Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO – VIDEO: S-a DESCHIS circulaţia pe AUTOSTRADĂ între Cunţa şi Sălişte, vineri, de la ora 15.30. Ponta a testat asfaltul cu autocarul


Publicat

autostrada sibiu orastie, cunta -salisteDe vineri, de la ora 15.30, şoferii au acces liber pe Autostrada Orăştie-Sibiu şi pe distanţa dintre Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu), după cum au precizat reprezentanţii CNADNR.

Deschiderea circulaţiei nu a fost marcată de vreun eveniment special de inaugurare, cu tăiere de panglică. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus şi şeful CNADNR, Narcis Neaga, au venit, în jurul amiezii, în zonă şi au verificat traseul împreună cu constructorii. După ora 13.00, pe autostradă a ajuns şi premierul Victor Ponta, însă nu a stat la prea multe discuţii şi a urcat într-un autobuz cu care a făcut un tur pe asfaltul nou.

Vedeţi mai jos „filmul” evenimentelor petrecute vineri, cu ocazia deschiderii traficului rutier pe tronsonul cu probleme de alunecări de teren la viaductul Aciliu şi precizări din partea autorităţilor.

UPDATE, ora 14.00: În jurul orei 13.45, ministrul Ioan Rus şi şeful CNADNR s-au întors la viaductul de la Aciliu. Potrivit lui Rus, „l-am condus pe domnul prim-ministru, care are programul dânsului, avea în program şi verificarea de aici”.

Întrebat adcă şoferii pot circula în siguranţă pe Autostrada Sibiu – Orăştie, chiar dacă vor mai fi alunecări de teren, ministrul Transporturilor a spus: „Da. Specialiştii spun că corpul autostrăzii nu va fi afectat de aceste lucruri. Zonele sensibile vor fi monitorizate 24 din 24 de ore. Vor fi utilaje în cazul în care este nevoie să se intervină, astfel încât pe cei 126 de km de autostradă, azi (vineri-n.r) de la Sibiu la Deva se poate cirula în siguranţă”.

Narcis Neaga: „Autostrada are aceaşi siguranţă 100%, ca pe DN7, pe Valea Oltului”.

În ceea ce priveşte lotul trei, „specialiştii spun că corpul autostrăzii nu va fi afectat de aceste lucruri (posibile alunecări de teren – n.r.). Zonele sensibile vor fi monitorizate 24 de ore din 24. Vor fi utilaje, în caz că este nevoie, să se intervină astfel încât pe cei 126 de kilometri de autostradă de la Sivbiu la Deva să se circule în siguranţă”.

În ceea ce priveşte celelalte tronsoane de autostrăzi: „Anul acesta se termină Arad – Nădlac, anul viitor se termină Lugoj – Timişoara – Arad – Nădlac şi punctul de frontieră.

Din 2016, cu siguranţă vom circula din Sibiu până la Nădlac, asta înseamnă vreo 350 de kilometri, din Cluj-Napoca până la Npdlac, vreo 400 de kilometri, din Cluj-Napoca la Târgu Mureş, respectiv 112 kilometri, în total vreo 1000 de kilometri de autostradă în zonă.

Prioritate pentru Guvern vor deveni <transcarpaticele>, Sibiu – Piteşti, Comarnic – Braşov, Bacău – Braşov şi Iaşi – Tg Neamţ – Tg Mureş. Până în 2018 vom avea cel puţin două.

Pentru autostrada Sibiu – Piteşti sunt şase oferte înregistrate, urmează evaluarea lor.

UPDATE, ora 13.20: Premierul Victor Ponta a ajuns pe traseul autostrăzii după ora 13.00. A urcat într-un autocar pentru a verifica traseul.

UPDATE, ora 13.00: Jurnaliștii prezenți la Pianu, unde ministrul Transporturilor Ioan Rus a semnat contractul pentru AUTOSTRADA Sebeș – Turda, au fost anunțați că Victor Ponta va inaugura tronsonul Cunța-Săliște. De dimineaţă, surse din apropierea oficialităţilor spuneau că nu va veni premierul. Mai mult, nu au fost comunicate nici ora la care se va deschide circulaţia, dacă va fi inaugurare oficială sau cine va participa exact.

Deschiderea autostrăzii pe lotul trei a fost amânată cu un an şi jumătate după ce au fost descoperite problemele de alunecări ale terenului pe şase kilometri în zona Aciliu.

UPDATE, ora 11.30: Ministrul Transporturilor, Ioan Rus şi şeful CNADNR, Narcis Neaga, au ajuns pe Autostrada Orăştie – Sibiu, zona Sălişte, înainte de orele amiezii. Aceştia vor participa şi la semnarea contractelor de lucrări pentru cealaltă autostradă din judeţul Alba, Sebeş-Turda, loturile 1 şi 2- Evenimentul are loc la Centrul de întreținere și coordonare de pe autostrada Orăștie-Sibiu (zona Pianu).

Ioan Rus: Se circulă OFICIAL şi pe distanţa dintre Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu)

ioan rus, ministrul transporturilor 1„Din cauza faptului că am fost informat asupra nevoii de a se executa şi alte lucrări în continuare, dar care nu afectează siguranţa circulaţiei. Verificăm încă o dată traseul, semnăm contractele pe Sebeş-Turda pe loturile unu şi doi, mai mă convingeţi o dată că deschiderea astăzi nu afectează siguranţa circulaţiei. Eu cred că da, astăzi dăm drumul circulaţiei”, spune Ioan Rus la ora 12.00, când a ajuns la viaductul Aciliu.

Ministrul Transporturilor spune că a primit siguranţa din partea constructorului că de vineri se poate circula pe Autostrada Orăştie-Sibiu, dar „vreau să vedem încă o dată tot, nu am niciun dubiu, dar e dreptul meu constituţional să mă mai uit încă o dată”.

Întrebat dacă-şi va respecta promisiunea că se va putea merge la vot pe autostradă, Ioan Rus a declarat că „totdeauna mi-am respectat promisiunile”.

Ministrul Rus a verificat traseul autostrăzii cu un Duster înmatriculat cu numere de Cluj.

Şoferii vor testa asfaltul proaspăt de pe cei 22 de kilometri de autostradă, după îndelungi aşteptări şi aglomeraţie în drumurile spre şi dinspre Sibiu. După inaugurarea tronsonului se va putea circula pe AUTOSTRADĂ de la DEVA până la SIBIU pe o distanță de 126 de km.

Totuşi, în perioada următoare ar mai putea fi unele restricţii, având în vedere inaugurarea “forţată”, înainte de alegerile de duminică. Mai sunt de executat unele lucrări, până în vara anului viitor.

Este vorba despre defrișări și excavații în zona nodului de la Apoldu de Jos, rigole, stabilizare a solului, taluzări ale dealurilor din zona viaductului de la Aciliu şi spații de servicii în apropiere de Miercurea Băi.

Tronsonul cu probleme de alunecări de teren ce include şi zona Aciliu trebuia finalizat în urmă cu un an și jumătate.

Miercuri, atât directorul CNADNR, cât şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, au verificat “în teren” stadiul lucrărilor.

Citeşte şi FOTO-VIDEO| AUTOSTRADA Orăștie-Sibiu: INAUGURARE FORȚATĂ pentru tronsonul Cunța -Săliște înainte de turul doi al prezidențialelor

Deschiderea autostrăzii pe lotul trei a fost amânată cu un an şi jumătate după ce au fost descoperite problemele de alunecări ale terenului pe şase kilometri în zona Aciliu. După negocieri între constructor şi CNADNR, s-a renunţat la ideea unui tunel şi s-a ales cea de excavare a dealurilor cu teren instabil.

Contractul cu cei de la Impregilo a fost semnat în mai 2011 pentru o valoare de aproape 605 milioane de lei, fără TVA, în vederea realizării în 120 de zile a proiectului tehnic și, în alte 548 de zile, a lucrărilor necesare.

FOTO – VIDEO: Daniel BLOSS, Camelia TOMA

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA de Crăciun și Revelion. Condiții meteo în țară, pentru următoarele patru săptămâni, până în 3 ianuarie

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat vineri prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, 6 decembrie – 3 ianuarie.

Zile mai calde vor fi în următoarele 2 săptămâni, apoi se răcește. Din prognoza meteo valabilă la data publicării acestui articol, vor fi ninsori și de Crăciun și de Revelion, atât la munte, cât și în zonele mai joase, cu unele excepții în sudul țării.

Prognoza meteo: săptămâna 6-12 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților de Curbură.

Temperaturi: maxime între 2 și 10 grade, mai cald în vest, sud și nord-est

Precipitații: ploi în jurul datei de 6 decembrie; în sud, posibil și în 12 decembrie

Prognoza meteo: săptămâna 13-19 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Temperaturi: maxime între 1 și 9 grade, mai cald în vest

Precipitații: ploi/lapoviță/ninsori în intervalul 16-19 decembrie

Prognoza meteo: săptămâna 20-26 decembrie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară în regiunile vestice și local în cele centrale și sud-estice.

Temperaturi: maxime între -2 și 6 grade

Precipitații: lapoviță/ninsori în jurul datei de 20 decembrie (excepție, sud); ninsori în weekend-ul de Crăciun, 25-26 decembrie

Prognoza meteo: săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Temperaturi: maxime între -2 și 5 grade

Precipitații: ninsori în perioada 28 decembrie – 31 decembrie; 1-3 ianuarie (excepție sud)

În zonele joase, minimele vor fi între 4 și -9 grade Celsius.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Compania TRANSEURO a implinit 30 de ani. Un nou magazin cu produse ”ca la mama acasă”, deschis la Ighiu (P)

Publicat

Dacă doriți să gustați din savoarea produselor noastre, să vă lăsăți purtați pe meleagurile copilăriei când eram răsfățați de bunicii noștri cu bucate alese și multă dragoste, vă invităm cu drag să ne treceți pragul noului magazin de prezentare și desfacere din Ighiu.

Acesta face parte din rețeaua noastră care cuprinde un număr de 40 magazine extinse pe teritoriul a trei județe și prin care încercăm să aducem calitatea și prospețimea produselor noastre unui număr cât mai mare de consumatori.

Prin deschiderea noului magazin din Ighiu compania aduce în fața dumneavoastră un nou etalon al profesionalismului și atenției pentru detalii, care să reflecte grija pe care o acordăm în elaborarea produselor cu care venim în atenția dumneavoastră.

Sunteți și ați fost centrul atenției noastre și ținem să vă mulțumim pe această cale că ați fost alături de noi în această minunată călătorie a celor 30 de ani.

Motto-ul nostru „ Aproape de client” înseamnă constanță, fiabilitate, inovație, prospețime, siguranță, profesionalism, viziune și toate aceste lucruri încercăm să le îmbrăcăm în cele mai bune prețuri, astfel încât experiența cumpărăturilor în cadrul magazinelor noastre să nu fie doar una plăcută ci, în același timp și una economă.

Dorim să fim un garant al calității pentru toți aceia care ne trec pragul și prin această prismă filtrăm toate rețetele produselor noastre, care sunt adânc ancorate în gusturile și tradițiile noastre.

Vă oferim în permanență rețete care evocă un produs așa cum îl știm pe masa de sărbătoare a bunicilor noștri și din această linie a răsfățului și trecutului îmbogățim oferta nostră în permanență, respectând toate caracteristicile marcate de această linie.

Pentru că știm presiunea pe care viață cotidiană o exercită asupra timpului nostru, venim în atenția clienților noștri cu noua gamă de produse „ Gata de Gătit”.

Pentru că ne dorim în permanență să vă oferim nu doar cea mai proaspătă carne de porc românesc provenită din abatorizarea noastră ci și un produs care se diferențiază, am maturat această carne, eliminând astfel veșnica întrebare : astăzi ce gătim?

Maturată și condimentată, carnea este astfel pregătită, necesită doar un simplu tratament termic pentru a oferi comesenilor dumneavoastră experiența unui produs unic și inconfundabil.

Prin gama de panificație, compania noastră vă oferă o sortimentație în care lucrurile simple se dovedesc a fi întotdeauna cele mai bune.

Plecând de la o făină de cea mai bună calitate, provenită din moara noastră și de la cultivarea maielei pe care o folosim în rețetele noastre, vrem să va asigurăm cele mai bune produse la cei mai ridicați parametri calitativi.

Oferta noastră este un produs „ ca la mama acasă” livrat la o scară industrială, asumându-ne astfel efortul care îl presupune acest lucru.


În decursul anilor am crescut alături de dumneavoastră și ne dorim ca acest lucru să stea în continuare la baza dezvoltării noastre.

Director General Transeuro Grup – George Vesa !

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

RER-VEST continuă dotarea cu pubele a clienților de la case, în Alba Iulia. Procent actual 85%. Ce facem cu deșeurile reziduale?

Publicat

Asocierea RER Vest-RETIM a preluat de la 01 decembrie 2021 serviciul de colectare și transport al deșeurilor din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, precum și localitățile limitrofe. Iată care este situația la zi a mobilizării: numărul contractelor încheiate, a pubelelor distribuite la case, precum și o regulă a colectării separate.

Contracte semnate și pubele distribuite

Până la data de 03 decembrie 2021 au fost încheiate 15.055 contracte la casele din mediul urban din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, iar până astăzi au fost împărțite 11.473 de pubele.

O regulă de colectare pe zi

Unde depozităm deșeurile reziduale ?

După cum am văzut în articolele anterioare, deșeurile reciclabile de depozitează în containerele colorate:

 • Ambalajele de sticlă la recipientele verzi
 • Deșeurile din hârtie și carton la containerul albastru
 • Ambalajele din plastic și metal la recipientul galben

Tot ceea ce rămâne (nereciclabile) se depozitează în RECIPIENTUL DE CULOARE NEAGRĂ – pubelă sau container.

În mod obligatoriu deșeurile menajere (resturi de la mâncare, coji de ouă, ouă întregi, conținutul sacului de la aspirator, pampers, sau pe scurt, tot ce NU se pune în celelalte recipiente) se depozitează în containerul negru sau pubela neagră, amplasate individual în toate gospodăriile (urban și rural), respectiv pe platformele de colectare destinate colectării deșeurilor pentru toți cetățenii care locuiesc la blocuri.

Cum trebuie depozitate aceste deșeuri?

Este strict interzisă depozitarea deșeurilor vrac (vărsate) în recipientul negru. Este imperios necesară folosirea sacilor de gunoi sau a oricăror pungi din folie de plastic.

Sacii în care se depozitează deșeurile reziduale se vor lega ermetic la gură. De ce?

 • Eviți vărsarea accidentală a deșeurilor în recipient
 • Reduci mirosul neplăcut care se degajă
 • Păstrezi recipientul curat

STRICT INTERZIS în recipientul negru:

 • Sticlă și ambalaje din sticlă
 • Plastic
 • Hârtie și carton curate
 • Doze de aluminiu și conserve
 • Deșeuri vegetale
 • Deșeuri din construcții și demolări
 • Deșeuri voluminoase

Toate informațiile necesare despre tarife, contracte, grafice de colectare le găsiți la următoarele pagini: https://rervest.ro/utile/zona-alba/ sau https://retim.ro/alba

În plus ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro și sesizari.alba@rervest.ro sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 , de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

RABLA PENTRU ELECTROCASNICE: AFM a publicat LISTA cu cei 37.000 de solicitanți aprobați (DOCUMENT)

Publicat

Lista cu solicitanţii aprobaţi în a doua etapă a programului „Rabla pentru Electrocasnice” a fost publicată vineri, 3 decembrie 2021, pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, informează instituţia.

Potrivit AFM, în cea de-a doua etapă au fost aprobate 33.877 de vouchere, dintre care: 19.183 pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Voucherele generate au termen de valabilitate 15 zile de la data publicării listei şi pot fi folosite fie în magazinele fizice, prezentate pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele online prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă de pe site-ul comerciantului.

Lista comercianţilor la care pot fi utilizate voucherele este publicată ăpe sie-ul afm.ro, iar beneficiarul are obligaţia de a încărca Cartea de identitate/Buletin de identitate şi Declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM în aplicaţia informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Rabla pentru electrocasnice – DOCUMENT – Lista beneficiarilor poate fi consultată AICI: Lista vouchere Rabal electrocansice 3 decembrie 2021

Ediţia de iarnă a programului „Rabla pentru Electrocasnice” va mai avea o singură etapă, programată în perioada 10 decembrie, ora 10:00 – 16 decembrie, ora 23:59, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Rabla pentru electrocasnice: Bugetul alocat pentru ediţia de sărbători,  34 de milioane de lei

Bugetul alocat pentru cea de-a doua etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice, sesiunea de iarnă, s-a epuizat în opt minute. Au fost generate 33.877 de vouchere, conform datelor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

În această etapă, din totalul voucherelor emise, 19.183 au fost pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Pe de altă parte, ministerul de resort a precizat că o parte dintre utilizatori au avut probleme de accesare a platformei dedicată programului „Rabla pentru electrocasnice” şi că aşteaptă din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) explicaţiile tehnice. „Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut”, au afirmat reprezentanţii MMAP

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

sursa: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate