Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Rupere de nori în Apuseni. Viitura a rupt drumuri la Sălciua și Ponor. Mai multe gospodării au fost inundate

Publicat

collage 3 Vremea rea a făcut ravagii miercuri după-amiaza, în mai multe localități din județul Alba. În Munții Apuseni, la Sălciua de Sus, viitura a rupt un drum și a inundat mai multe gospodării. Mai multe familii au rămas fără energie electrică.

Potrivit unui cititor Alba24, viitura a afectat drumul comunal spre Valea Largă. La Sălciua de Sus, apa s-a revărsat pe drum și de acolo în curțile oamenilor. În încercarea de a-și salva gospodăriile, unii dintre localnici au umplut saci cu nisip pe care i-au așezat în calea apelor.

O situație similară s-a înregistrat și la Ponor. În satul Vale în Jos, oamenii au tras clopotele la biserică pentru a anunța pericolul. Viitura venită după o furtună puternică a măturat drumul, a rupt podul și a inundat grădinile și casele localnicilor, luând cu ea animale sau părți din anexele gospodărești.

viitura ponor drum rupt de ape Ploaia torențială a făcut ravagii și zona localității Geogel, comuna Ponor județul Alba. Drumul care leagă satul Geogel de sat Valea-Bucurului a fost distrus în proporție de 50%.

Un cititor Alba24 ne-a semnalat faptul că în urma ploilor torențiale și la Stremț a fost înregistrată o viitură.

UPDATE: Potrivit ISU Alba au fost afectate:

Localitatea Sălciua

  • DJ 750C între loc Sălciua – Ponor drum impracticabil pe 4-5 km
  • DC 130 A între loc. Salciua- Dumești- Valea Poieni este avariat 
  • DC 130 zona Huda lui Papară drum avariat, se intervine cu un buldoexcsvator de către SVSU Sălciua
  • în zona Dealul Caselor – 3 case și un beci inundat – intervine SVSU Sălciua cu motopompe.

viitura ponor drum rupt de ape1 Localitatea Ponor

  • DC62- zona după Deal – drum colmatat și avariat pe 4 km
  • drum vicinal zona Vale în Jos drum avariat pe 4,5 km
  • DJ 107 km 40 zona loc. Geogel drum rupt pe aprox 15-20 m ( se poate ocolii pe lângă drum),
  • DC 106 – loc. Geogel pe aprox 5 km drum colmstat și avariat
  • au fost inundate 30-40 de curți, grădini și în case apa s-a retras, cetățenii au intervenit

Reamintim faptul că până la ora 17.20, a fost Cod Portocaliu de furtună la Baia de Arieș, Zlatna, Bucium, Cricău, Galda de Jos, Întregalde, Livezile, Lupșa, Mogoș, Ocoliș, Ponor, Poșaga, Râmeț, Rimetea, Sălciua și Stremț. Potrivit meteorologilor, au fost așteptate ploi torenţiale care au depăşit 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, care au luat aspect de vijelie grindină de dimensiuni medii.

YouTube video

YouTube video

În jurul orei 20.00 viitura a ajuns pe Valea Geoagiului, în orașul Teiuș, după ce a adunat cantități mari de apă de pe afluenții acestuia din zona Apusenilor. Imagini cu valea încărcată resturi de lemn, peturi și mizerii au fost postate pe Facebook de localnici:

„Învolburată, plină de resturi de lemne și alte lucruri întâlnite, valea a fost preluată în condiții de siguranță de albia lărgită și amenajată, acum doi ani, lucru care acum i se vede utilitatea. Este de datoria noastră de cetățeni ai orașului să păstrăm albia Văii Geoagiului curată și să luăm poziție împotriva celor ce nu respecta munca și ne pun în pericol viața și avutul”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș, pe o rețea de socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax