Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Recepția lucrărilor pe DN1, la ieșire din Alba Iulia înspre Teiuș. Mircea Hava: „Limita de viteză rămâne 50 km/h”

Publicat

YouTube video

Lucrările la drumul de la ieșire din Alba Iulia înspre Cluj-Napoca au ajuns la final. Recepția lucrărilor a fost făcută marți de către primarul Mircea Hava, în apropierea semnului de intrare în Alba Iulia, în dreptul sensului giratoriu ce face legătura cu centura orașului. Cu această ocazie, primarul a ținut să precizeze că limita de viteză va rămâne 50 km/h, pe motiv că „este un drum intern, al orașului”.

Drumul a fost realizat prin proiectul „Modernizare DN1 – E81 de la km 382+400 până la km 385+160 – strada Alexandru Ioan Cuza, inclusiv Podul peste râul Ampoi şi Pasajul peste CF Alba Iulia”, unul dintre cele cinci proiecte derulate de Primăria municipiului Alba Iulia în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia. Șoseaua are o garanție de 5 ani.

Proiectantul a fost SC Via Procons SRL, iar executantul lucrărilor a fost SC Florea Grup SRL. Proiectul cuprinde suprafață carosabilă (38.823,48 mp), suprafață troturare (4.784,98 mp), suprafață pistă bicicliști (7.560,71 mp), rigolă scafă (2.318,77 ml), zonă verde (3.410,51 mp), rețea canalizare pluvială (270 ml), stâlpi de iluminat ornamentali (170 buc), mobilier urban (179 buc), reabilitare pod peste râul Ampoi (60 ml), reabilitare pasaj peste CF (32 ml) și alimentare cu apă (2.950 ml).

La recepția lucrărilor au fost prezenți primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, patronul firmei Florea Grup, reprezentanți ai Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia și alți angajați.

Întrebat dacă limita de viteză va crește la 70 km/h, de la semnul de intrare în Alba Iulia până în zona Ambient, întrucât drumul permite această limită, primarul Mircea Hava a declarat că limita va rămâne la 50 km/h, fiind vorba despre un drum intern al orașului.

„Vreau să înțeleagă toată lumea, este un drum intern, un drum al orașului, intravilan. Nu este o pistă de viteză de 70 km/h, de 80 km/h. În oraș se circulă cu 50 km/h. Cu 50 km/h se va circula și pe acest drum. Cine dorește să meargă cu 70 sau 120 la oră, n-are decât să facă toate modificările legale. Nu se blochează nimic, totul va decurge așa cum trebuie, însă trebuie înțeles că âîn dreapta și în stânga drumului sunt foarte multe firme, care plătesc impozite locale și ei trebuie să aibă posibilitatea de a intra și de a ieși din curte. Indiferent ce discută cineva care este nervos și trebuie să calce pedala ca să meargă la Cluj”, a declarat primarul Mircea Hava.

„Fac un apel la poliție să își monteze radarul într-un punct fix aici. Lumea trebuie să înțeleagă că drumul nu a fost făcut ca să mergem pe el cu 120 la oră, pentru că suntem în oraș, chiar dacă e o zonă industrială”, a mai spus primarul.

Valoarea acestui proiect a fost de 18.456.116 lei cu TVA inclus, din care 11.808.724 lei prin FEDR, 6.121.136 lei de la bugetul de stat și 526.256 lei din bugetul local. Contractul a fost semnat în 24 octombrie 2011, iar lucrările au început în luna martie a anului 2012.

Vedeți declarațiile complete ale primarului Mircea Hava în video:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. EMIL

    marți, 27.08.2013 at 12:58

    nu arata rau dar sensul giratoriu este groaznic este ingust si intortocheat puteau sa-l faca mult mai larg si mai frumos.arhitectul orasului nu prea are viziune!!!

  2. bogdan

    marți, 27.08.2013 at 14:44

    Viteza limita este prea mica pentru sectorul de drum. Se putea face limita de 70km/h pana in zona ambientului. Aiurea, se putea sa fie perfect?

  3. Andrei

    marți, 27.08.2013 at 15:04

    „Nu este o pistă de viteză de 70 km/h, de 80 km/h. În oraș se circulă cu 50 km/h. Cu 50 km/h se va circula și pe acest drum.” Domnu’ Hava e vreun expert al legislației rutiere de a luat el decizia asta? Sau nu știe că limita în oraș se poate ridica până la 80km/h? Numai în jud. Alba avem limită de 50 și pe DN pentru fiecare sătuc, chiar dacă-s 100m…

    „Pistă de viteză la 70km/h” eu zic să pună limită de 30km/h în tot orașul mama mă-sii de treabă.

  4. Melcudealba

    marți, 27.08.2013 at 15:35

    Andrei,tata,doar suntem ardeleni…Dom” primar ei tat ardelian de-a nostru…Ce atata graba!

  5. Dan

    marți, 27.08.2013 at 15:49

    Pai tocmai dumneavoastra domnule Hava, spuneati la un moment dat in parcarea Ambient-ului ca atunci cand soseaua va fi gata, „va fi sosea de mare viteza”.
    Ma rog, avand in vedere ca pe primele benzi sunt masini parcate deja, practic s-a ajuns de unde s-a plecat.

  6. florin

    marți, 27.08.2013 at 17:14

    macar e bine ca nu sa pavat cu havele ca atat mai trebuia. in alta ordine de idei inca o stralucita realizare a mandrului nostru primar. dupa doi ani in care sa muncit in ritm de mel aici includem nervii si stresul soferilor care dom primar nu-i cunoaste ajungem de mergem practic pe acelasi drum ca si limita de viteza doar un pic mai incarcat acum cu doua sensuri giratorii la fel de ilustre ca si mintea celui care le-a proiectat si aprobat. sunt convins ca cei care au avut deja accidente in ele le ureaza de pe acum multa sanatate celor care le-au facut . aceasi sanatate vo dorim si noi dom primarele nostru. peste ceva timp cand o sa veniti sa cereti iar voturi de prin zona am sa va aduc aminte si faptul ca datorita gandirii magice din capul celor in drept sa trasat linie dubla continua tot traseul pana la RAR fara sa se tina cont de cei care locuiesc aici si au fost mantate garduri cu plastic numa bine sa obstructioneze vederea ( probabil sa aiba loc de lipit afise electorale)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax