Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: #ȘÎEU, #ȘÎ NOI vrem autostrăzi în Alba. Trafic blocat de șoferi pe DN1 și activitate întreruptă la firme

Publicat

Mai mulți albaiulieni au protestat astăzi față de lipsa autostrăzilor, alături de zeci de mii de oameni la nivel național. Aceștia și-au întrerupt activitățile pentru 15 minute, în semn de solidaritate cu  Campania ”România vrea autostrăzi”, demarată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, constructorului primului metru de autostradă din Moldova. 

Campania s-a viralizat atât în mediul on-line, cât și în cel off-line. Sub hashtag-ul #șîeu, mai multe companii românești și străine au anunțat deja public că vor opri lucrul vineri, 15 martie, la ora 15:00, vreme de 15 minute.

La Alba Iulia, angajații fabricii de ambalaje din carton Lantic (cea mai mare din Alba), și-au întrerupt lucrul pentru 15 minute.

l

La fel au fel au făcut și angajații biroului notarial Homoșteanu Milaciu.

Taximetriștii din oraș au participat și ei la protest, opridu-se în stații și refuzând toate comenzile în intervalul celor 15 minute.

Cea mai importantă firmă de distribuție a consumabilelor tipografice, Grup Tico România, cu sediul în Alba Iulia, s-a alăturat protestului.

Circulaţia auto între Sebeş şi Alba Iulia, pe DN1, a fost blocată total timp de 15 minute (VIDEO), şoferii oprind maşinile în semn de protest faţă de ritmul lent în care sunt construite autostrăzi în România. Printre cei care au ieşit în stradă au fost şi angajaţii Primăriei municipiului Sebeş.

La protest au participat și reprezentații altor firme din Alba Iulia și din județ.

DI eu

Și comunitatea motocicliștilor din Alba s-a alăturat protestului, iar reprezentanții primăriei Sebeș au oprit lucrul pentru 15 minute. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava,  a transmis că susține pe deplin acest protest și a lansat chiar un fel de motto: ”pe ei îi doare în 14, să îi ardem în 15”. Pe lângă acesta, viceprimarul Gabriel Pleșa și Nicolei Moldovan, city-manager al municipiului Alba Iulia, au făcut și ei declarații de susținere a campaniei pentru autostrăzi.

 

Video: facebook/ Adrian Bogdan, Lucian Leaș


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: A început programul ”Rabla” la electrocasnice. Echipamentele eligibile și procedura de obținere a voucherelor

Publicat

electrocasnice

Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a lansat oficial. De astăzi, puteți solicita vouchere pe siteul Ministerului Mediului. Potrivit noului ghid, publicat de Ministerul Mediului, programul cuprinde acum mai multe tipuri de electrocasnice, faţă de cele trei de anul trecut. Aşadar, românii vor putea lua vouchere şi pentru televizoare sau maşini de spălat vase. Iar fondurile pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

VIDEO: Podul de 100 de ani de la Câmpeni. Spoială peste rugina timpului, în cinstea vizitei familiei regale în Apuseni

Publicat

pod campeni

Podul de fier care traversează Arieșul în Câmpeni și face legătura cu partea industrială a orașului s-a degradat și este un real pericol pentru cei care îl trec zilnic cu camioane de mare tonaj, dar și cu autoturisme. Grinzile de metal au ruginit și s-au șubrezit. Potrivit primarului din Câmpeni, Călin Andreș, administraţia locală a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Marcel Iureș la Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. Îndrăgostit de Cetate, contrariat de Monumentul Unirii

Publicat

Marcel Iureș joacă vineri seară în ”Moș Nichifor”, o nouă adaptare a poveștilor lui Ion Creangă, marca Alexandru Dabija. Prezent astăzi la o întâlnire cu jurnaliștii și cu publicul său, marele actor a povestit cât de mult îi place la Alba Iulia. A spus că s-a plimbat prin Cetate alături de fiul său, unde i […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Se înlocuiesc semafoarele la intersecția OMW – Stadion din Alba Iulia. Trafic îngreunat

Publicat

Trafic rutier este îngreunat vineri, în intersecția dintre Bulevardul Revoluției 1989, Bulevardul Republicii și strada Calea Moților din Alba Iulia. Muncitorii înlocuiesc semaforul vechi cu unul nou. Semaforul a fost scos din funcțiune încă de joi. Până la finalizarea lucrărilor, circulația rutieră este dirijată de polițiști. Reamintim faptul că în urmă cu două luni, unul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate