Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Romanul „Șansa”, povestea Michaelei Jurat Mircioiu. 40 de ani de viață cu scleroză multiplă

Publicat

YouTube video

IMG_0344 De mai bine de 40 de ani suferă de o boală incurabilă și găsește în fiecare zi puterea să lupte și mai ales să fie un model pentru cei care sunt în aceeaşi situaţie. Michaela Jurat Mircioiu a fost diagnosticată cu scleroză multiplă la vârsta la care viața doar începea.

Pentru a da un exemplu și o încurajare celor cu scleroză multiplă, Michaela a lansat vineri, la Alba Iulia, romanul „Șansa – Ciclurile primei vieți”, un jurnal cu povestea ei de viață și suferințele prin care a trecut.
O doamnă la vreo 60 de ani, cochetă și îngrijită, pe a cărei față nu se văd anii de suferință. Doar scaunul cu rotile în care este așezată trădează existența unei afecţiuni.

Este prima impresie pe care o lasă Michaelei Jurat Mircioiu, chimistă originară din Zlatna. Michaela și-a lansat vineri, la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia, primul volum al romanului „Șansa – Ciclurile primei vieți”.

Femeia a povestit despre etapele prin care a trecut în momentul în care a fost diagnosticată, la vârsta de 20 de ani, în timpul facultății, cu scleroză multiplă, ce reprezintă acestă boală și cum apare ea.

Romanul „Șansa” se compune din două părți: Partea I, „Ciclurile vieții” cu capitolele: „Șoc”, „Fericire”, „Credință și speranță”, „Disperare”, „Iluzii”, „Speranțe deșarte”, „Tobogan”, unde descriu viața mea între anii 1974-2007, adică între 20 de ani și 46 de ani. Această perioadă de douăzeci și patru de ani am trăit-o la Cluj, Ploiești și București, încercând să supraviețuiesc în lupta cu SM, spune Michaela Jurat Mircioiu în primele pagini ale cărții.

Horea Medelescu descrie romanul Michaelei drept „o poveste cu un răscolitor tâlc uman și un mesaj tonic. Michaela Mircioiu Jurat ne prezintă un alt fel de eroism, un eroism ce celebrează lupta teribilă cu ea însăși, în înfruntarea unui destin nemilos.”

Al doilea volum, care va fi lansat în 24 septembrie, continuă povestea din anul 2007 și până în prezent, cu relatări din perioada în care autoarea se afla la Zlatna și se lupta pentru un transplant de celule stem în China și viața după intervenția din Asia.

Primul volum al cărții se găsește la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia sau la Centrul pentru Persoane Vârstnice.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax