Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Protest spontan la AJPIS Alba. Angajații vor măriri de salarii și suplimentări de posturi

Publicat

YouTube video

Angajații AJPIS Alba au protestat marți dimineața în fața instituției. Marea lor nemulțumire este legată de salariile care au crescut pentru majoritatea bugetarilor, cu excepţia lor.

„Suntem instituția care plătește cel mai mare venit din țară și, având în vedere că avem salariile cele mai mici, pentru asta protestăm. Pentru mărirea salariilor, pentru adăugarea de zile la concediu, noi avem 25 de zile, alții au mai mult, și solicităm personal în plus. Dar cel mai important, salariile. La ministerul muncii sunt cele mai mici salarii, comparativ cu restul ministerelor”,  spune Ancuța Pârcan, angajat AJPIS.

Revendicările salariaţilor:

“- egalizarea salarială pe familia ocupațională din cadrul ANPIS; această situație a inechității salariale este rezultată din aplicarea deciziei CCR nr. 794/15.12.2016 și nerezolvată prin legea unică a salarizării nr. 153/2017, care a creeat o și mai mare discriminare

aplicarea unitară la nivelul agențiilor teritoriale pentru plăți și inspecție socială, a prevederilor Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 794/15.12.2016; o situație aparte este modificarea cuantumului salariului de bază pentru funcția de inspector social grad superior cu gradatia 4, care este mai mare decât cuantumul aferent  gradatiei  5; un spor acordat în baza unei hotarari judecatoresti ar trebui acordat tuturor salariatilor care ocupă aceeasi functie publica avand acelasi grad, gradația nefiind un element care defineste atributiile unei functii publice; prin OUG nr. 57/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobată prin OUG nr. 20/2016 s-a aplicat eliminarea inechitatilor în materie de salarizare în raport cu nivelul studiilor și al activității profesionale prestate a personalului bugetar și a discrepanțelor rezultate din  neaplicare în integralitate a personalului bugetar, iar prin Decizia Curţii Constituţionale a României nr. 794/15.12.2016, referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 3¹ alin.(1¹) – (14) din OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, se reintroduc aceste inechități, cauzand diferențieri substanțiale; în momentul de față, deși toate instituțiile aflate în subordinea MMJS ar trebui să aibă aceleași salarii, personalul agențiilor teritoriale de plăți și inspecție socială are cel mai mic salariu de bază.

acordarea majorării de 15% pentru complexitatea muncii prevăzută de Legea nr. 153/2017; AJPIS Alba, ca serviciu public deconcentrat, nu a beneficiat de nici o majorare salarială din data de 01.12.2015 (Legea nr. 293/2015), iar din data de 01.08.2016 au beneficiat doar cei cărora s-a aplicat prevederile O.U.G. nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

suplimentarea numărului de posturi din organigramă; personalul existent raportat la volumul de muncă, respectiv la beneficiile acordate, fiind insuficient. Menționăm că în cadrul agenției, lunar, se efectuează plăți pentru un număr mediu de 119.000 de beneficiari, în sumă de 20.600.000 lei.”

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba este organizată şi funcţionează în baza O.U.G. nr. 113/2011 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cu modificările și completările ulterioare, precum și în baza HG nr. 151/2012 privind aprobarea Statutului propriu de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cu modificările ulterioare.

A.J.P.I.S. Alba este serviciu public deconcentrat cu personalitate juridică, aflat în subordinea directă a Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba, în calitate de reprezentant în teritoriu al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, respectiv al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, are misiunea de a asigura în teritoriu aplicarea unitară a prevederilor legislative în vigoare în domeniul beneficiilor sociale și a programelor de servicii sociale, în domeniul inspecţiei sociale, formare profesională a adulților dar şi pe aceea de a promova la nivel judeţean principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în toate domeniile societăţii româneşti, transmit reprezentanţii salariaţilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Andrei Instalatorul

    marți, 12.12.2017 at 13:49

    daca nu va convine salariu mergeti la privat nu cereti din banul public, nu vi rusine ?

    va place la birou la caldurica si banii multi din bugetele locale ? halal de oameni..

  2. gogomanu

    marți, 12.12.2017 at 15:40

    va rog frumos data viitoare sa postati si un link (pentru transparenta) la grila de salarizare ca mie, care lucrez la privat si castig putin sub jumatate din cat iau domnii/doamnele cu greva spontana – fara sporuri si beneficii) era sa mi se faca mila de ele, de aceste …….. persoane.

  3. Evrika

    miercuri, 16.08.2023 at 14:13

    Va atașez dv ce realizări sunt;
    Nu avem nicio zi de intarziere in procesarea cererilor beneficiarilor
    Nu avem nicio zi de intarziere in stabilirea drepturilor privind plata beneficiile sociale
    Nu avem nicio zi de intarziere a plăților privind benef sociale
    Nu am avut nicio zi intarziere a plăților in perioada pandemiei
    In ultimii ani au fost preluate alte alte activități iar numărul personalului a rămas la fel,
    Suntem pionieri in administrația publica utilizând de peste 3 ani roboti( UiPath România ) pentru procesarea unor cereri transmise de UAT-uri
    Etc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax