Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Recitaluri „fulger” în prima seară a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”. Artiștii, grăbiți să termine „până începe meciul”


Publicat

Prima seară a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, ediția a noua, s-a desfășurat „în viteza” pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Două participante la concurs, doi dintre câștigătorii edițiilor anterioare ale festivalului, Silvan Stâncel și Ovidiu Scridon, Țapinarii și Ioan Gyuri Pascu, Teo Boar & Vladi Cnejevici și-au susținut recitalurile în stil „fulger”, timp de aproximativ două ore și jumătate.

Toată graba a fost cauzată de faptul că, pentru prima dată în istoria festivalului de folk, organizatorii au introdus în program proiecția unui meci de fotbal, România-Grecia, chiar în sala de spectacol. Dincolo de faptul că festivalul a fost așteptat cu nerăbdare de mulți albaiulieni, dovadă faptul că toate biletele s-au dat în aceeași zi în care au fost puse în vânzare, „ultima modificare de program” gândită de organizatori s-a arătat a nu fi fost tocmai pe gustul publicului, întrucât sala s-a golit imediat după ultimul recital.

Din cei zece participanți în concursul festivalului, două albaiulience au urcat pe scenă în prima seară a evenimentului, Karla Cristiana Dăian și Laura Todică, ambele eleve ale Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, coordonată de Daniel Avram.

Așa cum s-a obișnuit în fiecare an, recitalurile au fost deschise de câștigătorul marelui premiu al ediției din anul precedent. Cosmin Vaman a urcat pe scenă alături de Alexandra Andrei, câștigătoarea marelui premiu al festivalului de acum doi ani. Cu umor, energie și fără „tristețea” specifică folkiștilor, cei doi au reușit să îi binedispună pe albaiulieni cu piesele lor. Și pentru că, în ritmul în care s-a desfășurat evenimentul, nici nu putea fi vorba de „bis”, cei doi au transformat acest fapt într-o glumă și, în complicitate cu publicul, și-au cântat ultima piesă ca și cum ar fi fost „cerută” de spectatori.

Pe scenă au urcat Silvan Stâncel și Ovidiu Scridon, cu un recital de folk clasic, „asezonat” cu ritmuri de flamenco și latino. Cu o mulțime de instrumente, cei doi au reușit să îi facă pe spectatori să cânte alături de ei, în special la piesa „Blondă sau Brunetă” a lui Silvan Stâncel, deja bine cunoscută în Alba Iulia. În continuare, recitalul de aproximativ o jumătate de oră susținut de Țapinarii a desăvârșit buna dispoziție a publicului, care, prin reacțiile sale a arătat că a gustat atât glumele cât și melodiile celor doi artiști.

Caricaturistul Costel Pătrășcan, întrerupt din momentul său umoristic de 10 minute, „pentru că începe meciul”

Unul dintre cele mai amuzante episoade ale serii, momentul umoristic al caricaturistului Costel Pătrășcan, a fost întrerupt de directorul artistic al festivalului și prezentatorul Vali Șerban. În timp ce invitatul își spunea povestea, pe care o completa cu imagini haioase proiectate pe un ecran, și în timp ce publicul se amuza copios, Vali Șerban a intrat pe scenă, l-a întrerupt „pentru că mai urmează un recital și pentru că începe meciul”. Cu toate că întregul moment nu depășise câteva minute, că ar mai fi ținut un minut și că s-ar fi încheiat cu o poantă, din câte a încercat să explice caricaturistul, acesta nu a reușit să îl încheie așa cum ar fi vrut. Șerban a cerut publicului „aplauze pentru Costel Pătrășcan”, determinându-l să părăsească scena, spre dezamăgirea publicului.

Cu doar o jumătate de oră până la începerea meciului România-Grecia, Ioan Guyri Pascu, Teo Boar şi Vladi Cnejevici au fost invitaţi pe scenă pentru a-şi susține concertul. După câteva balade, prin public au început să circule câțiva voluntari cu brațele pline de drapele tricolore pe care le-au împărțit spectatorilor, pentru a pregăti atmosfera de stadion care urma să cuprindă sala de spectacol odată cu începerea meciului. Gyuri Pascu și colegii săi și-au cântat ultima piesă „acompaniați” pe scenă de proiecția meciului România-Grecia, care începuse de câteva minute, însă, cu prezență de spirit, cei trei au reușit să își adapteze recitalul atmosferei de stadion din sală și, în final, au urat succes echipei naționale de fotbal, încheind cu „Hai, România!”.

Imediat după această urare și retragerea artiștilor de pe scenă, cea mai mare parte a spectatorilor a ales să nu își continue seara de folk vizionând meciul România-Grecia în sala de spectacol și a plecat, lăsându-i pe cei câțiva microbiști rămași să îi susțină pe fotbaliștii echipei naționale a României.

Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” continuă sâmbătă și duminică, cu Ducu Berți, Vasile Șeicaru, Nicu Alifantis și nu numai. Vedeți aici programul complet: Festivalul de Folk „Ziua de mâine”, ediția a XI-a, cu Țapinarii, Ioan Gyuri Pascu și Vasile ȘeicaruȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Lavinia

    sâmbătă, 16.11.2013 at 13:20

    Alba24 multumesc ca ai revenit.

  2. Pingback: FOTO-VIDEO: Sală arhiplină la a doua Gală a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”, la concertele lui Ducu Berți, Vasile Șeicaru, Florin Săsărman | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Redeschiderea piețelor la interior din Alba Iulia, programată după carantină. Ce se întâmpla cu târgul de vechituri din oraș

Publicat

Piețele interioare din Alba Iulia se vor redeschide marți, 8 decembrie, odată cu ieșirea din carantină a orașului, au precizat pentru alba24.ro reprezentanții primăriei. 

În țară, piețele interioare se vor redeschide la sfârșitul săptămânii, potrivit declarației președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit șefului statului deschiderea piețelor la interior se datorează faptului că: ”în ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate zilnic a scăzut semnificativ. E adevărat ca s-a testat un pic mai puțin de sărbători, dar scăderea e clară”.

CITEȘTE ȘI: Președintele Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor la sfârșitul săptămânii. Motivul: Scăderea numărului zilnic de infectări

În schimb la Alba Iulia nu s-a luat nici o decizie referitoare la o posibilă redeschidere a târgului de vechituri. Momentan sunt discuții pe tema redeschiderii talciocului din Alba Iulia, au mai precizat reprezentanții primăriei.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Patru cazuri de muncă nedeclarată și amenzi de 80.000 de lei, după controale la firme din județ

Publicat

sediul ITM Alba

Inspectorii ITM Alba au depistat 4 persoane aflate în situație de ”muncă nedeclarată” și au dat amenzi în valoare de 80.000 de lei și21 de avertismente, după controale la zeci de angajatori din județ, săptămâna trecută.

Potrivit ITM Alba, în perioada 23 –27 noiembrie, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlați 39 de agenți economici, cu un număr total de 2.998 angajați.

Inspectorii au constatat 78 de nereguli și au aplicat șase sancțiuni, din care două amenzi în valoare de 80.000 lei pentru muncă nedeclarată. Au fost descoperite patru persoane cu muncă nedeclarată. De asemenea, ITM Alba a dat și 4 avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

– primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă

– netransmiterea în termenul legal a elementelor referitoare la încadrarea în muncă a salariaților

– neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale

– neplata drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă

– neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent

– neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat

– netransmiterea în termenul legal în Revisal a modificarilor intervenite in executarea contractelor individuale de muncă.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificate 21 de unități și constatate 52 de nereguli. Au fost sancționați 13 angajatori cu 17 avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

– lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor

– lipsa evaluării riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate

– lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR

– lipsa instruirii periodice a lucrătorilor

– organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006

– lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate

– desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Circulația pe Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda se deschide pentru trafic joi, de la ora 16,30. Va fi prezent și Ludovic Orban

Publicat

De joi după amiază, la ora 16.30, se va putea circula pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda. Un document consultat de Alba24 arată că CNAIR se pregătește pentru darea în folosință a tronsonului în data de 3 decembrie, la ora menționată, după ce autoritățile vor face un tur inaugural pe toată lungimea lui. 

Lotul are 17 kilometri, dar deschiderea circulație rutiere se va face pe 14,8 kilometri, între nodul rutier Sebeș (legătura cu Drumul Național 1 prin bretelele 5 și 6), nodul rutier Alba Iulia Sud (complet) și nodul rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1,2 și 3).

Circulația se va desfplura pe două benzi pe fiecare cale, între km 0+000 și km 14+800, unde traficul va fi
deviat pe o singură bandă (pe pasajul peste calea ferată) pe o distanță de 700 de metri (până la conexiunea cu DN1).

La acest lot se lucrează de 6 ani.

Inițial, ministrul Transporturilor anunțase finalizarea lotului până la sfârșitul anului, dar constructorul s-a mobilizat pentru a termina porțiunea de drum cu aproape o lună mai devreme și cu doar câteva zile înainte de alegeri.

Această porțiune din Autostrada Sebeș-Turda este extrem de importantă pentru traficul rutier din nord-vestul țării pentru că face legătura între autostrada Sibiu – Deva și Turda, pe direcția Cluj-Napoca. În prezent, traficul se derulează prin Lancrăm, spre Alba Iulia, pe Drumul Național, provocând ambuteiaje majore. La ore de vârf, cei 12 kilometri pot fi străbătuți chiar și într-o oră, din cauza miilor de navetiști care lucrează la Sebeș, dar locuiesc la Alba Iulia, dar și a celor care tranzitează zona.

Tronsonul respectiv va ocoli Alba Iulia și va scoate traficul la Pârâul Iovului.

Contractul pentru realizarea celor 17 km de autostradă, între Lancrăm (Sebeș) și Pârâul Iovului a fost semnat în 2014, valoarea acestuia fiind de 541.73 mil lei (fără TVA).

Constructorul Impresa Pizzarotti a început lucrările în 2 decembrie 2014 şi avea termen iniţial de finalizare 2 octombrie 2016.

Lotul 1 – 17 km – de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)

Constructor: Impresa Pizzarotti

Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)

Contract: semnat în 2014

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alegeri Parlamentare 2020: PNL și USR-PLUS în scădere. PSD și PRO România au crescut în preferințele românilor

Publicat

Un sondaj comandat de Europa FM arată câteva surprize care s-ar putea produce pe 6 decembrie, la Alegerile Parlamentare. 

Cu doar câteva zile inainte de alegeri, în sondajul realizat de IMAS, PNL a scăzut cu patru procente, de la 32, 6 % cât avea în luna octombrie, la 28,5% în prezent. În septembrie PNL avea 34, 7%. 

În sondajul comandat de Europa FM, PSD este în creștere cu două procente față de luna precedentă, de la 21,7 %, la  23,6%.

Și alianța USR PLUS este în scădere, de la 20, 4 % la 18%.

PRO România ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% la sută dintre alegători.

În octombrie, alegătorii spuneau că ar fi votat cu UDMR în proporție de 5,1%, iar acum Barometrul Europa FM arată că partidul ar obține un scor de 4,7%.

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ținând cont de marja de eroare.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020 , pe un eșantion de e 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

sursă: europafm.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate