lansat chiar un fel de motto: ”pe ei îi doare în 14, să îi ardem în 15”. Pe lângă acesta, viceprimarul Gabriel Pleșa și Nicolei Moldovan, city-manager al municipiului Alba Iulia, au făcut și ei declarații de susținere a campaniei pentru autostrăzi.

 

Video: facebook/ Adrian Bogdan, Lucian Leaș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax