Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: Protestatari din Alba, plecați la București pentru marele miting împotriva PSD. Vezi programul

Publicat

Un protest de amploare este organizat sâmbătă în capitală, la care sunt aşteptaţi cel puţin 20 mii de oameni din toată ţara. Manifestanţii din marile oraşe au pornit deja spre Bucureşti. Printre aceștia se regăsește și un grup din Alba Iulia. Oamenii s-au strâns înainte de prânz în fața Instituției Prefectului din Alba Iulia, de unde au plecat cu mașinle spre capitală. 


Vă reamintim că astăzi este ziua marelui protest faţă de modificarea legilor justiţiei şi codurilor penale. Sunt aşteptaţi peste 20.000 de oameni la această manifestaţie, foarte mulţi dintre ei veniţi din afara Capitalei, din toate colţurile ţării: Alba Iulia, Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara, Constanţa. Ei toţi se vor reuni în Piaţa Universităţii în această seară. Simbolul protestului sunt însă oamenii veniţi din Cluj, care au mers pe jos 10 zile, prin ploi şi ninsori, pentru a manifesta în Bucureşti. Au bătut peste 400 de kilometri la pas, iar acum sunt în faţa Guvernului, după ce au trecut pe la sediul PSD și sediul ALDE.

Guvernarea PSD şi modificările propuse pentru legile justiţiei scot oamenii în stradă. Mii de români pleacă spre Bucureşti pentru a participa la protestul de amploare organizat azi în Piaţa Universităţii. Manifestanţi din toate colţurile ţării s-au organizat deja pe reţelele de socializare, iar cei din Timişoara, Oradea, Cluj şi Sibiu au pornit spre Capitală încă de dimineaţă, de la ora 6:00. Oamenii vin fie cu maşinile, fie cu trenul. Punctul de întâlnire final este Piața Universității. Urmează apoi să plece în marş către Palatul Parlamentului, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituţională a României (CCR) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Mobilizare pe facebook și programul protestelor

Participanții la protestele de astăzi s-au organizat cu ajutorul platformei facebook. Astfel, au fost postate informații legate desfășuirarae evenimentului, dar și un program complet, în funcție de locurile dinspre care urmează să vină lumea.

”Cum urmează să se desfășoare ziua. Exista 3 ramuri ale unuia și aceluiași „copac”:

Ramura 1 (unu)
10:00-16:00 [Gara de Nord] Așteptat lumea din țară la Gara de Nord.
Hai și tu, să fim cât mai multi care-i așteaptă pe cei care vin din țară la București!

Ramura 2 (doi)

10:00 [Marșul Speranței] Plecare din Otopeni, din fața Primăriei.
12:30 [Marșul Speranței] Întâmpinare Marșul Speranței la Casa Presei Libere
13:30 [Marșul Speranței] Întâmpinare Marșul Speranței la Arcul de Triumf, trecut prin fața sediului ALDE.
14:00 [Marșul Speranței] Întâmpinare Marșul Speranței la sediul PSD
14:30 [Marșul Speranței] Întâmpinare Marșul Speranței în Piața Victoriei
16:00 [Marșul Speranței] Ajungem la Piața Universității

Ramura 3 (trei)

18:00 [Protest “Revoluția” Generației Noastre] Ne adunăm în piața Universității
19:30 [Protest “Revoluția” Generației Noastre] Plecam în marș către Casa Poporului (cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)
21:00 [Protest “Revoluția” Generației Noastre] Casa Poporului – Toată lumea face un live pe Facebook, de pe telefon, cu lanterna aprinsă, în timp ce cântăm Imnul de Stat al României. Astfel mesajul nostru va ajunge la toată lista noastră de prieteni. Dacă nu poți să faci live, doar aprinde lanterna telefonului.

Schimbarea începe cu noi și nu se termină niciodată. E un drum lung iar perseverența noastră în fața corupției le va da și celorlalți încrederea și speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre.

Dacă apar modificări, vă vom anunța! (în timp util)”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax