Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Reuniune istorică la Alba Iulia. A început Marşul Centenarului, spre Chișinău

Publicat

Reprezentanți din peste 1.000 de localități din România și Republica Moldova au reeditat duminică, 1 iulie, Marea Adunare de la 1918. Delegațiile au aprins Flacăra Unirii în fața Catedralei din Alba Iulia și au pornit în marş, pe jos, spre Chișinău.

„Tineri de pe ambele maluri ale Prutului vor merge pe jos de la Alba Iulia până la Chișinău, de la Capitala Unirii de la 1918 până la Capitala Unirii 2018, pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri”, au transmis organizatorii.

La Alba Iulia au venit duminică primari, viceprimari, consilieri, oameni din societatea civilă, pentru a spune „Basarabia e România”.

În jurul orei 21:20, cu torțe aprinse în mâini, sute de persoane au pornit în marș, pe jos, din fața Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, spre Teiuș.

 

 

 

 

Flacăra Unirii va fi purtată în Marșul Centenar timp de două luni, pe parcursul a 11 etape a câte cinci zile, prin locuri semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial.

YouTube video

„Toți cei care au obiectivul comun al Unirii României cu Republica Moldova vin pe 1 iulie la Alba. Reprezentanți ai autorităților publice din România și din Republica Moldova, ai societății civile, artiști și profesioniști din toate domeniile vor aprinde Flacăra Unirii, pe care o vom purta în ștafetă, peste 1300 de kilometri, din Cetatea Unirii de la 1918 în orașul Reunirii, Chișinău”, a declarat George Simion, președintele platformei unioniste Acțiunea 2012, organizatorul evenimentului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax